Keresés

Gasztró

„Ez itt a kert” – Beszélgetések fenntarthatóságról, borról, gasztronómiáról a Homola Borteraszon

Idén folytatódik a Homola Pincészet biodinamikus szőlőtermesztésre való átállása, melyhez a szezonban egyedi gasztrokulturális programokat társítanak.

Gasztró

Új étlappal és egyedi gasztroélményekkel vár Tihany ékszerdoboza, a Vinarius

Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.

Gasztró

Egyszerre édes és fanyar a Balaton fagyija – A balatonalmádi Amaretto Fagyizóban jártunk

Meglátogattuk a két bázissal is rendelkező fagyizót, és számos szokatlan ízkombinációt megkóstoltunk.

Gasztró

19 balatoni borászattól kóstolhatunk idén BalatonBort

2023-ban 19 termelő készít több mint 80 ezer palack BalatonBort, és 12 termelő több mint 30 ezer palack Hegybort. Megtartották a Balatoni Kör által szervezett projekt premierjét.

Gasztró

Júliusban jön az első Balatoni Sörök Fesztiválja

Új sörfesztivált rendeznek Zamárdiban, ahol a tó körüli kisüzemi sörfőzdéket ismerhetitek meg.

Gasztró

Az idén is keresik a Balaton legjobb strandételét – Már lehet nevezni az Év Strandétele versenyre

9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.

Gasztró

Kis falatozások, nagy terasznyitások – Egy tökéletes nap az északi parton

Zánkától Szigligetig kóstoltunk minőségi fogásokat, ízletes borokat, de egy street art projekt bemutatója is belefért a programba.

Gasztró

Falusi kocsmából a környék legjobb étterme – A Szőlősi Kocsmában jártunk

A balatonszőlősi étterem konyháját tavaly télen Krasznai Norbert vette át, és ezzel ismét új időszámítás kezdődött a hely életében.

Gasztró

Ez a mangós fagyi hozta el az idén a Balaton Fagyija díjat

Az idén 10. alkalommal került sor a Balaton Fagyija versenyre, amelynek első helyezettje a balatonalmádi Amaretto Fagyizó kreációja, a Balatoni tövises mangó sorbet lett.

Gasztró

Balatonalmádi vegán étterem készítette Jane Goodall ebédjét

Jane Goodall vegán étrendet követ, ezért a Pannon Egyetem a balatonalmádi Veganeeta Home-ot kérte fel a világhírű etológus ebédjének elkészítésére.

Gasztró

Pezsgők, proseccók és champagne-ok Badacsonyban – Jön a Balatoni Pezsgés

Június 10. és 11. között érdemes lesz ellátogatni Badacsonytomajra, ahol a part közelében a Hableány, a hegyen pedig lenyűgöző panorámával a Laposa Borterasz várja majd a pezsgők szerelmeseit.

Gasztró

Rejtett kincsre bukkantunk a Káli-medencében – Kőkút Kert Vendéglő

A Kőkút Kert Vendéglőbe a finom illatok és a terasz látványa csalogatott be minket egy gyors ebédre, de a fantasztikus fogások és a házigazdák vendégszeretete végül egész délutánra marasztalta minket.

Gasztró

Elkötelezettek a hazai iránt – Május 10-éig bárki bekapcsolódhat a PENNY és a Magyar Termék különleges nyereményjátékába

„A hazai mindig nyerő!” címmel különleges nyereményjátékot hirdetett a PENNY és a Magyar Termék (MT). A promóció célja a hazai termékek népszerűsítése és a fogyasztói tudatosság növelése.

Gasztró

Páratlan sikert hozott a Balatonnál készülő tonik – Világversenyen bizonyított a Balatonic

Egyedülálló sikert ért el a Balatonic az egyik legnagyobb nemzetközi spiritversenyen, a The Global Spirits Mastersen, ahol egyedüli magyar tonikmárkaként három tételét is díjazták.

Gasztró

Ahol az újhullám a nagyi receptjeivel találkozik – A zamárdi Balcsi Falatozóban jártunk

A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.

Gasztró

Minden érzékszervre ható gasztrotrip – Séfszoba a Kistücsökben

A Séfszoba egy önálló, látványkonyhás étterem a Kistücsök Food & Room területén belül, ahol borokkal kísért, fix degusztációs menüt és egy felejthetetlen gasztroélményt kapunk.

Gasztró

Két balatoni éttermet is teszteltek újra a Michelin-ellenőrök

A szigligeti Villa Kabalát és a csopaki Resti by Laurelt is meglátogatták a Michelin étteremkalauz ellenőrei februárban.

Gasztró

Mintha egy olasz filmbe csöppentünk volna – Megnéztük a veszprémi Pasta Sienát

A Pasta Siena ablakából Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz tésztákat, melyek nem mellesleg teljesen vegánok.

Gasztró

10 új taggal bővült a Balatoni Kör

Az egyesület új tagjai között gasztronómiai szolgáltató, rendezvényhelyszín, turisztikai látnivaló, kerékpáros szolgáltatás, kutyás strand és piknikkert is szerepel.

Gasztró

Kreatív konyha a családi szőlőbirtokon – Megnéztük a Dobosi 1721 éttermet

Szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhatunk ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentráljunk.

új hely Gasztró

A japán hagyományokhoz híven már egy Balaton környéki kocsmában is bárki lábfürdőzhet

A cseh tematikán alapuló Szeszélyes Nyár Bisztró most új, a japán hagyományokhoz köthető szolgáltatást vezetett be.

új hely Gasztró

Balatoni vasútállomás rejti az ország legkisebb bisztróját, ahol a street food és a fine dining találkozik

Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.