Gasztró
Ebéd mesés kilátással a betonpillérek alatt – Kipróbáltuk a Völgyhíd Konyhát
A kőröshegyi Völgyhíd Konyha nem a panorámára alapoz, hanem a helyi, kitűnő alapanyagokra és az ízek szokatlan összhangjára.
A kőröshegyi Völgyhíd Konyha nem a panorámára alapoz, hanem a helyi, kitűnő alapanyagokra és az ízek szokatlan összhangjára.
A Világok konyhája tematikájú hétvégén 9 étterem fogásait kóstolhattuk végig, miközben kulináris értelemben beutaztuk a fél világot.
A raktártól egészen a szigorú szabályok mentén működő üzem csomagológépéig végigkövettük a termékek megszületését és történetét.
Az idei második badacsonyi Gasztrohegy-hétvége a Világok konyhája tematikára épül.
A Nyitott Főzdék Napja alkalmából lehetőségetek lesz főzdetúrán, sörkóstolókon és kvízjátékokon is részt venni. Mutatjuk a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde programjait.
Üvegfelületeken keresztül látható acél bortartályok, betonelemek és csövek – a Homola Pincészet új épületében közel hozzák a technológiát, és kultúrával tálalják majd 2022-től.
Kovászos kenyereket és bagetteket, hagyományos húzott réteseket, finom péksüteményeket és specialty kávét is kínál a hely, amit Papp Zsanett Odett, a közgazdászból lett pék vezet.
Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.
A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton nevű, tehéntejből készült félkemény sajtja aranyérmes lett a Mondial du Fromage francia sajtversenyen.
Több vidéki étterem is értesítést kapott, miszerint megjelennek a 2021-es Michelin-kiadványban, noha a „Vörös Kalauz” hazánkban Budapesten kívül köztudottan nem tesztel. Vagy mégis?
Balaton-felvidéki gazdák, molnárok és pékek találkoznak a Budapestről érkező kézművespékségekkel az Óváros téren, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat és ízelítőt adjanak a termékeikből.
Balatonszemes után már Fonyódon is elérhetőek az extrém burgerek, nem csak a nyári szezonban.
Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.
A Balaton környékén kifejezetten népszerű borfajtáról van szó, az északi és a déli parton is komolyan foglalkoznak vele. Íme hét olyan palack a régióból, amit érdemes felbontani!
A Szászi Birtok neve az évek alatt összefonódott a Szent György-heggyel. Az ikonikus borok készítőjével és fiával beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
Már a balatoni nyaralónkban is élvezhetjük a házhoz szállítás kényelmét, ha a NetPincérről rendelünk, ahol már nemcsak komplett ételek, hanem élelmiszerek közül is válogathatunk.
Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.
A budapesti székhelyű boros csapat néhány hete Gyenesdiáson nyitotta meg új egységét, a település egyik ikonikus épületében, a mindenkori helyi borházban.
Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.
A balatoni vendéglátóhelyek közül összesen három-három étterem és cukrászda került be az Audi–Dining Guide Étteremkalauzába.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzeléken át több izgalmas kreációval találhatjuk szemben magunkat.
A barbecue-teraszt három séf és barát, Kállai Csaba, Szőllősi Imre és Putz Lajos nyitotta meg Balatonfüreden, mert úgy gondolták, hiányzik a városból egy szmókeres street foodot kínáló hely.
A tengeri ízek már a The Fishmonger balatonakarattyai food truckjából is elérhetőek.