Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tépett húsok, ütős koktélok és új borteraszok – A legjobb új helyek a Balatonnál, 2. rész

Szigligeten Michelin-csillagos séfek főznek, az északi part szabadstrandja teljesen megújult, és Tenerife legjobb bárjának bartendere is a tónál keveri a koktélokat. Az idén megnyílt helyeket bemutató sorozatunk második részében közösségi irodát és szálláshelyet, bagelezőt, borteraszokat és BBQ-fogásokat kínáló strandbüfét mutatunk be, a Tihanyi-félszigettől Gyenesdiásig.

1/9

Random Bagel Bar

A Random Bagel Bar raklapokból készített kanapéi és fotelei a legelszántabb, Örvényesen áttekerő bringást is egy kis lazításra csábítják. Az alapítók, Kárpáti Sára Boglárka és Vajda Milán hétféle bagelt kínálnak, a felhozatal pedig a vendégek visszajelzései alapján változik. Ami fix, az az ikonikus, pikáns házi krémsajttal, sült paradicsommal, friss salátával és pirított baconnel készülő Random bagel. Vasárnaponként brunchmenüt is találnak itt az erre kerekezők: a bagelek mellett sonka-kolbász- és sajttálak, granola és többféle házi pite is készül.

2/9

Legisly Örvényes Beach / Első helyünk

Örvényes felújított és továbbra is ingyenesen látogatható strandján a nagy, homokos játszótérre napvitorlák vetnek árnyékot, a megnövelt zöldterületen szinte biztos, hogy mindenki talál árnyékos helyet a fák alatt. A vízbe nemcsak a lépcsőkről, hanem az úszóstégekről is bejuthatunk, a kicsiknek gyereköblöt alakítottak ki. AElső helyünk nevű strandbisztró étlapjára a megszokott strandételek mellett burgerek és roston sült fogások kerültek. A családias hangulatú strandot négycsillagosnak minősítette a Balatoni Szövetség, és a partszakasz elnyerte Veszprém megye önkormányzatának különdíját is.


3/9

PortusHome

A vászolyi PortusHome közösségi irodát és szálláshelyet Antal Csaba álmodta meg: digitális nomádként bejárta a világot, ismeri a coworkingirodák világát, nemrég pedig létrehozta azt a helyet, ami nívós alternatívája a home office-nak. A helyet egy 300 négyzetméter alapterületű tehénistállóból alakította ki: a 16 munkaállomás a központi helyiségben és a galérián, egymástól kellő távolságban kapott helyet, két Skype-fülke, egy kis és egy nagy tárgyaló, valamint a nagy terasz is a munkaterület része, de a kertben is lehet dolgozni, ha úgy jobban jön az ihlet. Az épület hátsó részében három 3 személyes, konyhával is felszerelt apartman található, a kert eldugott sarkában álló, önálló kabinház pedig a nyugalomra és egy kis egyedüllétre vágyók álma.

4/9

CAFAT pulled pork & bbq

A balatonakali strandra is megérkeztek a tépett húsok és a szmókerben készült fogások, amelyeket egyesült államokbeli tartózkodásuk idején ismertek meg a CAFAT pulled pork & bbq üzemeltetői. A pulled pork mellett szmókerben készült csirkés szendvicset, corndogot (bundás virslit), churrost, bostoni sült babot és mexikói grillezett kukoricát is árulnak, a fröccsöt pedig közeli pincészetek tételeiből kérhetitek. Nem érdemes kihagyni, ha egy kis változatosságra vágytok a hot dog–hekk–lángos trió után.

