Tíz év alatt, apró lépésekben, de egy egységes koncepció mentén újul folyamatosan Balatonfüred óvárosa és sétányai. Utánajártunk, miért olyan kellemes Füreden turistáskodni.
A 2013-as csopaki borok első nyilvános kóstolására szervezett fiesztán a Csopaki Kódex két ötletgazdáját, Jásdi Istvánt és Kovács Tamás borászt is kifaggattuk az idei termésről és a jó csopaki olaszrizling ismérveiről.
Múlt héten egy vonyarci büféssel értékeltük az idényt, most pedig átnyargalunk egy másik műfajra: a legismertebb balatoni étterem tulajdonosával beszélgettünk.
Gellért rolád, Morgan Kapitány tortája, mimóza és ír kávétorta, ezek a füredi vendégek kedvencei. A balatonfüredi Bergmann-cukrászdákba az emberek többsége a régi, jól megszokott ízekért tér be.
A 2004-ben nyitott balatonfüredi Üvegtigris Büfé előtt egész nap kígyózó sorok várják, hogy hozzájussanak a kellemesen egészségtelen napi betevőhöz. Mi is kipróbáltuk.
Hobbi lekvárfőzésből két év alatt brandet épített Kocsis Bálint. A CSIKOS-lekvárok óta tudjuk, hogy a homoktövis épp úgy megfér egy lekvárban, mint a bazsalikom vagy a kakukkfű.