A Zánkától 5 perc autóútra található Tagyon megér egy kitérőt, ha szívesen időzünk zöldellő szőlőbirtokok és lenyűgöző panoráma mellett. Képgaléria a faluról és környezetéről.
A szüretről szűretlenül – Turai Barna és Linczényi Márkó a Magyar Bor három részes websorozatában amatőr lelkesedéssel fedezték fel a szüret rejtelmeit.
Meglátogattuk a Sellyei család kézműves borászatát Nemesgulácson, ahol nemcsak kiváló borokat kóstolhatunk, hanem annál sokkal többet kapunk: barátságos, szívvel-lélekkel teli vendéglátást.
Kvák Emil az Ikon Borászat mellett a Késa Birtokon élheti ki kísérletező kedvét, hiszen birtokán összegyűjtötte a számára legkedvesebb fajtákat, emellett több vendégházat is üzemeltet.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
Október utolsó hétvégéjén új gasztronómiai eseményen vehetünk részt Siófokon és környékén. A GasztroFok igazi kulináris élménytúrára buzdítja az érdeklődőket.
Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, ahol a pincészetként is működő villa borait megkóstolhatjuk majd.
A Hársfa vendégház Szent György-hegy déli, Balatonra néző dűlőjén, szőlőültetvények ölelésében, egy apró völgyben található. Igazi elvonulós helyszín, a neves borászatoktól sétatávolságra.
Már régóta nem igaz, hogy augusztus 20. után vége a balatoni programoknak! Szeptember első hétvégéje tánccal, sörfőzdenyitással, Szent György-hegyi nyitott pincékkel és sok gasztroprogrammal vár.
Az elmúlt évek meghatározó boros trendje egyértelműen a natúr bor. Ha eddig még nem kóstoltátok, vagy nem tiszta, hogy pontosan mi ez, adunk pár támpontot.