április 19., 15:32
Sétáló kóstolók a Várban: Borszalon nyílik Veszprémben
A sétáló kóstolót minden negyedévben megrendezik majd. Az első alkalomra 11 borász és borkereskedő érkezik hazai, olasz és francia tételekkel.
A sétáló kóstolót minden negyedévben megrendezik majd. Az első alkalomra 11 borász és borkereskedő érkezik hazai, olasz és francia tételekkel.
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.
Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!
Túrázás előtt vagy után, de az sem baj, ha helyette a balatoni vendéglátóhelyeken izgalmas gasztroprogramokra számíthatunk a tél hátralevő részén.
Ha november, akkor Márton-napi liba és újbor! Ezt a két dolgot eddig senkinek nem jutott eszébe igazán összehozni, de idén minden más lesz, ugyanis november második hetében jön a Libabőr Fesztivál.
Meglátogattuk a Sellyei család kézműves borászatát Nemesgulácson, ahol nemcsak kiváló borokat kóstolhatunk, hanem annál sokkal többet kapunk: barátságos, szívvel-lélekkel teli vendéglátást.
Balaton-felvidéki szüreten jártunk, amelynek kapcsán azt is elmeséljük, hogyan is néz ki az egész eljárás.
Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, ahol a pincészetként is működő villa borait megkóstolhatjuk majd.
Már nincs akkora kánikula, de még korántsem búcsúzunk a napsütéstől. Az év egyik legjobb időszaka a szeptember, használjátok ki izgalmas programokkal!
Az elmúlt évek meghatározó boros trendje egyértelműen a natúr bor. Ha eddig még nem kóstoltátok, vagy nem tiszta, hogy pontosan mi ez, adunk pár támpontot.
Idén folytatódik a Homola Pincészet biodinamikus szőlőtermesztésre való átállása, melyhez a szezonban egyedi gasztrokulturális programokat társítanak.
Június 10. és 11. között érdemes lesz ellátogatni Badacsonytomajra, ahol a part közelében a Hableány, a hegyen pedig lenyűgöző panorámával a Laposa Borterasz várja majd a pezsgők szerelmeseit.
Egész napos, finom ételekkel, borokkal és mesés panorámával kísért gasztrotúrára indultunk a déli parton, a Balaton nyugati csücskétől egészen Siófokig.
A tavasz hírnökei a Balaton körül sok izgalmas programmal újságolják el, hogy márciusban is érdemes ellátogatni a tóhoz.
Szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhatunk ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentráljunk.
Az első melengető tavaszi napsugarakra még várni kell, de a Balatonon már most tavaszi energiák pezsegnek.
A nyolc éve elkezdett hagyomány, a közösen gondolkodás, együtt kóstolás végre folytatódott. Telt ház, Balaton, csodás borok, remek hangulat – így láttuk mi az idei Vörös Balaton rendezvényt.
Figula Mihály, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken működő Figula Pincészet főborásza kapta meg a Magyar Bor Akadémia (MBA) elismerését.
Hagyományos, illetve modern fogásokhoz ajánlunk nektek borokat. Egy palack nyarat idéző balatoni bor persze ajándéknak sem utolsó!
Egy olyan közösségi helyet szeretne kialakítani a Pláne csapata Somlón, mint amilyet sikerült Badacsonyban.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Sok borászat és település ünnepli a szüretet, majd eljön a murcifesztiválok ideje. Több év kihagyás után újra megrendezik a halas fesztiválokat is.
Ez a hónap a szüretről, a hosszú kirándulásokról és a gasztronómiáról szól. Lesznek családi, elektronikus és gasztrofesztiválok, és izgalmas vezetett sétákon ismerhetjük meg a régió múltját.
A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.
Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.