Elindult az asztalfoglalás az idei őszi Országos Étterem Hétre. Több mint 150 étterem – köztük 9 balatoni – készül erre az alkalomra összeállított különleges, fix árkategóriás menüsorral.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
Az elmúlt évek meghatározó boros trendje egyértelműen a natúr bor. Ha eddig még nem kóstoltátok, vagy nem tiszta, hogy pontosan mi ez, adunk pár támpontot.
Balatonfüred ikonikus épülete, az Anna Grand Hotel az elmúlt időszakban zárva volt, egy komolyabb ráncfelvarráson esett át. Elsők között nézhettük meg, milyen lett az átalakulás eredménye.
A Szigliget Várudvarban egész nyáron színházi előadásokkal, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kertmozival és természetesen remek nyári ízekkel várják a látogatókat.
Még nem kell temetnünk a nyarat, úgyhogy kifogások helyett használjátok ki a hátralevő időt! 20 olyan augusztusi programot válogattunk, amiket mi sem hagyunk ki.
Kipróbáltuk az étterem degusztációs menüjét, ami az elejétől a végéig egy tökéletesen felépített trip, ahol a tálalás és az ízharmóniák folyamatosan megdolgoztatják az érzékszerveinket.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
Ha a Balaton déli partja felé vesszük az irányt, kihagyhatatlan a Völgyhíd Konyha & Rét, amely éttermével, valamint hívogató kertjével már messziről csábítja az utazókat az impozáns híd lábához.
Fesztiválok, gasztrohétvégék és kulturális események – összegyűjtöttünk 20 kisebb-nagyobb eseményt a tó körül, hogy senki se unatkozzon. Elő a naptárakat, és tervezzétek meg a júliust!
Kellemes olasz zene, mediterrán teraszos kert, úszómedence és szauna, olasz ételek, Balaton-felvidéki borok. A köveskáli Mandillában biztosan rabul ejt mindenkit a dolce vita.
Június 23. és 25. között rengeteg program vár rátok, ha a tó körül szeretnének kikapcsolódni. A fesztiválok és gasztroesemények mellett ez a hétvége leginkább a kultúráról, művészetekről fog szólni.
Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.
2023-ban 19 termelő készít több mint 80 ezer palack BalatonBort, és 12 termelő több mint 30 ezer palack Hegybort. Megtartották a Balatoni Kör által szervezett projekt premierjét.