Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

A Fekete-hegy titkának a nyomába eredtünk

Hét régi pincét találtak a Pálffy Pince borászai, amikor betelepítették a Fekete-hegy régóta műveletlen területeit.

2018. szeptember 10., hétfő

Gasztró

Mindent a legsomlóibb fajtáról, a juhfarkról

Kevés olyan szőlőfajta van hazánkban, amely annyira kötődik egy borvidékhez, hogy szinte szókapcsolatként emlegetjük. A somlói juhfark az egyik ilyen.

Gasztró

Arnold Schwarzenegger Csopakon rizlingezett

Arnold Schwarzenegger Magyarországon forgatja a Terminátor 6 egyes részeit és ha már itt van, persze a Balatonhoz is ellátogatott.

2018. szeptember 5., szerda

Gasztró

Jó a balatoni nyár, csak nem lehet kibírni

Itt az ősz, itt az idő visszatekinteni a szezonra. Hét fontos balatoni arcot kérdeztünk pozitívumokról és negatívumokról.

2018. szeptember 3., hétfő

Gasztró

Levendulás latte és sütik világbajnok panorámával: Promenád kávézó

A balatongyöröki Szépkilátónál nyílt kávézó és cukrászda a panorámás reggelik, ráérős kávék tökéletes balatoni helyszíne.

2018. augusztus 30., csütörtök

Gasztró

Extrém korán tűntek el a szőlők a Balatonnál

Négy borászt kérdeztünk meg a Balaton körül, hogy a klímaváltozás hogyan bolygatta meg a szüretet.

Gasztró

Így oldanák meg a balatoni halhelyzetet a halasok

Balatoni vendéglátósokat és kereskedőket kérdeztünk, mit gondolnak a halhelyzetről, és milyen megoldást tartanának optimálisnak.

2018. augusztus 28., kedd

Gasztró

“Mindig megoldhatóbbnak tűnnek innen a dolgok”

Alig több mint három hektár, vezetője alig múlt harminc.Ha csak azt mondanánk rá, milyen szerencsés Molnár Júlia Dóra, azzal eltagadnánk, milyen munka van mögötte.

Gasztró

Sütik, amik a mennybe visznek: megújult az Apátsági Rege Cukrászda

A Bencés tortába furmintos barack chutney, a fagylaltkehelybe bencés levendulás likőr kerül, és ez egy olyan cukrászda, ahol libacombot és gulyást is felszolgálnak.

Gasztró

Ahol a sárkányok tangóznak: 90 éves birtokon született újjá a Bajnóczy Pince

A Bajnóczy-család 4. generációját képviselő Szabó Tünde és a szekszárdi gyökerű Halmosi Áron biodinamikusan művelik a szőlőt, és számos „stílusban” alkotnak.

2018. augusztus 24., péntek

Gasztró

„Úgy ismered a borokat, mint a gyerekeidet”

Bujdosó Feri a vitorlázásról, egy régi, Szent György-hegyi szőlőről és egy megvalósult régi álomról, a saját, tradicionális eljárással készülő pezsgőről mesélt.

2018. augusztus 23., csütörtök

Gasztró

Ennyiért tudsz halat enni a Balatonon

Megnéztük a balatoni halárakat, hogy kiderüljön, mennyibe kerül egy halsütőnél ebédelni. Tévedés azt gondolni, hogy a hekk olcsó.

2018. augusztus 21., kedd

Gasztró

“Minden este kiülünk megnézni a naplementét. Tényleg.”

Pákay Andrea barátaival és családtagjaival létrehozta a Balaton környék legkisebb és legbájosabb termelői és ökopiacát, a Lábdi piacot. Meglátogattuk.

2018. augusztus 19., vasárnap

Gasztró

Tanúhegyek a háttérben, mediterrán életérzés a tányéron

Elsősorban élményt és fenséges panorámát, másodsorban egyszerű, de ízletes görög ételeket nyújt a lakásétteremnek induló Taberna.

2018. augusztus 15., szerda

Gasztró

Új borbárt kapott a Badacsony- Fata Bor-és Pezsgőbár

Borterasszal bővült a Borbarátok-Fata birodalom: Badacsonytomaj Római utcájában már vitorlaponyva alatt is borozhatunk.

2018. augusztus 13., hétfő

Gasztró

Az is export, ha a külföldiek Balatonnál isznak helyi borokat

Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus szerint jó az irány a balatoni borvidékeken, de az export helyett inkább az lenne a cél, hogy itthon fogyjanak a régiós borok.

Gasztró

A gofri és a tócsni együtt adja ki a 2018-as Év Strandételét

Befejeződött a verseny, győztest hirdetünk az Év Strandétele versenyben. Sőt, idén is találtunk egy új felfedezettet.

2018. augusztus 9., csütörtök

Gasztró

“Én a sebességgel szemben tartok vitorlát”

Sokan úgy jegyezték meg Málik Zoltán természetes borát: ez az, aminek a címkéjén vaddisznó van. Erőteljes, archaikus. Ami viszont nincs rajta: a szelídsége. Borászportré.

Gasztró

„A minőség előbb-utóbb utat tör magának” – Az olcsó konkurencia és a balatoni fagyisok

A Balaton legjobb fagyijainak készítői elmondják, mire kell figyelni, amikor fagyit veszünk, és azt is, hogy miért nem tartanak az "albán" fagyizóktól.

2018. augusztus 8., szerda

Gasztró

Egyszerre mossa el a boltokat és a kiskocsmákat a balatoni újhullám

Évek óta tartó folyamat, hogy kocsmák és boltok helyén vendéglátóegységek nyílnak. Örülnek a nyaralók és bosszankodnak rajta a helyiek. Megkerestük az érintetteket.

2018. augusztus 7., kedd

Gasztró

Mit kell tudni a Balaton déli partjának borairól?

Nagy a fajtagazdagság, sokféle szőlő terem, így igazán változatos borok készülnek itt, mindenki megtalálja a kedvére valót.

Gasztró

Budapesten sütött kovászos kenyeret, most ő lett Szólád pékje

Horváth Péter a budapesti Pékműhely és Artizán után most Szóládon süti kovászos kenyereit, rendelésre. Meglátogattuk.

2018. augusztus 3., péntek

Gasztró

A tornacipős Sinatra is imádta a bulit - ilyen volt a Jazzpiknik 0. napja

Jamie Cullum nyitotta meg a hetedik Jazzpikniket. A visszafogott pokrócon fröccsözés óriási buliba csapott át, közben fogytak a fröccsök és a magasba emelkedtek a kezek.

2018. augusztus 2., csütörtök

Gasztró

BBQ mennyország a gyenesi piacon: a Konyha 2.0 odatesz a füsttel

Németh Tamás nyárra bezárta a Repetát, és a gyenesdiási piacon levő egységébe költözött le füstölögni. Duroc sertést, mangalicát, tanyasi csirkét dob a rácsra.

Gasztró

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Juhfark Ünnepet

Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37