3 órája
Wellness a mező szélén – Kipróbáltuk a Kapolcsi Sziklák legújabb kabinját
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
A Siófok szívében található reggelizőbe egy kiadós brunchra vagy egy mentával és csokival felturbózott kávéra is betérhetünk.
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
Márciusban válogathatunk számos túra, borkóstoló közül, de szép lassan a fesztiválok is beindulnak, és alternatív zenei koncertekre is számíthatunk.
A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.
Egy hideg, szeles januári napon próbáltuk ki, milyen az egyik új balatoni komp, a Tihany fedélzetén utazni. Csendes, panorámás élményben volt részünk, és még a kapitányfülkébe is bejutottunk.
Ide hosszú várakozás nélkül, kabátban, családdal, kutyával vagy akár egyedül is beugorhatunk egy finom nápolyi pizzára.
Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
A Zöld Michelin-csillaggal és a legjobb szerviznek járó elismeréssel díjazott szigligeti étterem egyik tulajdonosa és séfje mesélt a „zöld” működésről, illetve az ezzel kapcsolatos kihívásokról.
Veszprém egyik legjobb péksége, a Derce Pékbisztró újabb egységgel bővült: itt a Derce Tejivó!
A ködbe borult táj mindig rejtélyes és magával ragadó, ködívet pedig túl ritkán látunk ahhoz, hogy ne csodálkozzunk rá Somogyi László kivételes reggeli felvételeire.
Balaton-felvidéki szüreten jártunk, amelynek kapcsán azt is elmeséljük, hogyan is néz ki az egész eljárás.
Zamárdi központjának közelében találjuk a Hotel Platánt, amely kényelmes szobákkal, szaunával, játszótérrel és finom reggelivel várja a vendégeket.
Már nincs akkora kánikula, de még korántsem búcsúzunk a napsütéstől. Az év egyik legjobb időszaka a szeptember, használjátok ki izgalmas programokkal!
Tulajdonosai, Török András és Major Zsófi a Facebookon jelentették be, hogy szünetet tartanak, hogy pihenjenek, tervezzenek, és formálhassák a további működésüket.
A Budapest–Balaton, becenevén BuBa kerékpárutat 2022-ben adták át, így idén nyáron volt az első főszezonja a kerékpárútnak, melyet szerkesztőségünk tagjai most kipróbáltak.
A belváros szívében találjuk a nagy múltú Oliva Éttermet, melynek kertje mesébe illő, ahová hosszas vacsorákra vagy csak egy gyors ebédre is betérhetünk.
A balatonszőlősi Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, amelynek étterme elnyerte a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand-jelölést a Michelin-kalauztól.
A Madárlátta Pékség kávézó, reggeliző és találkozóhely is egyben, ahol kovászos kenyerek, ellenállhatatlan péksütemények és saját receptek alapján készült leveles tészták sorakoznak a polcokon.
A Zier Bisztróban finom reggeli, rugalmas à la carte étlap, bisztróebéd, egy bélszínnel megpakolt házi tészta és többféle igényre szabott szálláshely is várja a vendégeket.
Az évek során igazi élménybirtokká fejlődött Tagyon Birtok Baráti Társaság étterem, borterasz, pincészet és több felújított, gyönyörű présházból álló szálláshely is egyben.
A Sissi Fagyizóban megismerkedtünk Koncz Andrea alapító tulajdonossal, aki olyan szenvedéllyel mesélt a fagylaltkészítés kulisszatitkairól, hogy nem csodálkozunk, hogy sorra nyerik a díjakat.
Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó, ahová egy finom kávéra, egy kiadós reggelire vagy brunchra is betérhetünk – nemrég egy fagyizóval is gazdagodott a hely.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.