június 11., 13:21
Az idén 5 éves Vinarius a nyár mesés ízeivel, színeivel és illataival csábít Tihanyba
A különleges konyhával, bortrezorral és atmoszférával rendelkező Tihanyi Vinarius executive séfjével, Vadász Imrével beszélgettünk.
A különleges konyhával, bortrezorral és atmoszférával rendelkező Tihanyi Vinarius executive séfjével, Vadász Imrével beszélgettünk.
A Balaton négy évszakos kínálatának magas minősége megkérdőjelezhetetlen, azonban még mindig kihívást jelent az ősztől tavaszig tartó időszak.
Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.
A Zöld Michelin-csillaggal és a legjobb szerviznek járó elismeréssel díjazott szigligeti étterem egyik tulajdonosa és séfje mesélt a „zöld” működésről, illetve az ezzel kapcsolatos kihívásokról.
Kőrösi Tamással a fotós szakmáról, a balatoni élményeiről, az analóg fényképezésről és a We Love Balaton Analógia c. kiállításáról beszélgettünk, amit augusztus 10–12. között a Margófeszten láthattok.
A szervezőkkel beszélgettünk a koncepcióról, a fesztivál fogadtatásáról, és arról, hogy milyen hatással lehet a Margófeszt a környékre.
Mitől lehet vonzó a XXI. században a szerzetesi lét, és egyáltalán, mit jelent ez Tihanyban, a Balaton egyik legpörgősebb településén?
Könyv jelent meg Ify Lajos egykori fonyódi plébánosról, az Emmaus kápolna építőjéről. Az Egy ember, aki kétszer halt meg című kötetről az egyik szerzővel, dr. Kovács Emőke történésszel beszélgettünk.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
A VEB2023 EKF színházi programsorozata, a Rendhagyó terek izgalmas helyszínekre viszi el a színdarabokat, a Brémai muzsikusokat és a Rege a tihanyi visszhangról előadást a Haláp hegyen láthatjuk majd.
Csak nyáron és csak a Káli-medencében, illetve annak környékén lépnek fel, ez viszont mindig hatalmas élmény nemcsak a közönségnek, hanem nekik is.
Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.
Egly Márk vezetett végig minket a helyi borkészítés legfontosabb állomásain, mesélt a templomosok alagútrendszeréről, a régióban zajló változásokról és az eredetvédett prémiumborokról is.
A Szászi Birtok neve az évek alatt összefonódott a Szent György-heggyel. Az ikonikus borok készítőjével és fiával beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.
Németh Miklós a birkózószőnyegen töltötte a fél életét, ma viszont a déli part egyik eldugott falujában, Kőröshegyen él feleségével, Gyöngyivel. A Kékajtó Borászatban jártunk.
Könnyűipari mérnöki diplomát szerzett, majd beutazta a fél világot Ujvári Vivien, végül mégis a hazai bortermelésnél kötött ki. Balatoni családi pincészetük kiemelt ügy számára. Interjú!
Rendhagyó fotókönyv készült a Szent György-hegy mikrotársadalmának jellegzetes szereplőiről. A fotóművész nem konkrét történeteket, hanem egy életérzést akart átadni a képeken.
A 2HA Szőlőbirtok tulajdonosa és borásza megmutatta nekünk kincset érő olajfáit, és mesélt a régió első olívaszüretéről is.
Márta István, a Művészetek Völgye alapítója a most nyíló „Kapolcstól a Völgyig” kiállításról, a kezdetekről, hullámvölgyekről és felemelő pillanatokról mesélt. A fesztiválok jövője is szóba került.
Jordán Ferenc 2019. április óta vezeti a Limnológiai Intézetet, interjúnkban a rémisztő algásodásról, nádirtásról és a balatoni armageddonról is beszélt.
Keserű Attila három évtizede vezet mozdonyt, el is kísértük őt az északi part ikonikus vonatán, a Bzmot motorkocsin Tapolca és Keszthely között.
Rasovszky Kristóf kétszeres nyíltvízi Eb-győztesként vallott arról, milyen vízben jó úszni, milyen a viszonya a Balatonhoz, melyik a kedvenc lángosa és strandja.