Keresés

Gasztró

Elhunyt Járosi Tamás, a tihanyi Malackrumpli tulajdonosa

Elhunyt a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosaként és ingatlanfejlesztőként is dolgozó Járosi Tamás.

Gasztró

Magyar tenger, olasz tészta – Megnyitott Révfülöp első tésztázója, a Semola Pastfood

Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk a „magyar tenger” és „magyar Toszkána” kifejezéseknek, ugyanis a Semola pontosan az, aminek látszik: őszinte déli életérzés a Balaton partján.

Gasztró

Életigenlés a Szőlőhegyen – Bebes Bence mesteri fogásait kóstoltuk

Badacsonyban mintha minden az élet ünnepléséről szólna. A balatoni panorámás hegyoldal miliőjét teszi idén nyáron hibátlanná Bebes Bence, a Szőlőhegy Bisztró új séfje.

Gasztró

Grill, koktélok és koncertek egy hatalmas buborék tetején – Megnyílt Zamárdi új gasztro- és kultközpontja, a Zam!

A Zam! egy többfunkciós gasztrokulturális tér, ahol egy pazar reggelivel indulhat és egy finom grillvacsorával és egy koncerttel zárulhat a nap. A hely ötletgazdái nem csak nyárra terveznek.

Gasztró

Mutatjuk, melyik fagyi nyerte el idén a Balaton Fagyija díjat

A Sissi Fagyizó Eszterházy epercsoda levendulával nevű fagylaltja lett idén a Balaton Fagyija.

Gasztró

Minden, ami kovász! – Idén is vár a Kenyérlelke Fesztivál Veszprémben

Legyünk hobbi pékek, profi mesterek vagy csak egyszerű kovászrajongók, az biztos, hogy idén is ott a helyünk július 2-án Veszprémben, a Kenyérlelke Fesztiválon.

Gasztró

Ahol a Balaton Ázsiával és a mesés panorámával találkozik – A balatongyöröki Hold és Csillagban jártunk

A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.

új hely Gasztró

Június 17-től a Bartók - reggel.délben.este lecsóját és leveseit is kérhetjük Szigligeten

Újabb gasztroegységgel bővül a Szigliget Várudvar, péntektől már a budapesti Bartók - reggel.délben.este bisztró finomságai elérhetők lesznek.

Gasztró

Elköltözik a Lábdi Piac, szombattól a Szent György-hegyen válogathatunk a portékák között

Hét év után új helyre költözik a Lábdi Piac: a Badacsony helyett a következő alkalommal már a Szent György-hegyen válogathatunk a termelői finomságok és alkotások között.

Gasztró

Megérkezett Szigligetre a legendás rántott hús – A Várudvarba költözött a budapesti Buja Disznó-k

Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: június 5-én a szigligeti Várudvarban nyitott új egységet a Buja Disznó-k étterem.

Gasztró

Ahol a test és a szellem is jóllakik – A Skizo új borbárjában, a Nefelejcsben jártunk

Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.

Gasztró

Milyen lesz a 2022-es nyári szezon? BalatonBorok és szuper vendéglátótippek már biztosan vannak hozzá!

Az új Kóstold körbe kiadvány és az új BalatonBor premierjén jártunk. A Balatoni Kör kompon tartott eseményén a nyári szezonhoz kapcsolódó aktuális problémákról is szó esett.

új hely Gasztró

A hely, ahol a fröccs mellé az összes tanúhegyet is megkapod – A Papillon nyitó hétvégéjén jártunk

A Balaton-felvidék összetéveszthetetlen karaktere semmihez sem fogható, és ezt a tanúhegyeknek köszönheti. A hely, ahonnan mindet egyszerre lehet látni: megnyitott a Papillon, és rögtön kipróbáltuk.

Gasztró

Ahol a helyi alapanyag nem csak üres szlogen – Kipróbáltuk a kéthelyi Lokal47 éttermet

A helyi itt tényleg nem csak egy jól hangzó szlogen: az étterem neve azt jelenti, hogy zömében maximum 47 km-ről érkező hozzávalók kerülnek a tányérra.

Gasztró

A titokzatos borfajta, amely meghódítja Badacsonyt – Ízbankot kapott a kéknyelű

A jövő borászainak készülő ízbankba a legjobb ízélményt adó kéknyelűborok kerültek. Aki pedig jobban is megismerné ezt a különleges fajtát, május 14-én, a IV. Kéknyelű Piknik sétálókóstolón megteheti.

új hely Gasztró

Az étterem, ahol mindennap grillparti van – Megnéztük a balatonfüredi Vasüzletet

Egy védett épület, egy csapat lelkes fiatal, egy faszenes grill és persze rengeteg hús és sör. Ez a Vasüzlet, ahol az se baj, ha annyira éhesek vagyunk, hogy még a vasszeget is megennénk.

Gasztró

Az olaszrizling otthonában – Csopakon kóstolhattuk újra a fajta legjobbjait

A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.

Gasztró

Észre sem veszed, hogy nincs benne hús – Vega és vegán ételekkel vár az áprilisi Gasztrohegy

A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.

új hely Gasztró

A hely, ahol még a bivalyhús is a tulajdonos farmjáról kerül a burgerbe: Megnyitott a veszprémi Bivstro

A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.

Gasztró

Világversenyen szerzett ezüstérmet a Bujdosó Pincészet

A sauvignon blanc borfajta világversenyén, a Concours Mondial du Sauvignon-on lett ezüstérmes a Bujdosó Pincészet Csomó nevű bora.