Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Produkcióóó! Cirkuszba ment át a Rock Burger Balatonszemesen

Már negyedik egységét nyitotta meg az országban a Rock Burger, méretes terasszal, pizzával, shakshukával és levesekkel.

2020. május 14., csütörtök

Gasztró

Üdv, munkamániások, eljött a balatoni coworking ideje!

Végre a workoholic emberek is megkapják a Balatonnál, ami nekik jár. Megnéztük az északi part első dedikált közösségi munkahelyét, a Nomádot Füreden.

2020. május 12., kedd

Gasztró

Boldog kecskenyájat és isteni kolbászokat rejt a 14-es kő - Kinga Kamrája

Van egy farm a Káptalantóti-Köveskál út 14-es kilométerénél, ahol békésen él együtt juh, kecske, nyúl, emu, baromfi, Kinga és Levente. Kinga Kamrájában jártunk, ahol az emberek feltöltik a spájzukat.

2020. május 5., kedd

Gasztró

Sajtot a sörfőzdéből, pizzát a borbárból: Balatoni vállalkozások B-tervei

Gasztrovállalkozások, amik új szolgáltatásokkal alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez: megvalósult ötletek az online borvacsorától a termelők összefogásán át a régi időket idéző borkimérésig.

2020. április 24., péntek

Gasztró

A Füred gyöngye vagy a Solaris lehet a csattanós válasz a klímaváltozásra

A klímaváltozás véglegesen bekerült a mindennapi szótárunkba. A borászoknak a témáról a rezisztens szőlőfajta jut eszükbe. Utánajártunk, hogy mi is ez pontosan és mikor fogunk rezisztens borokat inni.

2020. április 7., kedd

Gasztró

Házhoz jön a farm: Termelők, akiktől friss árut rendelhetsz a Balatonnál

A vásárlással nemcsak egészséges és friss élelmiszerhez jutsz sorban állás nélkül, hanem a balatoni termelőket is támogatod.

2020. március 9., hétfő

2020. január 25., szombat

Gasztró

Tör előre a buborék, a natúr és a bakator – Mit tartogat 2020 a boroknak?

Az ígéretes 2019-es évjárat mellett több olyan trendet ismertünk meg, ami 2020-ra is tartogat izgalmakat. E trendek könnyen meghatározhatják majd az idei évet.

2019. október 28., hétfő

Gasztró

A balatoni szusitól az újborokig – elstartolt a Gasztrohegy második évada Badacsonyban

A NEM Hekk tematikus hétvégén kiderült, hogy létezik balatoni szusi, és hogy melyik az az alapanyag, amire érdemes sokkal jobban oda kell figyelni a régióban.

2019. szeptember 23., hétfő

Gasztró

Eszpresszók, neon feliratok, kerthelyiségek, szevasztok! – A balatoni vendéglátás régi fotókon

Több mint száz éve egyenlő a Balaton a éttermekkel, csárdákkal, bisztrókkal. A Fortepan fotóin keresztül mutatjuk be, hogyan alakult kívül-belül a vendéglátás.

2019. augusztus 26., hétfő

Gasztró Nagyon Balaton

Egy volt a sok csárda közül, most az év felfedezettje – Pinyó, több mint büfé

Két lelkes fiatal, Pacsai Martin Benjámin és párja, Horn Tamara a nagypapától örökölt csárdának adott új irányt a keszthelyi Pavilonsoron.

2019. augusztus 22., csütörtök

Gasztró

Szakértők szerint is Kisapátiban készül a legjobb kenyér – Díjat nyert a Búzalelke Pékség

Fehér-félbarna és teljes kiőrlésű kenyerükkel meggyőzték a Kenyérlelke fesztivál zsűrijét, ami azért is nagy szó, mert a rendezvényen a legjobb pékek sütnek.

