A konyha megtalálta az igazi stílusát, a különleges savanyított ételek mellett fürjből, borjúpofából és bio bivalyhúsból készült fogásokat is kínálnak.
Már hagyomány, hogy tavasz végén mutatkoznak be a friss BalatonBorok. A keddi kóstolón mi is ott voltunk – elmondjuk, hogy mit kell tudni a 2018-as évjáratról.
A Brix Bisztróval Hévíz nemcsak egy új teraszos éttermet kapott két évvel ezelőtt, hanem egy olyan helyet is, ami a fürdővárost a gasztronómiai célpontok közé emeli.
A tavaszi mező virágainak illatával csábít ez a magyar nemesítésű szőlőfajta, amely a Balaton-parton is igen népszerű. Lássuk mit érdemes a tudni a cserszegi fűszeresről!
Második alkalommal rendezik meg a Szent György-hegy hajnalig rendezvényt. Idén júniusban több mint 20 pincészettel tölthetjük az éjszakát a csillagok alatt.
Hét helyszín, nyolc étterem, tizenöt borászat, két cukrászat, egy pékség. Április 13-án második alkalommal jön a Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál.
Kiderül, milyen helyet foglalnak el a piacon, miért készül több belőlük, mint a BalatonBorból, és hogy miben más egy badacsonyi HegyBor, mint egy csopaki.
A Frissterasz parkolójában felállított sátor alatt a Balatoni Kör tagjainak éttermei főztek, miközben a borászok közelebbről ismerkedtek a HegyBor fogalmával.
A Balaton körüli borászok évek óta építik az olaszrizling hírnevét, emiatt talán kevesebb szó esik más bortípusokról, főleg a vörösekről, melyeknek fesztiváljuk is van.
November 24-én és 25-én első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a balatonfüredi Vitorlás téren, ahol a régió tíz étterme kínál vadételeket.
A Somlói Juhfark Ünnepen nemcsak a legjobb somlói borokat kóstoltuk meg, hanem a borvidéket érintő problémákról és a lehetséges megoldási irányokról is beszélgettünk.