A gurulóbüfék kínálatában különféle gasztronómiai kultúrák ételei találkoznak, ezek frissen és viszonylag gyorsan készülnek el – nem véletlen, hogy a food truckok óriási népszerűségnek örvendenek. Összegyűjtöttünk néhányat a Balatonnál parkolók közül, a tacóstól a grillkolbászoson át a tengeri herkentyűket kínáló kocsiig.
1/7
Tac
Petra
Lyskova és Kovács Dani, a TacoTruck tulajdonosai a dél-floridai Key Westből,
korábbi bázisukról hozták tacoimádatukat. A Szigligetre bevezető és a 71-es út sarkán parkoló gurulóbüfé annyira népszerű lett az évek során, hogy az eredetileg fehér food truck most fekete
színben, bárként várja a vendégeit, az ételek pedig egy fix (vagyis nem guruló) helyiségben
készülnek. A tacón, burritón és churroson alapuló, de állandóan változó menüben
olyan fogásokat találnak az erre tekerők és kirándulók, mint a garnélás és a
vegán taco, a Búzalelke bucijával és házi kimcsivel kínált koreai BBQ-oldalas. A
taco tésztáját is Petráék készítik, a várakozási időt nagyon kellemesen el lehet tölteni a cukorkoponyás
díszletek között a pihenőszékekben, szörpöt vagy akár uborkás margaritát szürcsölgetve.
Ha még több gurulókocsi kínálatát szeretnétek megkóstolni, a Food Truck Show autói a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is ott lesznek, augusztus 25–28. között.