Keresés

Gasztró

Benéztünk Kinga Kamrájába, ahol már igazi farm-to-table fogások is várnak

Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.

Gasztró

Füstös ízek, pazar reggelik és natúr borok – Megújult a Vánkos

Nyár közepe óta már grillen készült fogásokat is kérhetünk a hedonista reggeli, a finom kávék és a sütik mellé. Kipróbáltuk, milyen, amikor nem csak húsok kerülnek a faszénre.

Gasztró

Bezárt a füredi BazsaLicom Bisztró

A reformkori városrészben található étterem tulajdonosai a Facebookon jelentették be, hogy szeptember 5-től végleg bezárnak.

Gasztró

Mesés panoráma ritka badacsonyi borokkal – A szigligeti Vulcanus Borteraszon jártunk

A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.

Gasztró

Gasztroünnep a Veszprémvölgyben – Ősszel érkezik a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozat

Lenyűgöző ízek és szuper élmények várnak ránk a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között szeptember 29. és október 2. között a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozaton.

Gasztró

Mediterrán ízek a Balaton partján: A szigligeti Mérce olasz pizzával és házi tésztával vár

Megnéztük, hogyan készül a klasszikus feltétekkel készülő pizza, és az is kiderült, hogyan dolgozik egy tésztafőző rendszer.

Gasztró

Egy édes és egy sós palacsintát, Monsieur! – Francia palacsintázót találtunk a Balatoni Bringakör mellett

A bretagne-i hagyományok alapján, hajdinalisztből készülő galette és a helyi kecskesajt együtt megér egy balatonedericsi bringatúrát.

Gasztró

Két séf, hét fogás és egy megismételhetetlen ízélmény – A LUA Resort „Négykezes” vacsoraestjén jártunk

Művészeti alkotásoknak is beillő fogásokat és hozzájuk illő pezsgőket és champagne-okat kóstoltunk a balatonfüredi LUA Resort éttermében, az augusztus 13-i „Négykezes” vacsoraesten.

Gasztró

Ilyen lenne, ha az ízeknek színük lenne – A balatonfüredi Zelna éttermében jártunk

Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.

Gasztró

Töltött kürtőskalács lett a 2022-es Év Strandétele

Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.

új hely Gasztró

A kávé iránti hódolat magasiskolája – A Beaver Caféban jártunk

Egyre több balatoni településen találunk olyan kávézót, amely már több éve bizonyítja, hogy jó kávéra télen-nyáron szükség van – a balatonalmádi Beaver Caféban jártunk.

Gasztró

Elhunyt Oszi bácsi, Szigliget legendás keszegsütője

Elhunyt a Balaton legendás halsütőjének névadója és arca, Oszi bácsi.

Gasztró

A fiúk a parton grilleznek – A keszthelyi Beach Boysnál jártunk

A Beach Boysban a fine dining világából érkezett séf pakolja a grillre a húsokat és a zöldségeket, a köretek és a szószok egy része pedig titkos családi receptek alapján készül.

Gasztró

Az „öreg” halas és a magyar tenger – Kipróbáltuk Fonyódliget új halsütőjét, A kis Pisztrángost

Úgy tűnik, hogy igenis van helye egy újabb halasnak a Balatonnál. És ahogy minden becsületes balatoni, mi is imádjuk a halat, így nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk A kis Pisztrángosba.

Gasztró

Pulled pork és marhagulyás az ábrahámhegyi strandon – Kipróbáltuk a Vágódeszkát

12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.

Gasztró

A testvérek, akik a nyári szünetben reggelit és újhullámos kávét készítenek – A balatonfenyvesi kiskékben jártunk

A legtöbb fiatal bulizással és pihenéssel tölti a nyári szünetet, de van egy testvérpár Balatonfenyvesen, akik inkább nyitottak egy specialty kávézót és reggelizőt. A kiskékben jártunk.

Gasztró

Kézműves sörök balatoni panorámával fűszerezve – 5 sörfesztivál júliusra

Koncertekkel, sörivó versenyekkel, történelmi előadásokkal, családi programokkal és természetesen kézműves sörökkel érkeznek a Balatonhoz a sörfesztiválok.

Gasztró

Világ körüli utazás Balatonalmádiban – Elsőként néztük meg, mi fán terem a Három Majom

A decemberben nyílt Három Majom már most egy kulthely, amit elsőként tesztelhettünk és legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus reggeliző helyett egy világ körüli utazást kaptunk.

Gasztró

Balatoni fagyi lett az Év Fagylaltja, a mentes kategória első helyét is a régióból vitték el

A Füredi Fagyizó cukrászának fagylaltja nyerte el az Év Fagylaltja címet. A verseny mentes kategóriájában is balatoni fagyi kapta a legelső helyezést.

Gasztró

A hely, ahol a házias ételek új szintre emelkednek – Kipróbáltuk a Konyha-Kert Bisztró és Bárt

A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.

Gasztró

Megnyitott Ördög Nóriék harmadik boltja, a Nekem a Balaton Füreden

Balatonfüred egyik legforgalmasabb utcájában, a Halászkert étterem szomszédságában nyílt meg a Nekem a Balaton harmadik üzlete.

Gasztró

Varázslatos panoráma egy eldugott helyen, nem csak borkóstolásra – Ismerd meg a Sipos Borház Titkos Pincéjét!

Úgy tűnik, kiapadhatatlan azoknak a helyeknek a száma, ahonnan újra és újra rácsodálkozhatunk a Badacsony és a Balaton szépségére. A Sipos Borházban épp egy ilyen élményben lehet részünk.

Gasztró

Mutatjuk, milyen az igazi csopaki karakter – A Csopaki Kódex zsűrizésén jártunk

Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.