tegnap, 16:22
Wellness a mező szélén – Kipróbáltuk a Kapolcsi Sziklák legújabb kabinját
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
Szombat este zárult le a 11. Paloznaki Jazzpiknik, melyen közel 20 ezer piknikező vett részt. Beszámolónk következik a háromnapos fesztivál második napjáról.
Az évek során igazi élménybirtokká fejlődött Tagyon Birtok Baráti Társaság étterem, borterasz, pincészet és több felújított, gyönyörű présházból álló szálláshely is egyben.
A július 1-jén megnyíló balatonfüredi Vinifera Hotel gondoskodik a kimagasló gasztronómiai élményekről és a teljes kikapcsolódásról.
A Pasta Siena ablakából Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz tésztákat, melyek nem mellesleg teljesen vegánok.
A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.
A balatonakarattyai Pine Weekendhouse vendégeinek nincs más dolguk, mint a családi, baráti élményekre és a jelen pillanatra koncentrálni.
A Kenese Bay Gardenben legyünk kint a parton vagy bent a hotelben, a Balaton mindig csak egy karnyújtásnyira van.
A veszprémi Óváros téren olyan érzése van az embernek, mintha egy kicsit lassabban telne az idő. Ehhez a hangulathoz tökéletesen illik a május végén megnyílt Füge Fagyiudvar és Kávézó.
Az egykori tihanyi Legendás Ház kertjében már korábban is pezsgő gasztroélet folyt, idén nyáron viszont a hely átalakult, és Tihanyi Gasztrokert néven több szolgáltató társulásaként nyitott meg.
A bagelek a 71-es út melletti, bringáspihenőként is működő büfében kaphatók, a tépett malachústól a házi krémsajton át a mangóig sokféle feltéttel.
Még egy ilyen fura nyarunk egy ideig nem lesz a Balatonnál. Összeszedtük azokat a trendeket, amik megmutatták, hogyan nyaraltunk 2020-ban a tónál.
Lili és Bálint, a helyet megálmodó fiatal házaspár elmesélte, honnan ered a szokatlan név, hogy jönnek a képbe a kelták, és az is kiderült, mit jelent a logóban a metszőolló.
A mentes tortákra és péksüteményekre szakosodott keszthelyi desszertműhely sikeres cukrászdalánccá nőtte ki magát, fővárosi franchise-üzletekkel.
Itt még Terence Hill is elégedett lenne a fagyiválasztékkal: a fenyvesi sétálóutcában két tűzpiros pultból merik a fagylaltot, sőt nagy szorbéválasztékot is találsz.
A zánkai Zen Garden Resort egy egyedülálló szálláshely különleges apartmanházakkal, ahol a fejlesztés során fát se vágtak ki, nádat se irtottak. A hozzá tartozó Bamboo Bistro pedig tényleg a csúcs.
Két lelkes fiatal, Pacsai Martin Benjámin és párja, Horn Tamara a nagypapától örökölt csárdának adott új irányt a keszthelyi Pavilonsoron.
Pákay Andrea barátaival és családtagjaival létrehozta a Balaton környék legkisebb és legbájosabb termelői és ökopiacát, a Lábdi piacot. Meglátogattuk.
Németh Tamás nyárra bezárta a Repetát, és a gyenesdiási piacon levő egységébe költözött le füstölögni. Duroc sertést, mangalicát, tanyasi csirkét dob a rácsra.
A gyenesdiási Bringatanya fagyimesterei, Somogyi József és Reni meséltek olaszországi tapasztalataikról és az új ízek születéséről.
Pesten már ismert brand a természetes alapanyagokból isteni fagyit készítő Anjuna, ami Balatonfüreden keresztül tör be a tópartra.
Máté Zoltán, a Friss Hal Kft. tulajdonosa bevállalta, hogy friss hallal és konyhakész haltermékekkel látja el a balatoni vendéglátóhelyeket. Őrültség, de megéri.
A hatóság mindent bevetett a laboratóriumtól a hekket tesztelő kollégákig, hogy kiderítse, hol jó a hal a Balatonnál.
Újabb lakóval bővült Balatonfüred egyik leghangulatosabb utcája. A Blaha Lujza utcában, a Beer Balatonban jártunk.