A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A Balatoni borrégió legújabb eredetvédett jelölése a Nivegy-völgyre esett, ezért utánajártunk, hogy mit érdemes tudni az itteni borokról. A kezdeményezés motorja, Dobosi Győző mesélt nekünk.
A balatoni éttermek közül a Casa Christa, a Kistücsök, a Mór24 és a Sparhelt kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
A Csopak Szitahegyén fekvő Petrányi Pince és Borterasz tavaly 20. életévébe lépett, a 2021-ben – a Covid miatt – elmaradt születésnapot idén, a 20+1. évben pótoltuk.
A Beach Boys felavatta Keszthely belvárosában található új bázisát, ahol a vendégek kedvenc grillételei mellett trükkösen tálalt klasszikusokat és izgalmas koktélokat is kínálnak.
A fesztivál ideje alatt a régió legjobb éttermei és borászatai gyűlnek össze, hogy közönségprogramokon, workshopokon és mesterkurzusokon keresztül ismerhessük meg őket még jobban.
Itt a család vagy a baráti társaságok minden tagja tud választani: fatüzelésű kemencében sült pizzák, olasz tészták, klasszikusok, ázsiai és vegán ételek is szerepelnek az étlapon.
Nyár közepe óta már grillen készült fogásokat is kérhetünk a hedonista reggeli, a finom kávék és a sütik mellé. Kipróbáltuk, milyen, amikor nem csak húsok kerülnek a faszénre.
Lenyűgöző ízek és szuper élmények várnak ránk a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között szeptember 29. és október 2. között a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozaton.
Művészeti alkotásoknak is beillő fogásokat és hozzájuk illő pezsgőket és champagne-okat kóstoltunk a balatonfüredi LUA Resort éttermében, az augusztus 13-i „Négykezes” vacsoraesten.
Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.