Keresés

Gasztró

Balatoni életérzés egy kis üvegbe zárva – Megérkezett a Balaton partján készülő tonik, a Balatonic

Vannak balatoni boraink, kézműves söreink és párlataink is, most pedig eljött a tonikok ideje!

Gasztró

„Legenda volt már életében” – Szeremley Huba borászra emlékezünk

81 éves korában elhunyt Badacsony meghatározó borásza, aki üzletember, vitorlázó és világjáró is volt.

Gasztró

„Jó visszaigazolás, amikor a szomszéd elkezdi követni a munkánkat” – Interjú Ujvári Vivien borásszal

Könnyűipari mérnöki diplomát szerzett, majd beutazta a fél világot Ujvári Vivien, végül mégis a hazai bortermelésnél kötött ki. Balatoni családi pincészetük kiemelt ügy számára. Interjú!

Gasztró

Álomesküvők és felejthetetlen rendezvények a Balaton-parton – Vár a Szóda Rendezvényhelyszín

A siófoki hajóállomás szomszédságában található Szóda Rendezvényhelyszín vízparti panorámával, hatalmas terasszal és felújított belső térrel vár mindenkit.

Gasztró

A birtok, ahol olajfák figyelik a balatoni panorámát – A Szent György-hegyen készült az első magyar olívaolaj

A 2HA Szőlőbirtok tulajdonosa és borásza megmutatta nekünk kincset érő olajfáit, és mesélt a régió első olívaszüretéről is.

Gasztró

Harsog a komló, szisszen a szénsav a Balaton új söreiben

Körbekérdeztünk Balatonvilágoson, Balatonszentgyörgyön, Tapolcán és Zircen is, hogy milyen új söröket ajánlanak. Kaptunk mindent, a rozsos ale-től a klasszikus pilseni lageren át az alkoholmentesig.

Gasztró

Mi lesz a 2021-es szezonnal? Vendéglátósokat kérdeztünk

Szorítja a gyeplőt a koronavírus az életünk körül. Körbekérdeztünk pár balatoni vendéglátósnál, hogy mennyire csapta őket arcba a Covid, hogyan tudnak túlélni, mivel készülnek a tavaszra és a nyárra.

Gasztró

Mediterrán övezetté nyilvánítva: Itt van az első magyar extraszűz olívaolaj

A helyszín Badacsony, a leszüretelt termés ajándéka pedig az első magyar extraszűz olívaolaj. Vásárolni még nem tudunk belőle, de talán bizakodhatunk, a minőségéről ugyanis azt írják, kiváló.

Gasztró

Járvány és tél egyszerre? A balatoni vendéglős ezt is túléli!

Sok balatoni éttermes, büfés és borbáros is egérutakat keres és talál a jelenlegi, duplázott nehézségek ellen. Lehet tél, jöhet Covid, bátor új kezdeményezésekbe álltak bele, be is mutatjuk ezeket.

Gasztró Balaton

Heti híradó: Balatonfüred lett 2020 legnépszerűbb szálláshelye, nem enyhítenék a vendéglátóhelyek korlátozásait

Balatonfüreden töltötték a turisták a legtöbb vendégéjszakát 2020-ban, így a város lett az ország legnépszerűbb szálláshelye. Heti híradó a vírussal kapcsolatos hírektől egészen a környezetvédelemig.

Gasztró

Savak, gyümölcsök és titkos fűszerek – 3 balatoni tipp a jó forralt borhoz

A forraltbor-szezon kellős közepén járunk, ezért megkérdeztünk néhány balatoni vendéglátóhelyet a forró ital készítésének mesterfogásairól.

Gasztró Szállás

A Gömbkilátótól a díjnyertes strandételekig: a legjobb balatoni ételek, borok és helyek 2020-ban

Kilátó, hotel, étel és balatoni bortermelő is megkapta a legjobbaknak járó díjat 2020-ban.

