Gasztró
Benéztünk Kinga Kamrájába, ahol már igazi farm-to-table fogások is várnak
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
Nyár közepe óta már grillen készült fogásokat is kérhetünk a hedonista reggeli, a finom kávék és a sütik mellé. Kipróbáltuk, milyen, amikor nem csak húsok kerülnek a faszénre.
A reformkori városrészben található étterem tulajdonosai a Facebookon jelentették be, hogy szeptember 5-től végleg bezárnak.
A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.
Kevesebb flanc, több rockzene és fantasztikus ízek várnak Balatonlelle új teraszán.
Lenyűgöző ízek és szuper élmények várnak ránk a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között szeptember 29. és október 2. között a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozaton.
Megnéztük, hogyan készül a klasszikus feltétekkel készülő pizza, és az is kiderült, hogyan dolgozik egy tésztafőző rendszer.
A bretagne-i hagyományok alapján, hajdinalisztből készülő galette és a helyi kecskesajt együtt megér egy balatonedericsi bringatúrát.
Művészeti alkotásoknak is beillő fogásokat és hozzájuk illő pezsgőket és champagne-okat kóstoltunk a balatonfüredi LUA Resort éttermében, az augusztus 13-i „Négykezes” vacsoraesten.
Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, megvannak 2022 döntős helyei, ételei.
Egyre több balatoni településen találunk olyan kávézót, amely már több éve bizonyítja, hogy jó kávéra télen-nyáron szükség van – a balatonalmádi Beaver Caféban jártunk.
Elhunyt a Balaton legendás halsütőjének névadója és arca, Oszi bácsi.
A Beach Boysban a fine dining világából érkezett séf pakolja a grillre a húsokat és a zöldségeket, a köretek és a szószok egy része pedig titkos családi receptek alapján készül.
Úgy tűnik, hogy igenis van helye egy újabb halasnak a Balatonnál. És ahogy minden becsületes balatoni, mi is imádjuk a halat, így nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk A kis Pisztrángosba.
12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.
A legtöbb fiatal bulizással és pihenéssel tölti a nyári szünetet, de van egy testvérpár Balatonfenyvesen, akik inkább nyitottak egy specialty kávézót és reggelizőt. A kiskékben jártunk.
Koncertekkel, sörivó versenyekkel, történelmi előadásokkal, családi programokkal és természetesen kézműves sörökkel érkeznek a Balatonhoz a sörfesztiválok.
A decemberben nyílt Három Majom már most egy kulthely, amit elsőként tesztelhettünk és legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus reggeliző helyett egy világ körüli utazást kaptunk.
A Füredi Fagyizó cukrászának fagylaltja nyerte el az Év Fagylaltja címet. A verseny mentes kategóriájában is balatoni fagyi kapta a legelső helyezést.
A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.
Balatonfüred egyik legforgalmasabb utcájában, a Halászkert étterem szomszédságában nyílt meg a Nekem a Balaton harmadik üzlete.
Úgy tűnik, kiapadhatatlan azoknak a helyeknek a száma, ahonnan újra és újra rácsodálkozhatunk a Badacsony és a Balaton szépségére. A Sipos Borházban épp egy ilyen élményben lehet részünk.
Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.