Keresés

Gasztró

A vívóteremből a borospincébe – Földi Bálint badacsonyi borásszal beszélgettünk

Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.

Gasztró

„Nekem itt van tennivalóm” – Egly Márk sümegi borásszal beszélgettünk

Egly Márk vezetett végig minket a helyi borkészítés legfontosabb állomásain, mesélt a templomosok alagútrendszeréről, a régióban zajló változásokról és az eredetvédett prémiumborokról is.

Gasztró

„Izzítjuk a grilleket, kitesszük a szmókereket” – Tavaszi füstölgés a Gasztrohegyen

Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.

új hely Gasztró

Magyar és olasz ízek a Bakony kapujában: Kipróbáltuk az eplényi EPL Bisztrót

Magyaros és olasz ízek találkoznak Eplény néhány hónappal ezelőtt megnyílt, mindennap nyitva tartó bisztrójában, ahová nem csak egy síelés vagy egy kirándulás után érdemes betérni.

Gasztró

Koncertvacsora Lovasi Andrással, pincelátogatás, gasztrotúra – Variációk borkóstolásra a tavaszi Balatonnál

A Balaton északi partján számtalan olyan izgalmas, borkóstolással egybekötött programot találtok, amire érdemes ellátogatnotok. Ha a tóban még nem is, de bormámorban biztosan úszhattok!

Gasztró

Elhunyt Csibrák Károly, a Balaton „Halas Karcsija"

Elhunyt a legjobb halasok között emlegetett kifőzde, Halas Karcsi büféjének névadója és legendás halsütője.

Gasztró

Mediterrán életérzés badacsonyi borokkal – A tapolcai Vulcanus Pizzabarban jártunk

A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.

Gasztró

Bezárt a Szent Donát Borkúria étterme is

Újabb kiváló étteremtől kell megválnia a balatoni gasztronómiának, a Papok Borozója után most a Szent Donát Borkúria éttermének megszűnéséről értesültünk.

Gasztró

Mutatjuk, melyik borászatok palackozhatnak idén BalatonBort

Kiderült, mely borok felelnek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek.

Gasztró

Az Év Strandétele verseny győztese Fonyódra is magával vitte a játékos profizmust – A Konyhám Stúdió 365-ben jártunk

A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.

Gasztró

Erőleves-shot és velős pirítós, ahogy még nem kóstoltátok – Izgalmas fogásokkal vár a januári Gasztrohegy

A következő Gasztrohegyen, január 22-én és 23-án olyan, „elfeledett” hozzávalók is reflektorfénybe kerülnek, mint a marhanyelv vagy a borjúláb.

Gasztró

Így havazott be Veszprém, de csak egy terasznyi területen

A veszprémi Fricska étteremlakás dolgozói nem törődtek bele, hogy nem havazik januárban, intéztek maguknak „saját havat".

Gasztró

Mától végleg bezárt a balatonszőlősi Papok Borozója

Nem indul jó hírekkel az új év a balatoni vendéglátás tekintetében: a Papok Borozója 2022 második napjáig szolgálta ki vendégeit.

Gasztró

Harry Potter vacsorájától Szindbád velős csontjáig – Irodalmi ízek a decemberi Gasztrohegyen

A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.

Gasztró

Pitypangkrémes, balatonlellei bonbon lett bronzérmes Angliában

A balatonlellei Csili Choco Bons Csokoládé Manufaktúra pitypangkrémes bonbonjával szerzett bronzérmet az Academy of Chocolate világversenyen.

Gasztró

Így néz ki egy 21. századi szatócsbolt – A veszprémi Pekedliben jártunk

Egy online piactér alapítói hangulatos, a régi időket idéző kisboltba hozzák el az általuk kiválasztott, főként helyi termelők portékáit.

Gasztró

Hogyan kerül a hal a hegyre? – A hétvégén a Badacsonyi borvidéken kiderül

A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.

Gasztró

Ízközpontú bisztrókonyha egész évben – Az Almádi Yacht Club étterme magasra tette a mércét

Törőcsik Zoltán séf vezetésével néhány hónapja megújult az Almádi Yacht Club étterme. Változatos, modern és egyszerre házias ízvilágú bisztrókonyha a Balaton partján.

Gasztró

Meghitt ebéd pazar kilátással télen is – Átlátszó igluval újított a Tölgyes Kúria

Fűtött és privát pincérhívóval felszerelt, átlátszó iglut helyezett ki teraszára a Tölgyes Kúria, hogy a csípős hidegben se kelljen lemondani a pazar panorámáról és a természetközeliségről.

Gasztró

Kávézónak indult, ma már brunch és thai ételek is kaphatók a keszthelyi piac mellett – Megnéztük a Pajtit

Újhullámos kávézónak indult, de bőséges reggelit és street food fogásokat kínáló étterem lett a Pajti, ahol a piacozók, a turisták és a gimnazisták is találnak kedvükre való ételeket.

Gasztró Szállás

A legjobb kutyabarát helyek 2021-ben a Balatonnál

Az Év Kutyabarát Helye kampányban idén is díjazták a legjobb kutyabarát helyeket, néhány Balaton környéki vendéglátóhely is bekerült a legjobbak közé.

Gasztró

Novembertől újra elindul a badacsonyi programsorozat, a Borbarangolás

November 13-án indul a Borbarangolás, amelyen a badacsonyi pincészetek felfedezése mellett különleges borvacsorákon vehettek részt.

Gasztró

Az aranyat hozó rajnai rizling – Díjat nyert egy német borversenyen a Folly Arborétum és Borászat

A Berliner Wein Trophy nemzetközi borverseny arany minősítését nyerte el a Folly Arborétum és Borászat 2019-es rajnai rizlingje.