5/9

Primero – Reggeli és Borterasz

A Primero tulajdonosai, Kati és Zoli egy balatoni nyaralás után szerettek bele a vidékbe. Házat vásároltak a Rendesi-hegyen (a Balatonrendes feletti dűlőkön), és a szomszédos területen alakították ki az elképesztő panorámával rendelkező reggelizőt és borteraszt, amit fiaikkal, Bencével és Gergővel együtt visznek. Hagyományos étterem helyett inkább egy olasz családi vendéglátóhely hangulatára készüljünk, ahol kiadós reggelikkel, tojásételekkel, szendvicsekkel, finom zöldturmixokkal és smoothie-val indulhat a nap, déltől street food ételek készülnek egy húsos és egy könnyedebb főétellel együtt, mindig éppen abból, amit aznap beszereznek. Akkor is szuper úti cél az eldugott terasz, ha csak boroznánk, miközben nézzük a naplementét. Megkóstolhatjuk Katalin saját olaszrizlingjét, rozéját és hordós hárslevelűjét is, és még néhány, delikátboltba illő cikket (kávét, granolát, hidegtál-alapanyagokat) is beszerezhetünk itt.


 




6/9

Kavics (Káli Kövek)

A Káli Kövek az idén nyáron grillezett és szmókerben készülő fogásokat, bográcsos ételeket kínál a kitűnő borok mellé a kertjébe költözött, Kavics nevű food truck jóvoltából. A gasztronómiáért Besztercsényi András, a Pesti Disznó Bisztró társtulajdonosa felel, és olyan fogásokkal kápráztatja el a borászat vendégeit, mint a füstön készült tarjás és csirkés szendvics, a mustáros vagy az aszalt szilvás kolbász focacciával. A tematikus hétvégéken, amikor a koncertek után garantált a házibuli-hangulat, egy-egy gasztronómiai kultúra ízei kerülnek a fókuszba. A füstön készült padlizsánt pedig a húsevőknek is kötelező megkóstolni.

7/9

Mérce Szigliget

Nem hétköznapi a Mérce Szigliget sztorija: a Kikötő étterem tulajdonosai a Balatonhoz csábították Tenerife legjobb bárjának magyar bartenderét, az eredmény pedig egy mediterrán hangulatú, de a tengerpartot idéző kliséket mellőző koktélbár lett. A fő profil a gin, amiből a választék szinte az egész világot lefedi, Belgiumtól Indiáig, Írországtól Japánig, az italok mellé pedig spanyol tapasokat kínálnak. Sótér Balázs bartender máshol nem kapható ikonikus italát, a ginalapú Berries & Bubblest ne hagyjátok ki!

8/9

Szigliget Várudvar

A Várudvar vendégeként egy helyen találjátok a Michelin-csillagos Costes hamburgereit és grillételeit, a szintén Michelin-csillagos Rácz Jenő új, „Nem rossz” nevű street food egységét, a Nudlit, a Digó pizzát, Kató Néni kürtőskalácsát, az Unicone télifagyiját, a Nespresso Mini Boutique-ját, és hamarosan a Pastrami Étterem is megnyitja itt a kirendeltségét. Persze az is előfordulhat, hogy újabb helyek kitelepülését is bejelentik még a nyáron, és tervben van, hogy a nyár elmúltával is lesznek események itt egy-egy hétvége erejéig. A szomszédos Palágyi Eszter – Szigliget Várudvar Étterem megnyitására pedig már csak néhány hetet kell várni.

9/9

Kóstolom Borház Balaton

A Kóstolom Borbár balatoni egysége Gyenesdiás kultikus épületében, a Borházban nyílt meg, ahol régen a helyiek is gyakran koccintottak a jó termésre. A kínálat legalább kétharmada most a tó környékén található négy borvidék választékából áll össze, a fennmaradó részt pedig az ország többi borrégiójának borai, valamint azok a habzóborok, pezsgők és champagne-ok alkotják, amik a Kóstolom-csapat saját kedvencei. „Nyár, napfény, család, barátok, kutyák, biciklik, koccintások, egyszerű konyha, helyi alapanyagokra építve és kiváló borok” – vallják az alapítók, akik nemcsak borkóstolókat, hanem filmvetítéseket is tartanak itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Neked ajánlott

A