január 12., 14:07
Befejeződött a badacsonyi Tátika étterem felújítása
Sok év után újjászületett az ikonikus Tátika étterem Badacsonytomajon.
Sok év után újjászületett az ikonikus Tátika étterem Badacsonytomajon.
Októbertől már a lángos is hungarikumnak számít a Hungarikum Bizottság döntése alapján.
Balatoni nyelves fantázianevet viselő étel nyerte a 2023-as Év Strandétele versenyt. Mutatjuk az eredményeket.
A végső megmérettetésben, amely során külön díjazzák a bisztrókat és a strandbüféket, többek között olyan fogások vesznek részt, mint a Sztrapacsinta, a Rántott kenyér, vagy a Szarvascsiga.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, megvannak 2022 döntős helyei, ételei.
A régi nyaralós képeken is átütő, hamisíthatatlan érzés és az analóg technika reneszánsza miatt mi sem féltünk kipróbálni: hogyan hat egy ilyen galéria ma, 2022-ben fotózva. Nézzétek meg az eredményt!
12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt.
Elhunyt a legjobb halasok között emlegetett kifőzde, Halas Karcsi büféjének névadója és legendás halsütője.
A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.
Nem akármilyen frissítőállomással készülnek az Ultrabalatonra. Ha kísérletező kedvedben leszel és fontos számodra a környezetvédelem, látogass el szombaton Balatonföldvárra!
Az emberek figyelmét szeretnék felhívni az egészséges balatoni ökoszisztéma fenntartásához.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzeléken át több izgalmas kreációval találhatjuk szemben magunkat.
Örvényes felújított strandja nemcsak új fogadóépületet, napozó- és úszóstégeket, hanem egy nagy játszóteret és sportpályákat is kapott, a bisztrójában burgereket és nagy italválasztékot találtunk.
Olyan ételeket várnak a versenyre, amelyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani.
Szorítja a gyeplőt a koronavírus az életünk körül. Körbekérdeztünk pár balatoni vendéglátósnál, hogy mennyire csapta őket arcba a Covid, hogyan tudnak túlélni, mivel készülnek a tavaszra és a nyárra.
Még egy ilyen fura nyarunk egy ideig nem lesz a Balatonnál. Összeszedtük azokat a trendeket, amik megmutatták, hogyan nyaraltunk 2020-ban a tónál.
A legnagyobb főszezoni őrülettornádó közepén totálisan egyszerű streetfoodokból is olyat tesznek le eléd az asztalra, hogy nem lehet okot panaszra. A strandételverseny Év Felfedezettjénél jártunk.
Viharfelhők gyűlnek a Balaton körül, de azért a régió nem engedi el magát. Újabb utakat újítottak fel, kultúrprogramokat szerveztek és a strandélet sem áll le.
A dögmeleg ugyan elmarad, de minden más szempontból tombol a július. Legalábbis ezt támasztja alá a heti hírösszefoglalónkban megjelenő sok érdekesség.
Nehéz címbéli viccelődés nélkül kibírni, főleg azután, hogy az ember meglátja a retró külsejű, modern konyhájú büfé végtermékeit. Az átalakulóban lévő Club Aliga gasztrofelelőseivel beszélgettünk.
Kemény kör volt, de megszültük: az Év Strandétele verseny döntős mezőnye végre összeállt. Van benne merész újonc, rutinos újrázó és címvédő is, izgalmas finálé lesz!