Egyre több balatoni településen találunk olyan kávézót, amely már több éve bizonyítja, hogy jó kávéra télen-nyáron szükség van – a balatonalmádi Beaver Caféban jártunk.
A Beach Boysban a fine dining világából érkezett séf pakolja a grillre a húsokat és a zöldségeket, a köretek és a szószok egy része pedig titkos családi receptek alapján készül.
Úgy tűnik, hogy igenis van helye egy újabb halasnak a Balatonnál. És ahogy minden becsületes balatoni, mi is imádjuk a halat, így nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk A kis Pisztrángosba.
A legtöbb fiatal bulizással és pihenéssel tölti a nyári szünetet, de van egy testvérpár Balatonfenyvesen, akik inkább nyitottak egy specialty kávézót és reggelizőt. A kiskékben jártunk.
Koncertekkel, sörivó versenyekkel, történelmi előadásokkal, családi programokkal és természetesen kézműves sörökkel érkeznek a Balatonhoz a sörfesztiválok.
A decemberben nyílt Három Majom már most egy kulthely, amit elsőként tesztelhettünk és legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus reggeliző helyett egy világ körüli utazást kaptunk.
A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.
Úgy tűnik, kiapadhatatlan azoknak a helyeknek a száma, ahonnan újra és újra rácsodálkozhatunk a Badacsony és a Balaton szépségére. A Sipos Borházban épp egy ilyen élményben lehet részünk.
Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.
Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk a „magyar tenger” és „magyar Toszkána” kifejezéseknek, ugyanis a Semola pontosan az, aminek látszik: őszinte déli életérzés a Balaton partján.
Badacsonyban mintha minden az élet ünnepléséről szólna. A balatoni panorámás hegyoldal miliőjét teszi idén nyáron hibátlanná Bebes Bence, a Szőlőhegy Bisztró új séfje.
A Zam! egy többfunkciós gasztrokulturális tér, ahol egy pazar reggelivel indulhat és egy finom grillvacsorával és egy koncerttel zárulhat a nap. A hely ötletgazdái nem csak nyárra terveznek.
Legyünk hobbi pékek, profi mesterek vagy csak egyszerű kovászrajongók, az biztos, hogy idén is ott a helyünk július 2-án Veszprémben, a Kenyérlelke Fesztiválon.