Keresés

Gasztró

Ebéd mesés kilátással a betonpillérek alatt – Kipróbáltuk a Völgyhíd Konyhát

A kőröshegyi Völgyhíd Konyha nem a panorámára alapoz, hanem a helyi, kitűnő alapanyagokra és az ízek szokatlan összhangjára.

Gasztró

Végigettük a fél világot, és közben el sem hagytuk Badacsonyt – Ilyen volt az októberi Gasztrohegy

A Világok konyhája tematikájú hétvégén 9 étterem fogásait kóstolhattuk végig, miközben kulináris értelemben beutaztuk a fél világot.

Gasztró

Így készül a müzli a Balaton mellett – A Hester's Life veszprémi üzemében jártunk

A raktártól egészen a szigorú szabályok mentén működő üzem csomagológépéig végigkövettük a termékek megszületését és történetét.

Gasztró

Ingyenes programokkal készül a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde is a Nyitott Főzdék Napjára

A Nyitott Főzdék Napja alkalmából lehetőségetek lesz főzdetúrán, sörkóstolókon és kvízjátékokon is részt venni. Mutatjuk a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde programjait.

új hely Gasztró

Modern technológiába ágyazott kultúra – Többfunkciós épülettel bővül a Homola Pincészet Paloznakon

Üvegfelületeken keresztül látható acél bortartályok, betonelemek és csövek – a Homola Pincészet új épületében közel hozzák a technológiát, és kultúrával tálalják majd 2022-től.

új hely Gasztró

Péksüti-Kánaán sok szenvedéllyel – Megnéztük a veszprémi Derce Pékbisztrót

Kovászos kenyereket és bagetteket, hagyományos húzott réteseket, finom péksüteményeket és specialty kávét is kínál a hely, amit Papp Zsanett Odett, a közgazdászból lett pék vezet.

Gasztró

Mediterrán ősz a Balatonnál: Tapasokkal indul a Gasztrohegy 4. évada

Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.

Gasztró

Nívós francia sajtversenyen nyert aranyérmet a Vászolyi Sajtmanufaktúra

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton nevű, tehéntejből készült félkemény sajtja aranyérmes lett a Mondial du Fromage francia sajtversenyen.

Gasztró

Michelin-csillag a Balaton körül? – Megkérdeztük a Világevőt!

Több vidéki étterem is értesítést kapott, miszerint megjelennek a 2021-es Michelin-kiadványban, noha a „Vörös Kalauz” hazánkban Budapesten kívül köztudottan nem tesztel. Vagy mégis?

Gasztró

Dübörög a kovászforradalom – Idén először Veszprémben is lesz Kenyérlelke Fesztivál

Balaton-felvidéki gazdák, molnárok és pékek találkoznak a Budapestről érkező kézművespékségekkel az Óváros téren, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat és ízelítőt adjanak a termékeikből.

új hely Gasztró

Egyes balatoni vendéglátóhelyek a szezon után zárnak, mások nyitnak – Itt a fonyódi Rock Burger

Balatonszemes után már Fonyódon is elérhetőek az extrém burgerek, nem csak a nyári szezonban.

Gasztró

Ilyen egy klasszikus szerelemprojekt – Kedvenc Kávézó és Delikát Tihany

Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.

Gasztró

Így borozz, ha nem mindegy, mit iszol! – 7 különleges balatoni olaszrizling

A Balaton környékén kifejezetten népszerű borfajtáról van szó, az északi és a déli parton is komolyan foglalkoznak vele. Íme hét olyan palack a régióból, amit érdemes felbontani!

Gasztró

„A gyerekeink nem aranytojást kapnak útravalóul, hanem tyúkot. Ezzel még jócskán van munka” – Interjú id. és ifj. Szászi Endrével

A Szászi Birtok neve az évek alatt összefonódott a Szent György-heggyel. Az ikonikus borok készítőjével és fiával beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

Gasztró

Kövesd a Mucit! – Vagány, biciklis, lazulós gasztroudvar nyílt Aszófőn, a 71-es út mellett

Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!

Gasztró

Balatoni bográcsozás, esti iszogatás a nyaralóban? – A NetPincér házhoz szállítja a hozzávalókat

Már a balatoni nyaralónkban is élvezhetjük a házhoz szállítás kényelmét, ha a NetPincérről rendelünk, ahol már nemcsak komplett ételek, hanem élelmiszerek közül is válogathatunk.

Gasztró

Macaron, croissant, házi kenyér és bringák – Kipróbáltuk Csopak legújabb és legmenőbb francia pékségét, a Buborékot

Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.

Gasztró

„Mindenki halazni és fröccsözni járt ide” – Újjáéledt a gyenesi borház, megnyitott a Kóstolom

A budapesti székhelyű boros csapat néhány hete Gyenesdiáson nyitotta meg új egységét, a település egyik ikonikus épületében, a mindenkori helyi borházban.

Gasztró

A díjnyertes bundáskenyértől a tigrisrákig – Gasztronómiai utazásra hív az aligai Tarow Bisztró

Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.

Gasztró

Ezek a legjobb balatoni éttermek és cukrászdák a Dining Guide szerint

A balatoni vendéglátóhelyek közül összesen három-három étterem és cukrászda került be az Audi–Dining Guide Étteremkalauzába.

Gasztró

Hot dog helyett répa-dog – Megvan a 2021-es Év Strandétele

Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.

Gasztró

Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzelékig – Megvannak az Év Strandétele verseny döntősei

Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzeléken át több izgalmas kreációval találhatjuk szemben magunkat.

Gasztró

Semmi észjátszás, csak a vagány szmóker – A balatonfüredi Manufaktúrában jártunk

A barbecue-teraszt három séf és barát, Kállai Csaba, Szőllősi Imre és Putz Lajos nyitotta meg Balatonfüreden, mert úgy gondolták, hiányzik a városból egy szmókeres street foodot kínáló hely.

Gasztró

The Fishmonger már Akarattyán is – Újabb food truck költözött a Balatonra

A tengeri ízek már a The Fishmonger balatonakarattyai food truckjából is elérhetőek.