Gasztró

Kettő lett, maradhat? – 7 balatoni borász ajánl bort az ünnepekre

Két legyet ütöttünk egy csapásra: a borászok saját boraikat és egy másik pincészet tételeit is ajánlják.

Gasztró

Borbély Tamás lett az Év Bortermelője

A badacsonyi borászt kilencedik alkalommal jelölték a címre.

Gasztró

Újra tarolt a Kreinbacher Birtok a pezsgő vb-n

Aranyérmet nyert a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője a világ legrangosabb pezsgőversenyén. A pincészet két ezüstérmet is elhozott.

Szabadidő Gasztró

Túrázz, borozz, vagy szüretelj tobozt a Balatonon! – Novemberi programajánló

Nem fogtok unatkozni ebben a hónapban sem, ha a Balatonon szeretnétek minőségi időt eltölteni. Ehhez nyújtunk nektek mankót programajánlónkkal.

Gasztró

Szüret a Balaton körül – Megmondjuk, milyen lesz a 2020-as évjárat

Kíváncsiak voltunk, hogyan látják az idei évjáratot a Balaton körüli borászok, ezért megkértünk hat pincét, hogy meséljenek a saját 2020-as szüretükről, a várható borokról, újdonságokról.

Éjszakai élet Gasztró

Harapj friss kenyérbe, falatozz távol-keletit, iddogálj malomban! – 3 idei új hely Veszprémből

2020-ban is több szuper vendéglátóhely nyílt Veszprémben, ahol a balatoni főszezon végén sem áll le az élet. Bemutatjuk a város első kovászos pékségét, padthai éttermét és malmos romkocsmáját.

Szabadidő Gasztró

A pincetúráktól a Gasztrohegyig: a Balaton ősszel is nyitva tart

Tavasszal „befagyott”, ősszel és télen pörög, mi az? Naná, hogy a Balaton! Mutatjuk, miért.

Gasztró

Eldugott sajtmennyországot találtunk a mennyei Törekiben – Nübel Sajt

Éva és Olivér, azaz Nübelék azok közé tartoznak, akik felteszik a sajttérképre a Balaton déli partját is. A mennyei-idilli Siófok-Törekin élnek és készítik tehéntejből a sajtokat és joghurtokat.

Gasztró

Ezért a reggeliért megéri hajnalban kelni – Andriska Pékbisztró

A Káli-medence szívében, Kővágóörsön nyitott pékséget és reggelizőt augusztus végén Török András és felesége, Major Zsófia, hátrahagyva budapesti életüket és karrierjüket.

Gasztró

Szüretelj, kóstolj, bulizz! – 5 bennfentes boros program az őszre

Kipróbálhatod, hogy bánsz a metszőollóval, beszélgethetsz házigazda borászokkal és egy legendás Fradi-győzelem részleteiről is hallhatsz beszámolót, első kézből.

Gasztró

Ikonikus műemlékből étterem: Magyaros ételeket és pizzát kínál a Tarányi Présház

Sok évig tartó felújítás és építkezés után nyílt meg a Tarányi Présházban a Tarányi 1780 nevű étterem és grillterasz, ami főleg magyaros ételekkel és pizzával bővíti a Szent György-hegy kínálatát.

Gasztró

Pöttöm kávézó, tapas-bár, újraéledt csárda: Gyöngyszemeket ástunk ki Balatonfüreden

Olyan éttermeket, bisztrókat, bárokat, kávézókat szedtünk össze, amik vagy vadiújak, vagy a mi radarunkat csak most érték el, de ildomos őket bemutatni.

Gasztró

Világutazóktól tanulhatod a gasztró magasiskoláját Füreden – MÓR24

Edit és Tamás egyedül és külön-külön is bejárta Ausztriától Walesen át Szumátráig a nagyvilágot, ebből pedig egy kúl sűrítményt alkottak Balatonfüred Jókai Mór utcáján: egy pazar tapas- és borbárt.