Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Homola és Homonna - Valami készül Paloznakon

Homola Szabolcs nem vallja magát borásznak. Még. Az biztos, hogy jó tanárt választott: a Homola Pincészet borait jelenleg Homonna Attila tokaji borász készíti Szabolcs asszisztálásával. Névzavar? Helyre tesszük.

2013. október 9., szerda

Gasztró

Úszómedence helyett borospince – Borászportré: Jásdi István

Ülsz a csopaki Jásdi Teraszon, és arra gondolsz, hogy Jásdi István a világ egyik legjobb döntését hozta, amikor vállalkozását eladva borászatot alapított. A te legjobb döntésed meg egy Ranolder vörös vagy fehér lesz!

2013. október 5., szombat

Gasztró

Vízre teszik a bort a badacsonyi borászok

Mustot facsarni egy vitorlás fedélzetén, kitalálni egy új balatoni ételt, hajót építeni és rádiózni. A Badacsonyi Kör borászai kihozzák a bort a pincéből.

2013. szeptember 30., hétfő

Gasztró

Fricska Bisztró, egy jóízű meglepetés Veszprémben

Veszprémvölgy olyan, mint egy mini Ausztria: muskátlik, fehérre meszelt házak, mértani bokrok. És egy kis görbeség, a Fricska Bisztró rendezetten kócos, otthonos terei. A tűz már ég a kandallóban, gyertek!

2013. szeptember 24., kedd

Gasztró

Melegedj Káli borral a Mi a kőben!

Már írtunk Köveskál „leendő Kazinczy utcájáról”. Az ügy bevégeztetett: megnyílt a Mi a kő és azt mesélik, hogy tartják a frontot télen is. Ha bor van, minden van!

2013. szeptember 3., kedd

Gasztró

Baricska, a csárdák Chiantija

Szegény „csárda” szó az utóbbi időben eléggé a futottak még kategóriába került. Mindenkinek megvan az íztelen halászlé ugye? A veszprémi Chianti Étterem csapata nekigyürkőzött, hogy visszaadja a hitünket a csárdázásban. Teltház lett az eredmény.

2013. augusztus 30., péntek

Gasztró

A bor, amelyik Tankcsapdát hallgat

Jakab Ernő erdélyi sörivó fuvarosból lett balatoni borivó szőlősgazda. A lovasi Levendula Pince borásza Tankcsapdát és Mozartot hallgattat a boraival, mert szerinte ettől lesznek igazán jók.

2013. augusztus 8., csütörtök

Gasztró

Balaton 2.0 – Manézs Bisztró, Balatonfüred

Ha a füredi sétányon elsétálsz az üzletsoron Tihany felé, és valami újat keresel, fordítsd jobbra az orcádat. Igen, ott, az a nagy cirkuszi tábla a parkolón túl. Jobb, ha veszel egy jobbost.

2013. augusztus 1., csütörtök

Gasztró

Közösségi gasztromisszió - Biobalaton Öko- és Kézműves Piac

Kultúr- és gasztromisszió, újító szellemű, kísérletező konyha, biogazdaságokból származó alapanyagok és egy szerethetően friss piac. A Biobalatonnál még átélheted az "első Sziget" érzést, amikor még minden új, mindenki lelkes, és nincsenek ezren.\r\n

2013. július 30., kedd

Gasztró

A hegy, amit három nap süt

Badacsony=bor. Rizling, szürkebarát és kéknyelű. Vörösök, rozék és szalmabor. Mediterrán klíma, svéd birtokosok és direkt rossz borok. Mit igyál, ha Badacsonyban jársz? Borok a Balaton körül, III. rész.

2013. július 29., hétfő

Gasztró

"Drágám, nyitunk egy teraszt?"

Egy használaton kívüli csárda, jó pár eladni való palack bor, egy szerelem meg egy telefonhívás: ez kellett ahhoz, hogy pár hete megnyisson a Skrabski Fröccsterasz & Vinotéka Aszófőn.

2013. július 23., kedd

Gasztró

Akik Balatonlellére hozták Kaliforniát – Balatoni borok II.

Légli, Konyári és Bujdosó. Kishegy, Rádpuszta és Szőlőskislak. Svájc és Kalifornia szelleme, azaz mit igyál Kéthelytől Balatonszemesig. Borok a Balaton körül II. rész.

2013. július 17., szerda

Gasztró

Mindenki nagybátyjának teraszán - balatoni borok Tihanytól Balatonfőkajárig

Rizling, hagyományok és panorámateraszok. Mit és hol keress, Tihanytól Balatonfőkajárig, ha jó bort innál. Borok a Balaton körül, I. rész.

2013. július 16., kedd

Gasztró

Ma debütál a Levendula Cider - A Tamás Pince új ütőkártyája

A pitypangszörp és a zölddió-zselé csak a kezdet, most újabb különlegesség került ki a Tamás Pince boszorkánykonyhájából. Ma délután mutatják be a Kredencben a levendulás cidert, amivel még készítője sem találkozott máshol.

2013. július 15., hétfő

Gasztró

Zseniális feketekagyló a Balatonnál

Ha valaki azt mondja, hogy Alsóörs egy eldugott éttermében kapni a környék legjobb feketekagylóját, az minimum olyan szürreális, mint hogy a balatoni hekk tengeri halból készül. Jelentjük: tényleg isteni a kaja a Carpaccióban!

2013. július 8., hétfő

Gasztró

Mi a kő nyílik a Káli-medence Kazinczy utcájában?

Bor és beton: Trombitás Tamásnak a szobrászat és a borkészítés a két legnagyobb szenvedélye. Utóbbi most eléggé előtérbe került: nemsokára megnyitja a Káli Medencei Borok Házát Köveskálon.

2013. július 3., szerda

Gasztró

Életvizet vegyenek! - Liliomkert piac, Káptalantóti

Biotermékek, hamuban sült pogácsa, csodaszerek, nagyvárosból menekült vevők és eladók. A káptalantóti Liliomkert piac a Balaton leghíresebb piaca.

2013. június 18., kedd

Gasztró

„Nincs faragott alma, nincs sültes tál” - Csapody Balázs, Kistücsök

Ha Balaton déli part és gasztro, akkor alap a balatonszemesi Kistücsök Étterem, melynek tulajdonosával, Csapody Balázsal beszélgettünk.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37