tegnap, 16:22
Wellness a mező szélén – Kipróbáltuk a Kapolcsi Sziklák legújabb kabinját
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
Egy rendhagyó tavaszi napot töltöttünk el a saját wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházban.
A kiállítás unalmas történelmi tények helyett az épületegyüttes és a bencés rend történetének érdekes részleteire helyezi a hangsúlyt, és a szerzetesek hétköznapjait is közelebb hozza a látogatókhoz.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
A Budapest–Balaton, becenevén BuBa kerékpárutat 2022-ben adták át, így idén nyáron volt az első főszezonja a kerékpárútnak, melyet szerkesztőségünk tagjai most kipróbáltak.
A Zier Bisztróban finom reggeli, rugalmas à la carte étlap, bisztróebéd, egy bélszínnel megpakolt házi tészta és többféle igényre szabott szálláshely is várja a vendégeket.
A Szigliget Várudvarban egész nyáron színházi előadásokkal, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kertmozival és természetesen remek nyári ízekkel várják a látogatókat.
A Helka Sörkertben a balatoni mitológia, neves főzőmesterek tudása és a bajor sörkertek hangulata találkozik, a hátteret pedig a Kvassay sétány és a Balaton festménybe illő látványa adja.
Az évek során igazi élménybirtokká fejlődött Tagyon Birtok Baráti Társaság étterem, borterasz, pincészet és több felújított, gyönyörű présházból álló szálláshely is egyben.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
Új helyre költözött, egyben szintet is lépett a Balaton első vegán étterme, a több mint 5 éves Veganeeta Home.
Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.
A természeti szépségek, túraútvonalak és az aktív kikapcsolódási lehetőségek pedig könnyen elérhetőek a Bad Kleinkirchheimben található szállodából, a Hotel OTP Birkenhofból.
A balatonszőlősi étterem konyháját tavaly télen Krasznai Norbert vette át, és ezzel ismét új időszámítás kezdődött a hely életében.
A Kőkút Kert Vendéglőbe a finom illatok és a terasz látványa csalogatott be minket egy gyors ebédre, de a fantasztikus fogások és a házigazdák vendégszeretete végül egész délutánra marasztalta minket.
A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.
A Pasta Siena ablakából Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz tésztákat, melyek nem mellesleg teljesen vegánok.
Koncertekből, szilveszteri bulikból sem lesz hiány, és arra is van ötletünk, hol töltődhettek fel az év első napjaiban a mozgalmas évzárás után.
Kulthelygyanús kocsma és leendő fürdőház nyílt a Nagyvázsony melletti kis faluban. Kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani vagy közösségi életet élni egyaránt érdemes betérni ide.
Hagyományos, illetve modern fogásokhoz ajánlunk nektek borokat. Egy palack nyarat idéző balatoni bor persze ajándéknak sem utolsó!
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
A Beach Boys felavatta Keszthely belvárosában található új bázisát, ahol a vendégek kedvenc grillételei mellett trükkösen tálalt klasszikusokat és izgalmas koktélokat is kínálnak.
A legjobb murcik kerülnek a poharakba, megkóstolhatjuk a legjobb olaszrizlingeket és a legfinomabb süllőket, és holdfénynél hódíthatjuk meg a Csobáncot.
Itt a család vagy a baráti társaságok minden tagja tud választani: fatüzelésű kemencében sült pizzák, olasz tészták, klasszikusok, ázsiai és vegán ételek is szerepelnek az étlapon.