Alig több mint három hektár, vezetője alig múlt harminc.Ha csak azt mondanánk rá, milyen szerencsés Molnár Júlia Dóra, azzal eltagadnánk, milyen munka van mögötte.
A Bencés tortába furmintos barack chutney, a fagylaltkehelybe bencés levendulás likőr kerül, és ez egy olyan cukrászda, ahol libacombot és gulyást is felszolgálnak.
A Bajnóczy-család 4. generációját képviselő Szabó Tünde és a szekszárdi gyökerű Halmosi Áron biodinamikusan művelik a szőlőt, és számos „stílusban” alkotnak.
Bujdosó Feri a vitorlázásról, egy régi, Szent György-hegyi szőlőről és egy megvalósult régi álomról, a saját, tradicionális eljárással készülő pezsgőről mesélt.
Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus szerint jó az irány a balatoni borvidékeken, de az export helyett inkább az lenne a cél, hogy itthon fogyjanak a régiós borok.
Sokan úgy jegyezték meg Málik Zoltán természetes borát: ez az, aminek a címkéjén vaddisznó van. Erőteljes, archaikus. Ami viszont nincs rajta: a szelídsége. Borászportré.
A Balaton legjobb fagyijainak készítői elmondják, mire kell figyelni, amikor fagyit veszünk, és azt is, hogy miért nem tartanak az "albán" fagyizóktól.
Évek óta tartó folyamat, hogy kocsmák és boltok helyén vendéglátóegységek nyílnak. Örülnek a nyaralók és bosszankodnak rajta a helyiek. Megkerestük az érintetteket.
Jamie Cullum nyitotta meg a hetedik Jazzpikniket. A visszafogott pokrócon fröccsözés óriási buliba csapott át, közben fogytak a fröccsök és a magasba emelkedtek a kezek.
Németh Tamás nyárra bezárta a Repetát, és a gyenesdiási piacon levő egységébe költözött le füstölögni. Duroc sertést, mangalicát, tanyasi csirkét dob a rácsra.