látnivalók & kultúra

szerkesztés

Mit csináljak a Balatonnál, ha zuhog? 10 izgalmas program rossz idő esetére

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 08. 23. 17:10

Van olyan, hogy az összes balatoni tervünket felülírja az időjárás, és beltéri, vagy városnézős programot kell keresni a strandolás és a túrázás helyett. Összeszedtünk néhány B-tervnek is alkalmas izgalmas látnivalót és tevékenységet arra az esetre, ha a régóta várt balatoni kiruccanás esősnek ígérkezik.

Fotó: Juhász Norbert/TSPC

Járd be a megújult Nádasdy-kastély termeit!

1/10

8145 Nádasdladány, Kastélypark 1.

Címkék

A kivételes, Tudor-stílusú, neogótikus épület augusztusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kastélyban unalmas vitrinek helyett interaktív módon ismerhetitek meg a Nádasdy család és gróf Nádasdy Ferenc és gróf Zichy Ilona legendás szerelmének történetét, a főurak életét és az ezt meghatározó szigorú etikettet. Megújult a kastélyt körülvevő angolpark is, és a télikertet is eredeti formájában építették újjá. Szuper program, mielőtt még hazautaznátok az esős idő miatt. 

További infókat itt találtok

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Nézz meg egy kiállítást, és kávézz a Vaszary Galériában!

2/10

8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.

A 2010-ben gyönyörűen felújított Vaszary Galéria kiállításai első osztályú képzőművészeti élményeket kínálnak. Az egykori prímási nyaralóból kialakított terek olyan művészek munkáinak adtak már otthont, mint Pablo Picasso, Joan Miró, Robert Capa, Amrita Sérgil vagy Lesznai Anna, de olyan tárlatokra is került már sor, mint a kortárs magyar képzőművészet alkotásait bemutató TOP 10. A jelenleg is látogatható Balatonfüred 50 – Fotókiállítás Balatonfüred várossá válásának első évtizedeit eleveníti fel, hírügynökségi és privát fotókkal. A kiállítás után nézzetek körül a galéria könyvesboltjában is, és ne hagyjátok ki a Vaszary Villa tornyának tövében található kávézót sem! 

Fotó: Vasvári Tamás – MTI

Sétálj a föld alatt a felújított Lóczy-barlangban!

3/10

8230 Balatonfüred, Öreghegyi utca vége

Címkék

A Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosról elnevezett barlang Balatonfüred központjától autóval öt perc alatt, gyalog félórás sétával érhető el. Az új fogadóépület 240 négyzetméteres interaktív kiállításán a barlangot és a térség földtani, természeti értékeit ismerhetitek meg, a barlang turisták számára is látogatható része fél óra alatt bejárható. 

Tipp: Ha közben eláll az eső, sétáljatok fel a közeli, 317 méter magas Tamás-hegyen álló Jókai-kilátóhoz! A Lóczy-barlangtól a zöld háromszöggel jelzett turistaút vezet ide.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Látogass el a Tihanyi Bencés Apátságba!

4/10

8237 Tihany, I. András tér 1.

Címkék

2020 nyarától a Tihanyi Bencés Apátság múzeumának állandó kiállítása megújult, ezért akkor is érdemes bejárni a szakrális tereket a kriptától a tetőtérig, ha már voltatok itt. Korábban nem látható, újonnan restaurált egyházművészeti tárgyakat, fotókat és dokumentumokat tekinthettek meg. 
 
Tipp: nagyobb társasággal (minimum 12 fő), jelentkezhettek az Apátsági élménytúra nevű programra is, a tervezett látogatás előtt legalább 5 nappal. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Próbálj ki egy új gasztrohelyet!

5/10

Csak kapkodtuk a fejünket, annyi ígéretes új hely nyílt tavasz óta a Balatonnál. Panorámás borteraszokat, éttermeket, kávézókat, street foodot kínáló, laza hangulatú helyeket is teszteltünk, és több toplistába gyűjtöttük össze a kedvenceinket. Egy esős nap tökéletes arra, hogy a felfedezzétek ezeket a helyeket. Az északi parti új helyeket ebben és ebben a cikkben, a déli partiakat itt listáztuk. 

Tipp: A szabadtéri helyeknél mindig érdeklődjetek, hogy rossz idő esetén nyitva tartanak-e! 

Fotó: Koncz Márton - We Love Balaton

Dolgozz egy Balaton-felvidéki coworkingirodából!

6/10

8245 Vászoly, András u. 42.

Címkék

A vászolyi PortusHome közösségi irodát és szálláshelyet egy tapasztalt digitális nomád vállalkozó, Antal Csaba álmodta meg: bejárta a világot, ismeri a coworkingirodák világát, nemrég pedig létrehozta azt a helyet, ami nívós alternatívája a home office-nak. Ha nem elég jó az idő a túrázáshoz, és lenne teendőtök, akár egyetlen napra is lefoglalhatjátok itt a 16 munkaállomás valamelyikét. Egy sor kapcsolatépítésre is alkalmas programot is találtok itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Csobbanj és wellnessezz a Hévízi Tófürdőben!

7/10

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

Címkék

A világ legnagyobb természetes forrástavában megmártózni nemcsak esőben lehet, hanem akkor is, amikor megérkeznek a mínuszok. A világszerte híres termálvíz gyógyhatását a fürdő fedett, zárt részében is élvezhetitek, a tóra épült modern fürdőházban pedig pezsgőfürdőzhettek és szaunaszeánszonkon is részt vehettek. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Nézd meg a Balatonföldvári Hajózástörténeti Központ kiállítását!

8/10

8623 Balatonföldvár, Erzsébet utca 50.

Címkék

A múzeum 400m²-en mutatja be a balatoni hajózás történetét, makettekkel, szimulátorokkal, interktív elemekkel. Az Hajózástörténeti Központ egyben kilátó is, a 40 méteres fölvári magasparton található épület tornyának köszönhetően összesen 65 méteres magasságból csodálhatjátok a kilátást. 

Fotó: Kőrösi Tamás

Indulj gasztrotúrára Veszprémben!

9/10

8200 Veszprém

Veszprém kulináris meghódításához egy teljes hét is kell, de mi arra biztatunk mindenkit, nézzen és kóstoljon meg mindent, ami belefér az idejébe! A kiadós reggelik és a jó kávék hívei kezdhetnek a Makmoiselle-ben vagy a Füge Fagyiudvarban, találkozókra a Papírkutyát ajánljuk, ebédekhez és vacsorákhoz a Fricskát, az Olivát vagy a Kedvencem Wok & Bárt, pizzarajongóknak a Veszprémiumot, esti koccintáshoz pedig a Felönt a garatra nevű, malomból lett romkocsmát. 

Fotó: Bobo Fun Park – Facebook

Gyerekekkel: Próbáld ki a legújabb kalandparkot!

10/10

8394 Alsópáhok, Kolping utca

Címkék

A Keszthely közelében, Alsópáhokon található 3000 négyzetméteres Bobo Fun Park játszóház, trambulinpark, élményközpont és rendezvényhelyszín egyben. Találtok itt 3 emelet magas beltéri mászófalakat, csúszdapályákat, focipályát, lézerlabirintust és még sok más izgalmas aktivitást, ami beltéren is segít levezetni a kicsik végtelen energiáit, de a felnőttek számára sem unalmas.  

Hasonló tartalmak

Admin mode