Gasztró
Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét
A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.
A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.
December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.
A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.
Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.
Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik – összegyűjtöttünk 10 Márton-napi programot, amit jó szívvel ajánlunk erre a hétvégére!
Ha november, akkor Márton-napi liba és újbor! Ezt a két dolgot eddig senkinek nem jutott eszébe igazán összehozni, de idén minden más lesz, ugyanis november második hetében jön a Libabőr Fesztivál.
A szüretről szűretlenül – Turai Barna és Linczényi Márkó a Magyar Bor három részes websorozatában amatőr lelkesedéssel fedezték fel a szüret rejtelmeit.
Nemcsak szőlőt, hanem olívabogyót is szüretelnek ebben az időszakban, legalábbis a Szent György-hegyen biztosan.
Októbertől már a lángos is hungarikumnak számít a Hungarikum Bizottság döntése alapján.
Meglátogattuk a Sellyei család kézműves borászatát Nemesgulácson, ahol nemcsak kiváló borokat kóstolhatunk, hanem annál sokkal többet kapunk: barátságos, szívvel-lélekkel teli vendéglátást.
A Zöld Michelin-csillaggal és a legjobb szerviznek járó elismeréssel díjazott szigligeti étterem egyik tulajdonosa és séfje mesélt a „zöld” működésről, illetve az ezzel kapcsolatos kihívásokról.
A Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem a Facebookon jelentette be, hogy jelenlegi formájában búcsúzik a vendégeitől.
Veszprém egyik legjobb péksége, a Derce Pékbisztró újabb egységgel bővült: itt a Derce Tejivó!
Nemrég ellátogattunk Balatonfüredre, az ötcsillagos LUA Resortba, ahol átadhattuk magunkat az igazi kikapcsolódásnak, és megnéztük a NOON Restaurantot, mely idén Michelin-ajánlással gazdagodott.
Októberben a legtöbb település már szüreti lázban ég a Balaton körül is. 5 izgalmas, borhoz kötődő programot gyűjtöttünk.
Elindult az asztalfoglalás az idei őszi Országos Étterem Hétre. Több mint 150 étterem – köztük 9 balatoni – készül erre az alkalomra összeállított különleges, fix árkategóriás menüsorral.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
Balaton-felvidéki szüreten jártunk, amelynek kapcsán azt is elmeséljük, hogyan is néz ki az egész eljárás.
Október utolsó hétvégéjén új gasztronómiai eseményen vehetünk részt Siófokon és környékén. A GasztroFok igazi kulináris élménytúrára buzdítja az érdeklődőket.
A Bib Gourmand értékelések maradtak a Balatonnál, a szigligeti Villa Kabala Zöld Michelin-csillagot kapott és a legjobb szerviznek járó elismerést is kiérdemelte.
Sokadik alkalommal hozott rangos elismerést a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtja, ezúttal egyenesen Franciarországból.
Tulajdonosai, Török András és Major Zsófi a Facebookon jelentették be, hogy szünetet tartanak, hogy pihenjenek, tervezzenek, és formálhassák a további működésüket.
Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.