Van egy farm a Káptalantóti-Köveskál út 14-es kilométerénél, ahol békésen él együtt juh, kecske, nyúl, emu, baromfi, Kinga és Levente. Kinga Kamrájában jártunk, ahol az emberek feltöltik a spájzukat.
Gasztrovállalkozások, amik új szolgáltatásokkal alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez: megvalósult ötletek az online borvacsorától a termelők összefogásán át a régi időket idéző borkimérésig.
A klímaváltozás véglegesen bekerült a mindennapi szótárunkba. A borászoknak a témáról a rezisztens szőlőfajta jut eszükbe. Utánajártunk, hogy mi is ez pontosan és mikor fogunk rezisztens borokat inni.
Az ígéretes 2019-es évjárat mellett több olyan trendet ismertünk meg, ami 2020-ra is tartogat izgalmakat. E trendek könnyen meghatározhatják majd az idei évet.
A NEM Hekk tematikus hétvégén kiderült, hogy létezik balatoni szusi, és hogy melyik az az alapanyag, amire érdemes sokkal jobban oda kell figyelni a régióban.
Több mint száz éve egyenlő a Balaton a éttermekkel, csárdákkal, bisztrókkal. A Fortepan fotóin keresztül mutatjuk be, hogyan alakult kívül-belül a vendéglátás.
Fehér-félbarna és teljes kiőrlésű kenyerükkel meggyőzték a Kenyérlelke fesztivál zsűrijét, ami azért is nagy szó, mert a rendezvényen a legjobb pékek sütnek.
Egy hűsítő, fanyar leves húzta be az ötödik Év Strandétele elismerést, szoros versenyben beelőzve egy marhaszegyes ciabattát és egy salátát. Keszthelyi büfé az év újonca.
Leteszteltük a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászda és Pékség kínálatát, és nem csalódtunk: kenyér-, croissant- és sütifronton is magasra tették a lécet.
Három év telt el azóta, hogy a rockerek és burgerrajongók új büfét kaptak Balatonlellén. Újra elmentünk a Rock Burgerbe, ahol menő dzsipet és pazar szendvicseket leltünk.
Dr. Fiáth Attila borakadémikus és Kovács Tamás borász foglalta össze a HegyBorok jelentőségét, és az is kiderült, mi köze a HegyBornak balatoni szőlő fennmaradásához.
A színes mexikói motívumokkal kipingált food truck házi tésztás tacóval, burritóval, salsával és dél-mexikói kávéval várja a bringásokat, a kirándulókat és a helyieket.
Harmadik szezonjába lép a balatonfüredi Vino Terazza, ami laza bisztró, családi beszélgetőhely, ideális töltő- és feltöltődő hely bringásoknak. És még halsütője is van!
A Kúria nagy létszámú rendezvények mellett egy izgalmas a la carte étteremnek is otthont ad, ahol magyaros ízekkel és merész párosításokkal találkozunk.
Édesvízi és sósvízi halak egyaránt szerepelnek az étlapon, a rántott pontytól a lazacpisztrángon át a hekkig. Minden friss, ezért változik a majd gyakran a kínálat.