Gasztró
Így főznek, sütnek, füstölnek a balatoni séfek – Képgaléria
Amikor egy-egy helyet kipróbálunk, és van rá lehetőség, szeretünk benézni a kulisszák mögé. Ezekből a fotókból készítettünk egy válogatást.
Amikor egy-egy helyet kipróbálunk, és van rá lehetőség, szeretünk benézni a kulisszák mögé. Ezekből a fotókból készítettünk egy válogatást.
A nyolc éve elkezdett hagyomány, a közösen gondolkodás, együtt kóstolás végre folytatódott. Telt ház, Balaton, csodás borok, remek hangulat – így láttuk mi az idei Vörös Balaton rendezvényt.
Kulthelygyanús kocsma és leendő fürdőház nyílt a Nagyvázsony melletti kis faluban. Kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani vagy közösségi életet élni egyaránt érdemes betérni ide.
Figula Mihály, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken működő Figula Pincészet főborásza kapta meg a Magyar Bor Akadémia (MBA) elismerését.
Hagyományos, illetve modern fogásokhoz ajánlunk nektek borokat. Egy palack nyarat idéző balatoni bor persze ajándéknak sem utolsó!
A műemléképületben kialakított étterem konyhája az elmúlt hetekben megkapta az ajánlott helyeknek járó „Tányér” jelölést a Michelin-kalauztól.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
Balatoni étterem, cukrászda és szálláshely is szerepel a legjobbak között.
Nem sokkal a tulajdonos, Járosi Tamás elvesztése után a Malackrumpli Bisztrótól is búcsúznunk kell.
A balatongyöröki Promenád Kávéház nyerte az Év Bejglije 2022. verseny ínyenc kategóriáját.
Egy olyan közösségi helyet szeretne kialakítani a Pláne csapata Somlón, mint amilyet sikerült Badacsonyban.
A csaknem három éve elérhető Balaton Gin dupla arany minősítést szerzett egy nemzetközi versenyen.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A Balatoni borrégió legújabb eredetvédett jelölése a Nivegy-völgyre esett, ezért utánajártunk, hogy mit érdemes tudni az itteni borokról. A kezdeményezés motorja, Dobosi Győző mesélt nekünk.
A balatoni éttermek közül a Casa Christa, a Kistücsök, a Mór24 és a Sparhelt kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
A Csopak Szitahegyén fekvő Petrányi Pince és Borterasz tavaly 20. életévébe lépett, a 2021-ben – a Covid miatt – elmaradt születésnapot idén, a 20+1. évben pótoltuk.
18 helyszínen több mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája Veszprémben október 20. és 22. között.
A Beach Boys felavatta Keszthely belvárosában található új bázisát, ahol a vendégek kedvenc grillételei mellett trükkösen tálalt klasszikusokat és izgalmas koktélokat is kínálnak.
A Tejvirág Fagylaltozó az október 1–2. között érkező bevételét a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára ajánlja fel.
A fesztivál ideje alatt a régió legjobb éttermei és borászatai gyűlnek össze, hogy közönségprogramokon, workshopokon és mesterkurzusokon keresztül ismerhessük meg őket még jobban.
Itt a család vagy a baráti társaságok minden tagja tud választani: fatüzelésű kemencében sült pizzák, olasz tészták, klasszikusok, ázsiai és vegán ételek is szerepelnek az étlapon.
Az egész évben nyitva tartó, igényes bár és szálláshely, a badacsonyi Patent Bed & Bar megér egy kitérőt.
Sok borászat és település ünnepli a szüretet, majd eljön a murcifesztiválok ideje. Több év kihagyás után újra megrendezik a halas fesztiválokat is.