Keresés

Új helyek

új hely Gasztró

Fricska Balaton

Az Anna Villa kertjében található egykori Helka Sörkertet (ami csak egy kicsivel költözött arrébb) 2024 tavaszán a veszprémi Fricska új helye váltotta Fricska Balaton néven.

új hely Gasztró

Pura Vida Lakásétterem

A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika ma már párjával, Attilával saját lakáséttermét üzemelteti a Balatontól 20 km-re található Zalahalápon, Pura Vida Lakásétterem néven. Ha megnézzük a Google-ban a helyrajzi számot, és bedobjuk a GPS-be, akkor az a település legszélére, az erdő melletti hófehér, tornácos házhoz vezet minket.

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

új hely gasztró

Mimi étterem

Konyári Bori kishegyi étterme, a Mimi leköltözött a Balaton közelébe, egy mesés villába, ahol a Konyári Pincészet borai mellé magyaros ételeket és bisztrófogásokat is kínálnak.

új hely látnivalók & kultúra

Auer-ház

Újra látogatható Auer Lipót világhírű hegedűművész teljes körűen felújított veszprémi otthona, a XVIII. században épült Auer-ház, ahol hangszerkészítő műhely és bemutatóterem is várja a látogatókat.

új hely gasztró

Pasta Siena

A Pasta Siena a veszprémi Fortuna udvarban nyitotta meg kapuit, jobban mondva az ablakát, ahonnan Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz, ráadásul vegán tésztákat.

További helyek

Látnivalók & kultúra

Fülöp-hegyi kilátó

A révfülöpi kilátó a magyar államalapítás millenniumi évfordulója alkalmából, Pelényi Gyula tervei alapján épült 2001-ben, ezért Fülöp-hegyi Millenniumi kilátónak is nevezik.

Gasztró Szponzorált

Balaton Étterem

A balatonfüredi Kisfaludy utca 5. szám alatt, egy különleges helyszínen található a „magyar tengerről” elnevezett Balaton Étterem. A hely egy nagy és tágas terasszal, csodás kilátással várja a vendégeket, nem beszélve arrról, hogy történelmi múlttal is rendelkezik.

Gasztró Szponzorált

Taverna Étterem & Vendégház

Balatonfüred az ország egyik legkedveltebb kikapcsolódási célpontja, ezért nem árt olyan éttermeket és szálláshelyeket fejben tartani, mint például a Taverna Étterem & Vendégház a Kisfaludy utcában. 2009 óta ez a vendégház is része a füredi élménynek, melyet ez a kis Balaton-parti ékszerdoboz tartogat az idelátogatók számára.

Látnivalók & kultúra

Fenékpusztai Majorság

A Keszthelytől 6 km-re található Fenékpusztán egykor a Festetics-majorság állt, amely díjnyertes versenylovairól volt messze földön híres. A helyszín romos állapotából 2023 végén húzták fel és született újjá Fenékpusztai Majorsággá.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

Gasztró

Zenit Balaton Étterem

Egy évtized után nevet és arculatot váltott Vonyarcvashegy és a Balaton északi partjának kedvelt étterme, a Bock Bisztró Balaton, és 2023 novemberétől már Zenit Balaton Étterem néven találhatjuk meg.

Aktív

Ságvári Bújó-lik

Meredek löszfalak között, elvarázsolt tájon vezet az út a Siófok közelében található ságvári Bújó-likhoz, amit a ságvári temető mellől induló úton lehet megközelíteni, a sárga jelzést követve.

Látnivalók & kultúra

Lipták-ház

Lipták Gábor egykori balatonfüredi villája a 71-es út mellett, néhány magas nyírfa mögött bújik meg, ma már Lipták-ház néven. Korábban főként a helyiek Gyapai-villa néven ismerték az építtető Lipták Gábor író feleségének nagyapja, Gyapai Nándor után.

Látnivalók & kultúra

Villa Gyetvai

A Villa Gyetvai egy ősfás parkkal körülvett, klasszikus villaépület, amely az északi parton, Balatonfüreden található. Kulturális szalonként is működik, így rendszeresen szerveznek ide időszaki kiállításokat, kisebb-nagyobb borkóstolókat, borvacsorákat és különböző társasági eseményeket.

Gasztró

Vitéz Kürtős Tihany

A Vitéz Kürtős a tihanyi visszhang és a kilátó közelében, a Pisky sétányon nyitotta meg legújabb sütödéjét. Az apátság árnyékában, fűben, padon pihenve, balatoni panorámában gyönyörködve falatozhatjuk az egyik legközkedveltebb édességet.

gasztró

Echo Restaurant & Cafe

Egy páratlan gasztronómiai élmény párosul a káprázatos balatoni körpanorámával a tihanyi Visszhang-dombon lévő Echo Restaurant & Caféban.

látnivalók & kultúra

Szent István király kápolna

2014 augusztusában dr. Erdő Péter bíboros szentelte fel a Szent István tiszteletére emelt templomot, melynek oltárképét Udvardi Erzsébet, Kossuth-díjas festőművész készítette.

látnivalók & kultúra

Szent Imre bazalttemplom

A Szent Imre bazalttemplom Badacsonytomaj ékessége, Közép-Európa egyetlen kéttornyú bazalttemploma, melynek nagyméretű táblaképeit Udvardi Erzsébet készítette.

látnivalók & kultúra

Kálvária-domb (Szent Miklós-domb)

A Szent Miklós- vagy Kálvária-domb és az itt futó sétány igazi zöld sziget Veszprém szívében. A környék vidám utcabútorokkal berendezett parkkal és egy akadálymentes falsétánnyal is gazdagodott.

látnivalók & kultúra

Pisky sétány

A Visszhang-dombtól egészen a Tihanyi Apátságig tartó sétaútvonal az elmúlt években teljesen megújult, és több pontjáról is mesés panoráma nyílik a Balatonra.

látnivalók & kultúra

Balaton szíve szobor

Bár eredetileg nem a szerelmet jelképezi, a 2012-ben pálkövei vörös homokkőből emelt Balaton szíve szobor az egyik legromantikusabb helyszín a tónál.

gasztró szállás

Késa Birtok

Kvák Emil az Ikon Borászat mellett a Késa Birtokon élheti ki kísérletező kedvét, hiszen birtokán összegyűjtötte a számára legkedvesebb fajtákat, emellett több vendégházat is üzemeltet.