március 19., 09:10
A Balatonnál is indul a Bakterház – Reggeliző nyílik a balatonszepezdi vasútállomáson
Március 22-én reggeliző, kávézó és brunch étterem nyílik a balatonszepezdi vasútállomás épületében.
Március 22-én reggeliző, kávézó és brunch étterem nyílik a balatonszepezdi vasútállomás épületében.
Túrázás előtt vagy után, de az sem baj, ha helyette a balatoni vendéglátóhelyeken izgalmas gasztroprogramokra számíthatunk a tél hátralevő részén.
A Szikla Grand kabinok az eddigieknél is természetközelibb élményeket ígérnek, március 1-től fogadnak vendégeket, de már foglalhatók.
Két olyan balatoni sörfőzdét mutatunk most be, ahol az üzemlátogatások mellett ma már sörkertjükbe is beülhetünk, sőt jól is lakhatunk.
A Helka Sörkertben a balatoni mitológia, neves főzőmesterek tudása és a bajor sörkertek hangulata találkozik, a hátteret pedig a Kvassay sétány és a Balaton festménybe illő látványa adja.
Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó, ahová egy finom kávéra, egy kiadós reggelire vagy brunchra is betérhetünk – nemrég egy fagyizóval is gazdagodott a hely.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
A Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ rengeteg programmal és egy magyaros ízeket és reggelit is kínáló étteremmel gazdagítja a Káli-medencét.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.
A Veszprémi Jégcsarnok és a balatoni jégpályák is csatlakoznak a január 7-ei Jégpályák Éjszakája programjaihoz.
Koncertekből, szilveszteri bulikból sem lesz hiány, és arra is van ötletünk, hol töltődhettek fel az év első napjaiban a mozgalmas évzárás után.
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
A bretagne-i hagyományok alapján, hajdinalisztből készülő galette és a helyi kecskesajt együtt megér egy balatonedericsi bringatúrát.
12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt.
A Zam! egy többfunkciós gasztrokulturális tér, ahol egy pazar reggelivel indulhat és egy finom grillvacsorával és egy koncerttel zárulhat a nap. A hely ötletgazdái nem csak nyárra terveznek.
Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.
Hedon Oktoberfest, bortúra és Frankofón Filmnapok – ezen a hétvégén a söré lesz a főszerep, de nem feledkeztünk meg a rendhagyó borkóstolókról, túrákról és kulturális programokról sem!
A Világok konyhája tematikájú hétvégén 9 étterem fogásait kóstolhattuk végig, miközben kulináris értelemben beutaztuk a fél világot.
Az idei második badacsonyi Gasztrohegy-hétvége a Világok konyhája tematikára épül.
A zöldszemlélet akkor is fontos, ha a pihenésre szánunk néhány napot, különben a vakáció idején sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagyhatunk magunk után, mint a hétköznapokban.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.
A bagelek a 71-es út melletti, bringáspihenőként is működő büfében kaphatók, a tépett malachústól a házi krémsajton át a mangóig sokféle feltéttel.