Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Bisztró, borbár, borászat – Ismét megnyitott Badacsony ikonikus épülete

Borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér: megnyitott és még jobban felpörgeti Badacsonyt a Hableány.

2019. június 13., csütörtök

Gasztró

Az éttermektől a food truck-ig: megjelent az új Balatoni Gasztrotérkép

Hatvanhét szereplő került fel az idei térképre. A bemutatón a helyek a kínálatukból is adtak némi ízelítőt.

2019. június 5., szerda

Gasztró

A fürjtől a bivalyig: nem mindennapi alapanyagokkal újít a Maurus Étterem és Borbár

A konyha megtalálta az igazi stílusát, a különleges savanyított ételek mellett fürjből, borjúpofából és bio bivalyhúsból készült fogásokat is kínálnak.

2019. május 23., csütörtök

Gasztró Nagyon Balaton

Mi már tudjuk, mit iszol idén nyáron! - bemutatták a friss évjáratú BalatonBorokat

Már hagyomány, hogy tavasz végén mutatkoznak be a friss BalatonBorok. A keddi kóstolón mi is ott voltunk – elmondjuk, hogy mit kell tudni a 2018-as évjáratról.

2019. május 20., hétfő

Gasztró

A bélszíntől a burgerig: gasztrocélponttá teszi Hévízt a Brix Bisztró

A Brix Bisztróval Hévíz nemcsak egy új teraszos éttermet kapott két évvel ezelőtt, hanem egy olyan helyet is, ami a fürdővárost a gasztronómiai célpontok közé emeli.

2019. május 15., szerda

Gasztró

Tavaszi mező a pohárban - mit érdemes tudni a cserszegi fűszeresről?

A tavaszi mező virágainak illatával csábít ez a magyar nemesítésű szőlőfajta, amely a Balaton-parton is igen népszerű. Lássuk mit érdemes a tudni a cserszegi fűszeresről!

2019. május 11., szombat

Gasztró Nagyon Balaton

A Balaton közepén még az eső sem állíthat meg egy pikniket

Egy komp fedélzetén tartotta az idei utolsó tavaszi gasztro piknikét a Balatoni Kör. Bemutatták idei térképüket és új hajójukat is, Luszit.

2019. április 29., hétfő

Gasztró Nagyon Balaton

Tüzes csillagnézéssel köszönt be a nyár – Jön a II. Szent György-hegy hajnalig

Második alkalommal rendezik meg a Szent György-hegy hajnalig rendezvényt. Idén júniusban több mint 20 pincészettel tölthetjük az éjszakát a csillagok alatt.

2019. április 11., csütörtök

Gasztró

Már tudjuk, hogy hétvégén melyik hegyet érdemes megmásznod a déli parton

Hét helyszín, nyolc étterem, tizenöt borászat, két cukrászat, egy pékség. Április 13-án második alkalommal jön a Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál.

2019. április 9., kedd

Gasztró

Ébredezik a furmint - fényes jövő vár rá a Balatonnál?

A Balaton mindkét partján egyre többen telepítik a furmintot, érdemes tehát közelebbről szemügyre venni.

2019. február 1., péntek

Gasztró

A HegyBorokra fókuszál az idei Olaszrizling Szerintünk

Kiderül, milyen helyet foglalnak el a piacon, miért készül több belőlük, mint a BalatonBorból, és hogy miben más egy badacsonyi HegyBor, mint egy csopaki.

2019. január 30., szerda

Gasztró Nagyon Balaton

A Kistücsök séfje a 12. helyen végzett a Bocuse d'Oron

Pohner Ádám és csapata remekül helytállt a legjobbak között.

2018. december 11., kedd

Gasztró

Erős gasztronómiával és fontos mesterkurzussal érkezett az advent Badacsonyba

A Frissterasz parkolójában felállított sátor alatt a Balatoni Kör tagjainak éttermei főztek, miközben a borászok közelebbről ismerkedtek a HegyBor fogalmával.

2018. december 7., péntek

Gasztró Nagyon Balaton

Van jó vörösbor a Balatonon?

A Balaton körüli borászok évek óta építik az olaszrizling hírnevét, emiatt talán kevesebb szó esik más bortípusokról, főleg a vörösekről, melyeknek fesztiváljuk is van.

2018. november 29., csütörtök

Gasztró

Gasztrohegy Badacsonyban, Füred Gastro – az ilyen programoktól nagyon is élni fog az őszi Balaton!

Bejártuk a badacsonyi Gasztrohegyet és a Füred Gastrót. Annyi programot hoz az idei ősz és tél, mint korábban még soha.

2018. november 23., péntek

Gasztró

Egyszervolt vulkánok borai - Mit érdemes tudni a badacsonyi borvidékről?

Talán pontosabb lenne a Tanúhegyek borvidéke megnevezés, hiszen a Badacsonyi borvidék jóval nagyobb területet jelöl a névadó hegynél.

2018. november 20., kedd

Gasztró

Vadételekkel foglalják el Füred központját a Balaton legjobb éttermei

November 24-én és 25-én első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a balatonfüredi Vitorlás téren, ahol a régió tíz étterme kínál vadételeket.

2018. november 13., kedd

Gasztró

Három balatoni borász is van az Év Bortermelője cím jelöltjei között

A cím öt idei döntőse közé került Borbély Tamás, Figula Mihály és Jásdi István.

2018. október 24., szerda

Gasztró

Nyolc tétel kapta meg idén a Csopaki Kódex-védjegyet

Kiosztották a legrangosabb helyi védjegyet, idén összesen nyolc tétel felelt meg a Csopaki Kódex elvárásainak.

2018. október 2., kedd

Gasztró

Ilyen lehet a bivalymennyország

Az őshonos bivalyok stresszmentes élete a szabadban telik, biotakarmányt kapnak, húsukra pedig egyre nagyobb a kereslet.

2018. szeptember 26., szerda

Gasztró

Gasztro piknikekkel köszönti az őszt és a telet a Balatoni KÖR

A sorozat első felvonását szeptember utolsó szombatján rendezik meg a Sümegi Szüreti Fesztiválon.

2018. szeptember 25., kedd

Gasztró

Kilenc étteremmel közösen lehet megmászni októbertől a badacsonyi Gasztrohegyet

Badacsony nem csak nyáron jó hely. A Gasztrohegy elnevezésű programsorozat keretein belül kilenc helyi étterem szervez programokat őszre.

2018. szeptember 24., hétfő

Gasztró

"A chiliszüret családi program, ahol mindenkinek könnybe lábad a szeme"

Tüzes szószok, pikáns öntetek és izzasztó fűszeres gyümölcslekvárok készülnek a 35-féle chiliből, ami Csordás Csaba alsópáhoki kertjében terem.

2018. szeptember 20., csütörtök

Gasztró

Ahol idén utoljára és először ehettünk a Balatonnál

Szerencsére több új hely nyílt, mint ahány régi hely bezárt a tó körül. Összegyűjtöttük, mit hol és mit hol nem lehet találni jövőre.

2018. szeptember 17., hétfő

Gasztró

A nászéjszakán túl – új távlatok a Somlón

A Somlói Juhfark Ünnepen nemcsak a legjobb somlói borokat kóstoltuk meg, hanem a borvidéket érintő problémákról és a lehetséges megoldási irányokról is beszélgettünk.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37