Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Gasztrolavina Keszthelyen - nyit a TéliKert konyhája

Burgerrel, pastramival és pho levessel indít a helyi Fröccsterasz téliesített helye.

2014. október 21., kedd

Gasztró

Hegymagason még a Lamborghini is szüretel

A Szászi Pincészetben megtudtuk mi az a pneumatikus prés, láttuk a bogyózót, sőt a koldusállásban is jártunk.

2014. október 15., szerda

Gasztró

A lovag feltámadt és visszahódítja Paloznakot - Guden Birtok

Mindössze egy hektáron készülnek olyan borok, amelyek Jásdi rizlingjét is legyőzik.

2014. október 14., kedd

Gasztró

Mi lesz még itt Füreden?

Tíz év alatt, apró lépésekben, de egy egységes koncepció mentén újul folyamatosan Balatonfüred óvárosa és sétányai. Utánajártunk, miért olyan kellemes Füreden turistáskodni.

2014. október 7., kedd

Gasztró

Csopak Kódex-borai- az első Csopaki Rizling Ünnepen jártunk

A 2013-as csopaki borok első nyilvános kóstolására szervezett fiesztán a Csopaki Kódex két ötletgazdáját, Jásdi Istvánt és Kovács Tamás borászt is kifaggattuk az idei termésről és a jó csopaki olaszrizling ismérveiről.

2014. október 3., péntek

Gasztró

Itt jól indul a tihanyi reggel - Tündérsziget

Vegák, vegánok, húsimádók is simán jóllaknak az apátságtól pár percre.

2014. szeptember 30., kedd

Gasztró

Ahol még a tészta is nyers - Az élet étterme Siófokon

Magtej, lenmagkenyérrel tálalt főételek. Megtaláltuk a vegánok balatoni zarándokhelyét.

2014. szeptember 26., péntek

Gasztró

Szlovén pisztráng és debreceni - kedvenc ételeink a Hertelendy Kastély Gourmet Fesztiváljáról

Beneveztünk egy hétvégényi csúcsgasztronómiára, és óriásit hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy megbántuk.

2014. szeptember 25., csütörtök

Gasztró

Így szüretel Kéthelyen az Ax & Ax Borászat - képgaléria

A kéthelyi Ax&Ax Borászat ültetvényein simán összekevertük a cukorfokmérőt egy kis látcsővel, miközben megnéztük hogyan szüretelnek nagyüzemben.

2014. szeptember 24., szerda

Gasztró

Akiknek használt a rossz idő – szezonértékelés a Kredenc tulajdonosával

A Kredenc Borbisztró rezidensével, Dobai Andrással beszélgettünk az antidepresszánsokkal teli esős nyárról, és a közeledő idei télről is.

2014. szeptember 17., szerda

Gasztró

Bioborok fahordóban, lekvárok üvegben - Tamás Pince

Csopakon található a Tamás Pince, amely a biogazdálkodásról és a fahordóban érlelésről legalább annyira ismertek, mint a levendulás lekvárokról.

Gasztró

Ilyen pihenőhely nincs több az M7-es mellett - a kőröshegyi Völgyhíd Kávézó

Csak le kell térni az M7-esről ahhoz, hogy remek házi sütikkel és a völgyhíd nevét viselő tortával találkozz.

2014. szeptember 15., hétfő

Gasztró

"Beszorultunk az étterembe" – szezonértékelő interjú Csapody Balázzsal

Múlt héten egy vonyarci büféssel értékeltük az idényt, most pedig átnyargalunk egy másik műfajra: a legismertebb balatoni étterem tulajdonosával beszélgettünk.

2014. szeptember 11., csütörtök

Gasztró

Az aranyifjak kedvenc helye- Mákvirág étterem

Rózsákkal szegélyezett árnyas kerthelyiség a dombtetőn, mögötte a felújított száz éves présház és az ódon pince.

2014. szeptember 10., szerda

Gasztró

Strandkaja 2.0 - a csopaki CODE ZERO

Egy dolgot tanultunk Csopakon: két konténer is bőven elég arra, hogy jó grill ételeket pakolj a vendégek elé.

2014. szeptember 4., csütörtök

Gasztró

Az északi part egyik legjobb fagyija - Korzó fagyizó

A balatonfüredi mólótól nem messze, a Zákonyi Ferenc sétányon mindig nagy a tömeg, aminek, mint megtudtuk, az egyik oka a Korzó fagyizó.

Gasztró

Amiből egy sosem elég - a balatonfüredi Bergmann-cukrászdák

Gellért rolád, Morgan Kapitány tortája, mimóza és ír kávétorta, ezek a füredi vendégek kedvencei. A balatonfüredi Bergmann-cukrászdákba az emberek többsége a régi, jól megszokott ízekért tér be.

2014. szeptember 3., szerda

Gasztró

Kellemesen egészségtelen strandkaja Balatonfüreden - Üvegtigris Büfé

A 2004-ben nyitott balatonfüredi Üvegtigris Büfé előtt egész nap kígyózó sorok várják, hogy hozzájussanak a kellemesen egészségtelen napi betevőhöz. Mi is kipróbáltuk.

2014. szeptember 2., kedd

Gasztró

Napos hegyoldal - Az Istvándy Pincészet

Emberi lépték, minőségi termelés, összefogás akár széllel szemben is - ezeket igyekszik szimbolizálni az idilli Istvándy Pincészet minden szeglete.

Gasztró

Orientális ízharmónia – a siófoki Mala Garden

Megnéztük, hogy mit tud az ázsiai konyha egyik balatoni zászlóshajója Siófokon.

2014. szeptember 1., hétfő

Gasztró

Egy megfontoltan haladó a Káli-medencéből - Istvándy Jenő pincészete

Rájöttünk arra, hogy a fiatalok miért utaznak több száz kilométert Szentbékkállára egy Istvándy-féle borkóstoló kedvéért.

Gasztró

Itt készül a Káli-medence legjobb szörpje - Levendula Porta

Intenzív, friss ízek, házi szörpök, lekvárok, zselék, friss tehéntej, joghurt és sajtok - mint a mesében.

2014. augusztus 29., péntek

Gasztró

Akik hisznek a kishegyi pezsgésben - Garamvári Szőlőbirtok

A kishegyi Garamvári Szőlőbirtok sokaknak izgatja a fantáziáját, ezért mi is meglátogattuk őket.

2014. augusztus 28., csütörtök

Gasztró

„Nem a megbotránkoztatás a célom”- Kocsis Bálint, a CSIKOS-lekvárok ötletgazdája

Hobbi lekvárfőzésből két év alatt brandet épített Kocsis Bálint. A CSIKOS-lekvárok óta tudjuk, hogy a homoktövis épp úgy megfér egy lekvárban, mint a bazsalikom vagy a kakukkfű.

2014. augusztus 26., kedd

Gasztró

Ahol kifőzték a Balaton idei fagyiját - a Florida Fagyizó Balatonmáriafürdőn

A Florida Fagyizó az Államok helyett Máriafürdőn őrjíti meg a vendégeit már 1992 óta.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37