Keresés EN

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

2023 november 15.

Zenit Balaton Étterem

Egy évtized után nevet és arculatot váltott Vonyarcvashegy és a Balaton északi partjának kedvelt étterme

2023 november 13.

Ságvári Bújó-lik

Meredek löszfalak között

2023 október 13.

Lipták-ház

Lipták Gábor egykori balatonfüredi villája a 71-es út mellett

Villa Gyetvai

A Villa Gyetvai egy ősfás parkkal körülvett

Vitéz Kürtős Tihany

A Vitéz Kürtős a tihanyi visszhang és a kilátó közelében

2023 szeptember 29.

Echo Restaurant & Cafe

Egy páratlan gasztronómiai élmény párosul a káprázatos balatoni körpanorámával a tihanyi Visszhang-dombon lévő Echo Restaurant & Caféban.

Szent István király kápolna

2014 augusztusában dr. Erdő Péter bíboros szentelte fel a Szent István tiszteletére emelt templomot, melynek oltárképét Udvardi Erzsébet, Kossuth-díjas festőművész készítette.

Szent Imre bazalttemplom

A Szent Imre bazalttemplom Badacsonytomaj ékessége, Közép-Európa egyetlen kéttornyú bazalttemploma, melynek nagyméretű táblaképeit Udvardi Erzsébet készítette.

2023 szeptember 22.

Kálvária-domb (Szent Miklós-domb)

A Szent Miklós- vagy Kálvária-domb és az itt futó sétány igazi zöld sziget Veszprém szívében. A környék vidám utcabútorokkal berendezett parkkal és egy akadálymentes falsétánnyal is gazdagodott.

Pisky sétány

A Visszhang-dombtól egészen a Tihanyi Apátságig tartó sétaútvonal az elmúlt években teljesen megújult, és több pontjáról is mesés panoráma nyílik a Balatonra.

Balaton szíve szobor

Bár eredetileg nem a szerelmet jelképezi, a 2012-ben pálkövei vörös homokkőből emelt Balaton szíve szobor az egyik legromantikusabb helyszín a tónál.

Késa Birtok

Kvák Emil az Ikon Borászat mellett a Késa Birtokon élheti ki kísérletező kedvét, hiszen birtokán összegyűjtötte a számára legkedvesebb fajtákat, emellett több vendégházat is üzemeltet.

Mimi étterem

Konyári Bori kishegyi étterme, a Mimi leköltözött a Balaton közelébe, egy mesés villába, ahol a Konyári Pincészet borai mellé magyaros ételeket és bisztrófogásokat is kínálnak.

Auer-ház

Újra látogatható Auer Lipót világhírű hegedűművész teljes körűen felújított veszprémi otthona, a XVIII. században épült Auer-ház, ahol hangszerkészítő műhely és bemutatóterem is várja a látogatókat.

Pasta Siena

A Pasta Siena a veszprémi Fortuna udvarban nyitotta meg kapuit, jobban mondva az ablakát, ahonnan Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz, ráadásul vegán tésztákat.

2023 szeptember 19.

Gasztró

Casa Christa

A Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, melynek „lelke” az étterem, ahol az ételekben mindig találkozik a magyaros vonal valamilyen mediterrán csavarral.

Csopaki Resti by Laurel

Mede Ádám, akit már jól ismerhetünk a budapesti Laurelből és Karácsony Bence örömkonyháját az ország egyik legkisebb, de legkedvesebb bisztró éttermében Csopakon, a vasútállomáson találjuk.

2023 augusztus 18.

Mocsári teknős tanösvény

A Fonyódról induló Mocsári teknős tanösvény közel 1 kilométerét végigjárva megismerkedhetünk az Ordacsehi-berek történetével, a Natura 2000 területek és a vizes élőhelyek jelentőségével.

2023 augusztus 11.

Zier Bisztró & Apartman

Zier Dánielnek a Balaton igazi szerelem, a vendéglátás pedig a szenvedélye, így a parton nyitotta meg a nevét viselő bisztrót, ahol az étlap mellett ebédmenüt és reggelit is kínálnak.

Lelkem kisvendéglő

Dörgicse Fő utcáján hatalmas kerttel, diófák árnyékában találjuk a családias és rendkívül barátságos Lelkem kisvendéglőt.

Színkert

A Veszprémi Petőfi Színház kertjében nyílt hangulatos szórakozóhely jó választás afterpartizáshoz, de önálló esti programnak is beillik.

Tölgyfa Étterem & Pub

Ha a zamárdiban található Balcsi Falatozó bezár, megnyílik a part közelében a Tölgyfa Étterem & Pub, melyet szintén Koncz Péter és párja, Végh Barbara, valamint csapatuk üzemeltet a nyári szezonban.

Balcsi Falatozó

A Balcsi Falatozó ősztől tavaszig tart nyitva, a nyári időszakban a Tölgyfa Étterem & Pubban várják a vendégeket.

Tópart Hotel és Étterem

Pintér Anna és Máté Balatonvilágost választotta, hogy megalapítsa az azóta is családi tulajdonban lévő Tópart Hotel és Éttermet.

Via Calvaria – Csendhegyek Útja

Balaton-felvidéki és bakonyi települések kálváriáit fűzi egyetlen hosszú zarándokútvonallá a Via Calvaria – Csendhegyek Útja.

MoMű – Modern Műtár

Balatonfüred reformkori városrészének két ikonikus villaépülete ad otthont a város új kortárs kiállítóterének, a MoMű – Modern Műtárnak.

Forrás Családi Sportpark

A Forrás Sportparkban fedett teniszpályák, terepkerékpár-élménypálya, 800 méteres rekortán futópálya, műanyag oktatósípálya és még sok más helyet kapott.

2023 augusztus 4.

Apátsági majorság

A Tihanyi Apátság egykori birtokai jelentős területen helyezkednek el. Ehhez tartozott a Belső-tó partjánál, a Levendula Ház közelében található, az 1830-as években épült majorság.

A