Gasztró
Kávézz a színház megmentéséért! – A badacsonyörsi Vánkos is kiáll az Átriumért
A badacsonyörsi Vánkos is csatlakozott az Egy Kávé az Átriumért! kezdeményezéshez.
A badacsonyörsi Vánkos is csatlakozott az Egy Kávé az Átriumért! kezdeményezéshez.
Elhunyt a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosaként és ingatlanfejlesztőként is dolgozó Járosi Tamás.
Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk a „magyar tenger” és „magyar Toszkána” kifejezéseknek, ugyanis a Semola pontosan az, aminek látszik: őszinte déli életérzés a Balaton partján.
Badacsonyban mintha minden az élet ünnepléséről szólna. A balatoni panorámás hegyoldal miliőjét teszi idén nyáron hibátlanná Bebes Bence, a Szőlőhegy Bisztró új séfje.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt.
A Zam! egy többfunkciós gasztrokulturális tér, ahol egy pazar reggelivel indulhat és egy finom grillvacsorával és egy koncerttel zárulhat a nap. A hely ötletgazdái nem csak nyárra terveznek.
A Sissi Fagyizó Eszterházy epercsoda levendulával nevű fagylaltja lett idén a Balaton Fagyija.
Legyünk hobbi pékek, profi mesterek vagy csak egyszerű kovászrajongók, az biztos, hogy idén is ott a helyünk július 2-án Veszprémben, a Kenyérlelke Fesztiválon.
A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.
Újabb gasztroegységgel bővül a Szigliget Várudvar, péntektől már a budapesti Bartók - reggel.délben.este bisztró finomságai elérhetők lesznek.
Búzalelke – NYÁRIDŐ néven nyit újabb egységet a Búzalelke, ezúttal Ábrahámhegyen.
Hét év után új helyre költözik a Lábdi Piac: a Badacsony helyett a következő alkalommal már a Szent György-hegyen válogathatunk a termelői finomságok és alkotások között.
Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: június 5-én a szigligeti Várudvarban nyitott új egységet a Buja Disznó-k étterem.
Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.
Az új Kóstold körbe kiadvány és az új BalatonBor premierjén jártunk. A Balatoni Kör kompon tartott eseményén a nyári szezonhoz kapcsolódó aktuális problémákról is szó esett.
Ma, május 19-én nyit meg Keszthely első hulladék- és csomagolásmentes boltja, a Tebe.
A Balaton-felvidék összetéveszthetetlen karaktere semmihez sem fogható, és ezt a tanúhegyeknek köszönheti. A hely, ahonnan mindet egyszerre lehet látni: megnyitott a Papillon, és rögtön kipróbáltuk.
A helyi itt tényleg nem csak egy jól hangzó szlogen: az étterem neve azt jelenti, hogy zömében maximum 47 km-ről érkező hozzávalók kerülnek a tányérra.
A jövő borászainak készülő ízbankba a legjobb ízélményt adó kéknyelűborok kerültek. Aki pedig jobban is megismerné ezt a különleges fajtát, május 14-én, a IV. Kéknyelű Piknik sétálókóstolón megteheti.
Egy védett épület, egy csapat lelkes fiatal, egy faszenes grill és persze rengeteg hús és sör. Ez a Vasüzlet, ahol az se baj, ha annyira éhesek vagyunk, hogy még a vasszeget is megennénk.
A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
Bővül a Nekem a Balaton, idén már Balatonfüreden is nyitnak boltot Nánásiék.
A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.
A sauvignon blanc borfajta világversenyén, a Concours Mondial du Sauvignon-on lett ezüstérmes a Bujdosó Pincészet Csomó nevű bora.