2023. december 5., 09:39
Így hangolódj az ünnepekre a Balatonnál! – Alternatív adventi kalendárium
Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.
Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.
Még nem kell temetnünk a nyarat, úgyhogy kifogások helyett használjátok ki a hátralevő időt! 20 olyan augusztusi programot válogattunk, amiket mi sem hagyunk ki.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
Május második hétvégéjén olyan szuper programokat csíphetünk el, mint a Gizella Napok vagy a Balaton + Retro kiállítás finisszázsa. De lesz kéknyelűkóstoló, koncertek és vitorlás-évadkezdés is.
Soha nem volt még ennyire mozgalmas a január a Balatonnál: rengeteg programmal startol Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosa programév, lesz Jégpályák Éjszakája, téli vártúra és retró kiállítás.
Hagyományos, illetve modern fogásokhoz ajánlunk nektek borokat. Egy palack nyarat idéző balatoni bor persze ajándéknak sem utolsó!
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Sok borászat és település ünnepli a szüretet, majd eljön a murcifesztiválok ideje. Több év kihagyás után újra megrendezik a halas fesztiválokat is.
A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.
A jövő borászainak készülő ízbankba a legjobb ízélményt adó kéknyelűborok kerültek. Aki pedig jobban is megismerné ezt a különleges fajtát, május 14-én, a IV. Kéknyelű Piknik sétálókóstolón megteheti.
Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.
A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.
A következő Gasztrohegyen, január 22-én és 23-án olyan, „elfeledett” hozzávalók is reflektorfénybe kerülnek, mint a marhanyelv vagy a borjúláb.
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.
November 13-án indul a Borbarangolás, amelyen a badacsonyi pincészetek felfedezése mellett különleges borvacsorákon vehettek részt.
Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.
A Szászi Birtok neve az évek alatt összefonódott a Szent György-heggyel. Az ikonikus borok készítőjével és fiával beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.
A megújult Laposa Borterasz igazi bakancslistás hely a Badacsony oldalában, a tájba illeszkedő ovális terasz egész évben vár ránk.
Alsóörsre is megérkezett a street food: a Bitang Burger & Coffee Shopban a húspogácsa és a pulled pork egy szendvicsben is élvezhető, és a vegánok számára is készül burger.
Elhalasztották a VeszprémFestet, balatoni borászok is bekerültek a Borászok Borásza díj top 50-je közé. Az elmúlt hét legfontosabb híreit gyűjtöttük össze!
A helyszín Badacsony, a leszüretelt termés ajándéka pedig az első magyar extraszűz olívaolaj. Vásárolni még nem tudunk belőle, de talán bizakodhatunk, a minőségéről ugyanis azt írják, kiváló.
A forraltbor-szezon kellős közepén járunk, ezért megkérdeztünk néhány balatoni vendéglátóhelyet a forró ital készítésének mesterfogásairól.
Kilátó, hotel, étel és balatoni bortermelő is megkapta a legjobbaknak járó díjat 2020-ban.
Nehéz év volt 2020, de sikerült pár olyan cikket alkotnunk, amikre büszkék vagyunk. Szerzőink vallanak róla, miért volt jó az adott cikkeket elkészíteni, miért vált a szívük csücskévé valamely anyag.
Két legyet ütöttünk egy csapásra: a borászok saját boraikat és egy másik pincészet tételeit is ajánlják.