Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
Az ehető vagy iható ajándékokkal egy kis balatoni nyarat csempészhetünk a fa alá. Következzen néhány ötlet a bioboroktól a szarvasgombás termékeken át a forrón is iható karácsonyi szörpig.
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.
A Balaton északi csücskében ősszel sem áll meg az élet, sőt télen és tavasszal is remek programok várnak ránk, ugyanis szeptember utolsó hétvégéjén indul a Gasztrohegy legújabb, 4. évada.
Mivel mással indulhatna újra a balatoni szezon, mint egy kellemes gasztroprogrammal: cirkálhatunk a badacsonyi vendéglátóhelyek közt vagy éppen lazulhatunk a Káli-medence egy kultikus helyszínén is.
Egy gasztroajándékkal nem csak ízeket, hanem emlékeket is a fa alá teszünk, ha egy Balaton-rajongó kedvenc borászatából, étterméből, termelőjétól választunk meglepetést.
Gasztrovállalkozások, amik új szolgáltatásokkal alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez: megvalósult ötletek az online borvacsorától a termelők összefogásán át a régi időket idéző borkimérésig.