Keresés

Gasztró

Ezért a croissant-ért megéri Balatonkeneséig utazni – G&D Kézműves Cukrászda és Pékség

Leteszteltük a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászda és Pékség kínálatát, és nem csalódtunk: kenyér-, croissant- és sütifronton is magasra tették a lécet.

Gasztró

Akik Balatonlellén dzsipre pakolják a cigánypecsenyét – Így muzsikál a Rock Burger

Három év telt el azóta, hogy a rockerek és burgerrajongók új büfét kaptak Balatonlellén. Újra elmentünk a Rock Burgerbe, ahol menő dzsipet és pazar szendvicseket leltünk.

Gasztró

17 év után újranyitott a szemesi Resti – retró hangulattal és pezsgő közösségi élettel

17 év után újra kinyitott a Resti Balatonszemesen – megnéztük, milyen lett.

Gasztró Nagyon Balaton

Gasztrokörkép: mit ehetünk a Paloznaki Jazzpikniken?

Küszöbön áll a Paloznaki Jazzpiknik, mi pedig most azt térképeztük fel, mire lehet majd számítani gasztro fronton.

Gasztró

Folytatódik a balatoni büféforradalom – Ötödik alkalommal keressük az Év Strandételét

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.

Gasztró Nagyon Balaton

Aki HegyBort vesz, a balatoni szőlők jövőjét támogatja

Dr. Fiáth Attila borakadémikus és Kovács Tamás borász foglalta össze a HegyBorok jelentőségét, és az is kiderült, mi köze a HegyBornak balatoni szőlő fennmaradásához.

Gasztró

"Eleinte futottak mindenfele" – Békés angus marhafarmot találtunk a Rezi vár alatt

A Várvölgy határában levő farmon 80 Angus marha él stresszmentesen. Megnéztük közelebbről a Farm 54-et.

Gasztró

Lehet csípős? – Taco Truck, egy falat Mexikó a Szigligeti Vár alatt

A színes mexikói motívumokkal kipingált food truck házi tésztás tacóval, burritóval, salsával és dél-mexikói kávéval várja a bringásokat, a kirándulókat és a helyieket.

Gasztró

Sziesztáznál egy füredi bohém borteraszon? – Vino Terazza

Harmadik szezonjába lép a balatonfüredi Vino Terazza, ami laza bisztró, családi beszélgetőhely, ideális töltő- és feltöltődő hely bringásoknak. És még halsütője is van!

Gasztró

Izgalmas magyar konyha a 120 éves házban – kipróbáltuk a Tölgyes Kúria éttermét

A Kúria nagy létszámú rendezvények mellett egy izgalmas a la carte étteremnek is otthont ad, ahol magyaros ízekkel és merész párosításokkal találkozunk.

Gasztró Nagyon Balaton

Ennyi halat még sehol sem láttunk az étlapon – megnyílt a Szálka Bisztró

Édesvízi és sósvízi halak egyaránt szerepelnek az étlapon, a rántott pontytól a lazacpisztrángon át a hekkig. Minden friss, ezért változik a majd gyakran a kínálat.

Gasztró

Bisztró, borbár, borászat – Ismét megnyitott Badacsony ikonikus épülete

Borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér: megnyitott és még jobban felpörgeti Badacsonyt a Hableány.

Gasztró

Az éttermektől a food truck-ig: megjelent az új Balatoni Gasztrotérkép

Hatvanhét szereplő került fel az idei térképre. A bemutatón a helyek a kínálatukból is adtak némi ízelítőt.

Gasztró

A fürjtől a bivalyig: nem mindennapi alapanyagokkal újít a Maurus Étterem és Borbár

A konyha megtalálta az igazi stílusát, a különleges savanyított ételek mellett fürjből, borjúpofából és bio bivalyhúsból készült fogásokat is kínálnak.

Gasztró Nagyon Balaton

Mi már tudjuk, mit iszol idén nyáron! - bemutatták a friss évjáratú BalatonBorokat

Már hagyomány, hogy tavasz végén mutatkoznak be a friss BalatonBorok. A keddi kóstolón mi is ott voltunk – elmondjuk, hogy mit kell tudni a 2018-as évjáratról.

Gasztró

A bélszíntől a burgerig: gasztrocélponttá teszi Hévízt a Brix Bisztró

A Brix Bisztróval Hévíz nemcsak egy új teraszos éttermet kapott két évvel ezelőtt, hanem egy olyan helyet is, ami a fürdővárost a gasztronómiai célpontok közé emeli.

Gasztró

Tavaszi mező a pohárban - mit érdemes tudni a cserszegi fűszeresről?

A tavaszi mező virágainak illatával csábít ez a magyar nemesítésű szőlőfajta, amely a Balaton-parton is igen népszerű. Lássuk mit érdemes a tudni a cserszegi fűszeresről!

Gasztró Nagyon Balaton

A Balaton közepén még az eső sem állíthat meg egy pikniket

Egy komp fedélzetén tartotta az idei utolsó tavaszi gasztro piknikét a Balatoni Kör. Bemutatták idei térképüket és új hajójukat is, Luszit.

Gasztró Nagyon Balaton

Tüzes csillagnézéssel köszönt be a nyár – Jön a II. Szent György-hegy hajnalig

Második alkalommal rendezik meg a Szent György-hegy hajnalig rendezvényt. Idén júniusban több mint 20 pincészettel tölthetjük az éjszakát a csillagok alatt.

Gasztró

Már tudjuk, hogy hétvégén melyik hegyet érdemes megmásznod a déli parton

Hét helyszín, nyolc étterem, tizenöt borászat, két cukrászat, egy pékség. Április 13-án második alkalommal jön a Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál.

Gasztró

Ébredezik a furmint - fényes jövő vár rá a Balatonnál?

A Balaton mindkét partján egyre többen telepítik a furmintot, érdemes tehát közelebbről szemügyre venni.

Gasztró

A HegyBorokra fókuszál az idei Olaszrizling Szerintünk

Kiderül, milyen helyet foglalnak el a piacon, miért készül több belőlük, mint a BalatonBorból, és hogy miben más egy badacsonyi HegyBor, mint egy csopaki.

Gasztró Nagyon Balaton

A Kistücsök séfje a 12. helyen végzett a Bocuse d'Oron

Pohner Ádám és csapata remekül helytállt a legjobbak között.

Gasztró

Erős gasztronómiával és fontos mesterkurzussal érkezett az advent Badacsonyba

A Frissterasz parkolójában felállított sátor alatt a Balatoni Kör tagjainak éttermei főztek, miközben a borászok közelebbről ismerkedtek a HegyBor fogalmával.

Gasztró Nagyon Balaton

Van jó vörösbor a Balatonon?

A Balaton körüli borászok évek óta építik az olaszrizling hírnevét, emiatt talán kevesebb szó esik más bortípusokról, főleg a vörösekről, melyeknek fesztiváljuk is van.