Gasztró
A vívóteremből a borospincébe – Földi Bálint badacsonyi borásszal beszélgettünk
Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.
Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.
Pesti István szaktanácsadóként felel a hamarosan megnyíló LUA Resort gasztronómiai koncepciójáért.
Egly Márk vezetett végig minket a helyi borkészítés legfontosabb állomásain, mesélt a templomosok alagútrendszeréről, a régióban zajló változásokról és az eredetvédett prémiumborokról is.
Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.
Magyaros és olasz ízek találkoznak Eplény néhány hónappal ezelőtt megnyílt, mindennap nyitva tartó bisztrójában, ahová nem csak egy síelés vagy egy kirándulás után érdemes betérni.
A Balaton északi partján számtalan olyan izgalmas, borkóstolással egybekötött programot találtok, amire érdemes ellátogatnotok. Ha a tóban még nem is, de bormámorban biztosan úszhattok!
Elhunyt a legjobb halasok között emlegetett kifőzde, Halas Karcsi büféjének névadója és legendás halsütője.
Belestünk a kulisszák mögé, és megnéztük, hogyan zajlanak a Gasztrohegy előkészületei.
A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.
Újabb kiváló étteremtől kell megválnia a balatoni gasztronómiának, a Papok Borozója után most a Szent Donát Borkúria éttermének megszűnéséről értesültünk.
Kiderült, mely borok felelnek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek.
A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.
A következő Gasztrohegyen, január 22-én és 23-án olyan, „elfeledett” hozzávalók is reflektorfénybe kerülnek, mint a marhanyelv vagy a borjúláb.
A veszprémi Fricska étteremlakás dolgozói nem törődtek bele, hogy nem havazik januárban, intéztek maguknak „saját havat".
Nem indul jó hírekkel az új év a balatoni vendéglátás tekintetében: a Papok Borozója 2022 második napjáig szolgálta ki vendégeit.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
A balatonlellei Csili Choco Bons Csokoládé Manufaktúra pitypangkrémes bonbonjával szerzett bronzérmet az Academy of Chocolate világversenyen.
Egy online piactér alapítói hangulatos, a régi időket idéző kisboltba hozzák el az általuk kiválasztott, főként helyi termelők portékáit.
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.
Törőcsik Zoltán séf vezetésével néhány hónapja megújult az Almádi Yacht Club étterme. Változatos, modern és egyszerre házias ízvilágú bisztrókonyha a Balaton partján.
Fűtött és privát pincérhívóval felszerelt, átlátszó iglut helyezett ki teraszára a Tölgyes Kúria, hogy a csípős hidegben se kelljen lemondani a pazar panorámáról és a természetközeliségről.
Újhullámos kávézónak indult, de bőséges reggelit és street food fogásokat kínáló étterem lett a Pajti, ahol a piacozók, a turisták és a gimnazisták is találnak kedvükre való ételeket.
Az Év Kutyabarát Helye kampányban idén is díjazták a legjobb kutyabarát helyeket, néhány Balaton környéki vendéglátóhely is bekerült a legjobbak közé.
November 13-án indul a Borbarangolás, amelyen a badacsonyi pincészetek felfedezése mellett különleges borvacsorákon vehettek részt.
A Berliner Wein Trophy nemzetközi borverseny arany minősítését nyerte el a Folly Arborétum és Borászat 2019-es rajnai rizlingje.