Olyan frissen megjelent kiadványokat ajánlunk, melyek feltérképezik a Balaton idei gasztrokínálatát, az éttermektől a kávézókig. Van köztük klasszikus könyvformátum, de strandtáska-kompatibilis kiadvány és két térkép is.

Balaton 2024 Gasztrokalauz

A Magyar Konyha magazin 12. alkalommal foglalja össze, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál. A strandtáska-kompatibilis kiadványban 300 tipp szerepel, közülük 50 új hely a tó környékéről, melyet idén le is tesztelt a Magyar Konyha stábja. Éttermektől kezdve a halsütödéken át kisvendéglők és borászatok is szerepelnek a Gasztrokalauzban.

A kiadvány az újságárusoknál kapható, a Magyar Konyha július-augusztusi számával együtt.

Kóstold körbe

A Balatoni Kör 2024/25-es Kóstold körbe című kiadványába az egyesület 60 tagja mellett idén is bekerültek az általuk ajánlott helyszínek. Így a térképmelléklettel is rendelkező füzetben összesen mintegy 90 étterem, borászat, szálláshely, cukrászda, sörfőzde, pálinkafőzde és turisztikai attrakció szerepel, rövid leírással és infókkal.

A Kóstold körbe című ingyenes kiadvány elérhető a benne szereplő helyszíneken és a Balatoni Kör rendezvényein!

Balatoni Gasztrotérkép

A idén megjelent, kilencedik Balatoni Gasztrotérképen 64 vendéglátóhelyet – köztük számos klasszikus és új helyet – találunk. Idén a készítők a fenntartható vendéglátás, valamint a tudatos fogyasztás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, a térképhez tartozó ingyenes applikációban szűrhetünk gluténmentes, laktózmentes és húsmentes választási lehetőségekre, valamint baba & gyerekbarát és kutyabarát helyszíneket is kereshetünk, és megtalálhatjuk az éttermekhez közeli elektromos töltőállomásokat is.

A Balatoni Gasztrotérkép ingyen elérhető a kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a térképen szereplő vendéglátóhelyeken is.

Street Kitchen Guide

Az idén először megjelent Street Kitchen Guide Magyarország 500 vendéglátóhelyét gyűjti össze 15 különböző kategóriában, az éttermektől kezdve a fagyizókon és kávézókon át a street food lelőhelyekig. A könyvbe több mint 40 balatoni hely is bekerült, összesen 20 tó környéki településről. Az egyes kategóriákban az általuk három legjobbnak ítélt helyet díjjal is elismerték – ezek között is jócskán szerepel balatoni hely.

A 300 oldalas könyvet 4990 forintos alapáron szerezhetitek be webshopból és könyvesboltokból.

Címkék