Keresés

Gasztró

Gasztrohegy Badacsonyban, Füred Gastro – az ilyen programoktól nagyon is élni fog az őszi Balaton!

Bejártuk a badacsonyi Gasztrohegyet és a Füred Gastrót. Annyi programot hoz az idei ősz és tél, mint korábban még soha.

Gasztró

Egyszervolt vulkánok borai - Mit érdemes tudni a badacsonyi borvidékről?

Talán pontosabb lenne a Tanúhegyek borvidéke megnevezés, hiszen a Badacsonyi borvidék jóval nagyobb területet jelöl a névadó hegynél.

Gasztró

Vadételekkel foglalják el Füred központját a Balaton legjobb éttermei

November 24-én és 25-én első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a balatonfüredi Vitorlás téren, ahol a régió tíz étterme kínál vadételeket.

Gasztró

Három balatoni borász is van az Év Bortermelője cím jelöltjei között

A cím öt idei döntőse közé került Borbély Tamás, Figula Mihály és Jásdi István.

Gasztró

Nyolc tétel kapta meg idén a Csopaki Kódex-védjegyet

Kiosztották a legrangosabb helyi védjegyet, idén összesen nyolc tétel felelt meg a Csopaki Kódex elvárásainak.

Gasztró

Ilyen lehet a bivalymennyország

Az őshonos bivalyok stresszmentes élete a szabadban telik, biotakarmányt kapnak, húsukra pedig egyre nagyobb a kereslet.

Gasztró

Gasztro piknikekkel köszönti az őszt és a telet a Balatoni KÖR

A sorozat első felvonását szeptember utolsó szombatján rendezik meg a Sümegi Szüreti Fesztiválon.

Gasztró

Kilenc étteremmel közösen lehet megmászni októbertől a badacsonyi Gasztrohegyet

Badacsony nem csak nyáron jó hely. A Gasztrohegy elnevezésű programsorozat keretein belül kilenc helyi étterem szervez programokat őszre.

Gasztró

"A chiliszüret családi program, ahol mindenkinek könnybe lábad a szeme"

Tüzes szószok, pikáns öntetek és izzasztó fűszeres gyümölcslekvárok készülnek a 35-féle chiliből, ami Csordás Csaba alsópáhoki kertjében terem.

Gasztró

Ahol idén utoljára és először ehettünk a Balatonnál

Szerencsére több új hely nyílt, mint ahány régi hely bezárt a tó körül. Összegyűjtöttük, mit hol és mit hol nem lehet találni jövőre.

Gasztró

A nászéjszakán túl – új távlatok a Somlón

A Somlói Juhfark Ünnepen nemcsak a legjobb somlói borokat kóstoltuk meg, hanem a borvidéket érintő problémákról és a lehetséges megoldási irányokról is beszélgettünk.

Gasztró

A Fekete-hegy titkának a nyomába eredtünk

Hét régi pincét találtak a Pálffy Pince borászai, amikor betelepítették a Fekete-hegy régóta műveletlen területeit.

Gasztró

Mindent a legsomlóibb fajtáról, a juhfarkról

Kevés olyan szőlőfajta van hazánkban, amely annyira kötődik egy borvidékhez, hogy szinte szókapcsolatként emlegetjük. A somlói juhfark az egyik ilyen.

Gasztró

Arnold Schwarzenegger Csopakon rizlingezett

Arnold Schwarzenegger Magyarországon forgatja a Terminátor 6 egyes részeit és ha már itt van, persze a Balatonhoz is ellátogatott.

Gasztró

Jó a balatoni nyár, csak nem lehet kibírni

Itt az ősz, itt az idő visszatekinteni a szezonra. Hét fontos balatoni arcot kérdeztünk pozitívumokról és negatívumokról.

Gasztró

Levendulás latte és sütik világbajnok panorámával: Promenád kávézó

A balatongyöröki Szépkilátónál nyílt kávézó és cukrászda a panorámás reggelik, ráérős kávék tökéletes balatoni helyszíne.

Gasztró

Extrém korán tűntek el a szőlők a Balatonnál

Négy borászt kérdeztünk meg a Balaton körül, hogy a klímaváltozás hogyan bolygatta meg a szüretet.

Gasztró

Így oldanák meg a balatoni halhelyzetet a halasok

Balatoni vendéglátósokat és kereskedőket kérdeztünk, mit gondolnak a halhelyzetről, és milyen megoldást tartanának optimálisnak.

Gasztró

“Mindig megoldhatóbbnak tűnnek innen a dolgok”

Alig több mint három hektár, vezetője alig múlt harminc.Ha csak azt mondanánk rá, milyen szerencsés Molnár Júlia Dóra, azzal eltagadnánk, milyen munka van mögötte.

Gasztró

Sütik, amik a mennybe visznek: megújult az Apátsági Rege Cukrászda

A Bencés tortába furmintos barack chutney, a fagylaltkehelybe bencés levendulás likőr kerül, és ez egy olyan cukrászda, ahol libacombot és gulyást is felszolgálnak.

Gasztró

Ahol a sárkányok tangóznak: 90 éves birtokon született újjá a Bajnóczy Pince

A Bajnóczy-család 4. generációját képviselő Szabó Tünde és a szekszárdi gyökerű Halmosi Áron biodinamikusan művelik a szőlőt, és számos „stílusban” alkotnak.

Gasztró

„Úgy ismered a borokat, mint a gyerekeidet”

Bujdosó Feri a vitorlázásról, egy régi, Szent György-hegyi szőlőről és egy megvalósult régi álomról, a saját, tradicionális eljárással készülő pezsgőről mesélt.

Gasztró

Ennyiért tudsz halat enni a Balatonon

Megnéztük a balatoni halárakat, hogy kiderüljön, mennyibe kerül egy halsütőnél ebédelni. Tévedés azt gondolni, hogy a hekk olcsó.

Gasztró

“Minden este kiülünk megnézni a naplementét. Tényleg.”

Pákay Andrea barátaival és családtagjaival létrehozta a Balaton környék legkisebb és legbájosabb termelői és ökopiacát, a Lábdi piacot. Meglátogattuk.

Gasztró

Tanúhegyek a háttérben, mediterrán életérzés a tányéron

Elsősorban élményt és fenséges panorámát, másodsorban egyszerű, de ízletes görög ételeket nyújt a lakásétteremnek induló Taberna.