Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Még a Vogue is rajong a tavaszi Balatonért

Jöttek, és rövid gasztrotúrán bejárták az északi partot Paloznaktól a Szent György-hegyig.

2017. március 23., csütörtök

Gasztró

Badacsony ismét New Yorkba látogat

Muzeális badacsonyi borok is bemutatkoznak a New York Kávéházban április elején.

2017. március 20., hétfő

Gasztró

Díjat nyert a badacsonyi borhotel

Kiosztották a VinCE Awards díjakat - több balatoni szereplővel.

2017. március 10., péntek

Gasztró

Klasszikus bisztró – skandináv kivitelben

Apró látványkonyhás étterem lett az országosan kedvelt food truckból, Füreden máris sülttésztás őrület tombol - kipróbáltuk a Morzsa Bisztrót.

2017. február 27., hétfő

Gasztró

Már most tudjuk, hol folytatódik a balatoni büféforradalom

Teljesen új büfék nyílnak Keszthelyen és Fonyódon. Hekk biztosan nem lesz náluk.

2017. február 21., kedd

Gasztró

Budapesti piacra úsznak be nagyszerű balatoni éttermek

Egy hétvégére beköltözik a legnagyobb fővárosi gasztropiacra a keszthelyi tokhal és a boglári "pulled ponty".

2017. február 20., hétfő

Gasztró

Náluk készül idén az egész Balaton bora

Idén 24 pincészet kapott engedélyt arra, hogy az egységes címke mögött régiós olaszrizlinget palackozzon.

2017. február 1., szerda

Gasztró

Fellendítenék a somogyi borgazdálkodást

A somogyi bor helyzete a nehézségek ellenére sem válságos, de a fejlődéshez és a sikerekhez rengeteg még a tennivaló a dél-balatoni borvidéken.

2017. január 23., hétfő

Gasztró

Nemzetközi díjat nyerhet egy magyar borszakíró

Az online történelemben most először fordul elő, hogy egy magyar borszakíró bejut egy nemzetközi borblogger verseny döntőjébe és van is esélye nyerni.

Gasztró

"Apám csak a mandulafa alatt akart borozgatni. Ennél egy kicsit több lett belőle" - Szent Donát Birtok

A Szent Donát Birtok dűlőjén 20 éve még pince sem volt, ma a boraikat Michelin-csillagos éttermek viszik Nyugat-Európába. Hosszú interjút készítettünk a vezetőjükkel.

2017. január 5., csütörtök

Gasztró

Egyedül a fakanalak nem fagynak be - Balatoni éttermek, télen is nyitva

Több mint harminc remek éttermet találtunk, amelyeket egyáltalán nem zavar a hideg és a fagy. Mutatjuk őket sorban.

2016. december 20., kedd

Gasztró

Mi fán terem a kolbász Köveskálon? - Disznótor képekben

Egy hagyományos disznóvágás összes fázisát végignézhettük Köveskálon, és mindezt meg is örökítettük nektek.

2016. december 8., csütörtök

Gasztró

Ebből a titkos borteraszból lehet Csopak új kedvenc helye

Petrányiék már 15 éve borászkodnak Csopakon. Vannak Kódex-boraik, pazar kilátásuk és megnyitottak egy eddig eltitkolt konyhát is.

2016. december 7., szerda

Gasztró

Ismét nagyot szólt külföldön a somlói juhfark

A világ egyik legjelentősebb borversenyén két aranyérmet is nyert a Tornai Pincészet.

Gasztró

Nyolc balatoni borkészítő esélyes a Borászok Borásza címre

A díj különlegessége, hogy a nevezettek maguk közül választhatják ki Kárpát-medence legjobb borászát.

2016. december 5., hétfő

Gasztró

Így ízlett amerikai borszakértőknek a balatoni furmint

Öt, a világ másik feléről érkező sommelier ért egyet abban, hogy ez az a bor, amit nem csak inni, de másoknak eladni is élvezet lehet.

2016. december 1., csütörtök

Gasztró

Hajnali ködmámortól a fahordókig - szüreti képgaléria

Októberben a Gutman Borpince egyik szüreti napján jártunk. Kiderült, miért jó Kötcse a vörösboroknak, és közelről láttuk, hogy a szüret valójában mennyire kemény munka.

Gasztró

Átadták a Somlóért - Tornai Endre-emlékdíjakat

Mostantól évente ezüstéremmel díjazzák azokat, akik sokat tesznek a Somló értékeinek megőrzéséért és az itteni borászat fejlődéséért.

2016. november 30., szerda

Gasztró

Még nincs negyven, mégis őt tartják az ország egyik legjobb borászának

Borbély Tamás mögött ott áll a teljes családi borászat, ezért van ott az Év Borásza díj esélyesei között. Titok nincs, csak jó munkamegosztás.

2016. november 26., szombat

Gasztró

"Beleállunk, és nyitunk télen egy bisztrót Füreden!"

A Morzsa Guruló Bisztró tulajdonosai a füredi Blaha Lujza utcában nyitják meg első állandó helyüket. De miért télen és mi lesz így a híres food truck sorsa?

2016. november 24., csütörtök

Gasztró

Foglaltál már asztalt? Itt a "Balaton Alapanyaga 2016" étlapja!

Több mint 20 balatoni étteremben kóstolhatunk balatonfenyvesi angus marhából és vászolyi sajtból készített ételkülönlegességeket a következő három hétvégén!

Gasztró

Mit kapsz Keszthelyen egy kastély pincéjében és egy télre befűtött kertben?

Két egymástól különböző keszthelyi éttermet néztünk meg, mit tudnak ősszel nyújtani. Egy közös van bennük: a magas minőség.

2016. november 16., szerda

Gasztró

A Gault&Millau a Balatont is alaposan kiértékelte

A sztáréttermek mellett néhány meglepő helyezést is hozott a Gault&Millau idei kiadványa. Összeszedtük, kiket rangsoroltak legjobbnak idén a Balatonnál.

2016. november 11., péntek

Gasztró

Badacsonyi és csopaki borász is az év legjobbja lehet

Több száz tagú szakmai zsűri választotta ki az idei legjobb bortermelőket. A döntőbe két balatoni borász is bejutott.

2016. november 2., szerda

Gasztró

Hamarosan angus marhával és vászolyi sajttal lakunk nagyon jól a Balatonnál

Balatoni vendéglátósok megválasztották a környék szerintük legjobb alapanyagait. November végétől húsz hely mutatja be őket az étlapon.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37