Gasztró
Gasztrohegy Badacsonyban, Füred Gastro – az ilyen programoktól nagyon is élni fog az őszi Balaton!
Bejártuk a badacsonyi Gasztrohegyet és a Füred Gastrót. Annyi programot hoz az idei ősz és tél, mint korábban még soha.
Bejártuk a badacsonyi Gasztrohegyet és a Füred Gastrót. Annyi programot hoz az idei ősz és tél, mint korábban még soha.
Talán pontosabb lenne a Tanúhegyek borvidéke megnevezés, hiszen a Badacsonyi borvidék jóval nagyobb területet jelöl a névadó hegynél.
November 24-én és 25-én első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a balatonfüredi Vitorlás téren, ahol a régió tíz étterme kínál vadételeket.
A cím öt idei döntőse közé került Borbély Tamás, Figula Mihály és Jásdi István.
Kiosztották a legrangosabb helyi védjegyet, idén összesen nyolc tétel felelt meg a Csopaki Kódex elvárásainak.
Az őshonos bivalyok stresszmentes élete a szabadban telik, biotakarmányt kapnak, húsukra pedig egyre nagyobb a kereslet.
A sorozat első felvonását szeptember utolsó szombatján rendezik meg a Sümegi Szüreti Fesztiválon.
Badacsony nem csak nyáron jó hely. A Gasztrohegy elnevezésű programsorozat keretein belül kilenc helyi étterem szervez programokat őszre.
Tüzes szószok, pikáns öntetek és izzasztó fűszeres gyümölcslekvárok készülnek a 35-féle chiliből, ami Csordás Csaba alsópáhoki kertjében terem.
Szerencsére több új hely nyílt, mint ahány régi hely bezárt a tó körül. Összegyűjtöttük, mit hol és mit hol nem lehet találni jövőre.
A Somlói Juhfark Ünnepen nemcsak a legjobb somlói borokat kóstoltuk meg, hanem a borvidéket érintő problémákról és a lehetséges megoldási irányokról is beszélgettünk.
Hét régi pincét találtak a Pálffy Pince borászai, amikor betelepítették a Fekete-hegy régóta műveletlen területeit.
Kevés olyan szőlőfajta van hazánkban, amely annyira kötődik egy borvidékhez, hogy szinte szókapcsolatként emlegetjük. A somlói juhfark az egyik ilyen.
Arnold Schwarzenegger Magyarországon forgatja a Terminátor 6 egyes részeit és ha már itt van, persze a Balatonhoz is ellátogatott.
Itt az ősz, itt az idő visszatekinteni a szezonra. Hét fontos balatoni arcot kérdeztünk pozitívumokról és negatívumokról.
A balatongyöröki Szépkilátónál nyílt kávézó és cukrászda a panorámás reggelik, ráérős kávék tökéletes balatoni helyszíne.
Négy borászt kérdeztünk meg a Balaton körül, hogy a klímaváltozás hogyan bolygatta meg a szüretet.
Balatoni vendéglátósokat és kereskedőket kérdeztünk, mit gondolnak a halhelyzetről, és milyen megoldást tartanának optimálisnak.
Alig több mint három hektár, vezetője alig múlt harminc.Ha csak azt mondanánk rá, milyen szerencsés Molnár Júlia Dóra, azzal eltagadnánk, milyen munka van mögötte.
A Bencés tortába furmintos barack chutney, a fagylaltkehelybe bencés levendulás likőr kerül, és ez egy olyan cukrászda, ahol libacombot és gulyást is felszolgálnak.
A Bajnóczy-család 4. generációját képviselő Szabó Tünde és a szekszárdi gyökerű Halmosi Áron biodinamikusan művelik a szőlőt, és számos „stílusban” alkotnak.
Bujdosó Feri a vitorlázásról, egy régi, Szent György-hegyi szőlőről és egy megvalósult régi álomról, a saját, tradicionális eljárással készülő pezsgőről mesélt.
Megnéztük a balatoni halárakat, hogy kiderüljön, mennyibe kerül egy halsütőnél ebédelni. Tévedés azt gondolni, hogy a hekk olcsó.
Pákay Andrea barátaival és családtagjaival létrehozta a Balaton környék legkisebb és legbájosabb termelői és ökopiacát, a Lábdi piacot. Meglátogattuk.
Elsősorban élményt és fenséges panorámát, másodsorban egyszerű, de ízletes görög ételeket nyújt a lakásétteremnek induló Taberna.