2019. augusztus 12., hétfő

Gasztró

Kovászosuborka-leves lett a 2019-es Év Strandétele

Egy hűsítő, fanyar leves húzta be az ötödik Év Strandétele elismerést, szoros versenyben beelőzve egy marhaszegyes ciabattát és egy salátát. Keszthelyi büfé az év újonca.

2019. augusztus 8., csütörtök

Gasztró

Dehogy lapos a déli part! – 5 borász 5 kedvenc dűlője délen

A jó bor alapja a jó minőségű szőlő, ehhez pedig rengeteget kell a szőlőben dolgozni, nem csoda, ha szoros a kapcsolat borász és dűlő közt.

2019. augusztus 6., kedd

Gasztró

Ezért a croissant-ért megéri Balatonkeneséig utazni – G&D Kézműves Cukrászda és Pékség

Leteszteltük a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászda és Pékség kínálatát, és nem csalódtunk: kenyér-, croissant- és sütifronton is magasra tették a lécet.

2019. augusztus 5., hétfő

Gasztró

Akik Balatonlellén dzsipre pakolják a cigánypecsenyét – Így muzsikál a Rock Burger

Három év telt el azóta, hogy a rockerek és burgerrajongók új büfét kaptak Balatonlellén. Újra elmentünk a Rock Burgerbe, ahol menő dzsipet és pazar szendvicseket leltünk.

2019. július 23., kedd

Gasztró

17 év után újranyitott a szemesi Resti – retró hangulattal és pezsgő közösségi élettel

17 év után újra kinyitott a Resti Balatonszemesen – megnéztük, milyen lett.

Gasztró Nagyon Balaton

Gasztrokörkép: mit ehetünk a Paloznaki Jazzpikniken?

Küszöbön áll a Paloznaki Jazzpiknik, mi pedig most azt térképeztük fel, mire lehet majd számítani gasztro fronton.

2019. július 11., csütörtök

Gasztró

Folytatódik a balatoni büféforradalom – Ötödik alkalommal keressük az Év Strandételét

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.

2019. július 10., szerda

Gasztró Nagyon Balaton

Aki HegyBort vesz, a balatoni szőlők jövőjét támogatja

Dr. Fiáth Attila borakadémikus és Kovács Tamás borász foglalta össze a HegyBorok jelentőségét, és az is kiderült, mi köze a HegyBornak balatoni szőlő fennmaradásához.

2019. július 9., kedd

Gasztró

"Eleinte futottak mindenfele" – Békés angus marhafarmot találtunk a Rezi vár alatt

A Várvölgy határában levő farmon 80 Angus marha él stresszmentesen. Megnéztük közelebbről a Farm 54-et.

2019. július 1., hétfő

Gasztró

Lehet csípős? – Taco Truck, egy falat Mexikó a Szigligeti Vár alatt

A színes mexikói motívumokkal kipingált food truck házi tésztás tacóval, burritóval, salsával és dél-mexikói kávéval várja a bringásokat, a kirándulókat és a helyieket.

2019. június 27., csütörtök

Gasztró

Sziesztáznál egy füredi bohém borteraszon? – Vino Terazza

Harmadik szezonjába lép a balatonfüredi Vino Terazza, ami laza bisztró, családi beszélgetőhely, ideális töltő- és feltöltődő hely bringásoknak. És még halsütője is van!

2019. június 26., szerda

Gasztró

Izgalmas magyar konyha a 120 éves házban – kipróbáltuk a Tölgyes Kúria éttermét

A Kúria nagy létszámú rendezvények mellett egy izgalmas a la carte étteremnek is otthont ad, ahol magyaros ízekkel és merész párosításokkal találkozunk.

2019. június 18., kedd

Gasztró Nagyon Balaton

Ennyi halat még sehol sem láttunk az étlapon – megnyílt a Szálka Bisztró

Édesvízi és sósvízi halak egyaránt szerepelnek az étlapon, a rántott pontytól a lazacpisztrángon át a hekkig. Minden friss, ezért változik a majd gyakran a kínálat.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37