Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

“A Balaton egy életérzésről szól, amit megtalálhatsz bárhol” – de a Palettában biztosan

Már hallottunk Bezerics Dánielről, az előremutató, fenntartható gondolkodásmódjáról, a Balaton és a gasztroimádatáról meg úgy egyáltalán: a Bezerics-jelenségről. Most pedig az általa sütött hamburgert is megkóstoltuk a Bezerics gasztrobirodalom dél-balatoni rezidenciájában, a Paletta Bistrobar és Vinoteca-ban.

2014. június 23., hétfő

Gasztró

Tóth Vendéglő - Vendégszeretettel ‘88 óta

A Tóth Vendéglő ízei háziasak, magyarosak és kiszámíthatóak, az adagokra pedig még soha nem érkezett panasz. Hallottatok már Gombócos Káposztáról?

Gasztró

Szőlőfürtök tiszta játéka – az A’Capella Szőlőbirtok

Mi késztet egy hangmérnököt arra, hogy meglévő egzisztenciáját és a pesti nyüzsgést hátra hagyva egy ötszáz lelkes balatoni kis faluban lásson hozzá saját borászata megvalósításához?

2014. június 19., csütörtök

Gasztró

Káli-Kapocs - Stílusos romkocsma a Káli-medencében

Első hallásra bizarrnak tűnhet egy romkocsma a Balaton legromantikusabb vidékén, de a ha leülsz a Káli-Kapocs teraszára, elszáll minden kétely: nagyon is passzol a hely és a tájék.

2014. június 17., kedd

Gasztró

Zala bőségtála Egregyen – a Római pince

„Ha nem lennének az orosz vendégek, mindannyian nehezebben élnénk meg Hévízen”- mondja Borda László, az egregyi Szőlőhegyen lévő Római pince üzletvezetője.

2014. június 16., hétfő

Gasztró

Villa Sandahl - Svéd idill magyarul

A badacsonyi Villa Sandahl borászatot nem csak a csodás panoráma teszi különlgessé. Svéd tulajok, profi borászok, díjnyertes fehérborok következnek!

2014. június 10., kedd

Gasztró

Evés, ivás, mulatozás a Kálibulin

Az egész napos rendezvény célja, hogy a látogatók különlegesen jól érezzék magukat és nagyon finomakat egyenek, de eközben ismerjék meg, miért utánozhatatlanul különleges hely a Káli-medence.

2014. június 6., péntek

Gasztró

A VinCE Balaton lesz az északi part Soundja

Füred már évek óta épül-szépül, sokan már egyenesen a Balaton fővárosaként emlegetik. Nem csoda, hogy a VinCE Balaton fesztivál is Füredre szavazott és július 10-13 között ismét ide várják a bor és a vitorlások szerelmeseit.

2014. június 5., csütörtök

Gasztró

Bacchus - Kiemelkedő keszthelyi vendéglátás

Az elvárás, miszerint a “vidék fővárosában” is kitüntetett szerepet játszó Keszthelyen tényleg csak a tökéletes vendéglátás elegendő, a Bacchus Étteremben remek tapasztalatként végezte.

Gasztró

Ahol a balatoni keszegek végzik - Oszi Bácsi Keszegsütödéje

71 éves, de a forró olaj mellett állva még mindig új erőt adnak neki a keszeget falatozó, elégedett vendégek. Juha Gyulával, a szigligeti Oszi Bácsi Keszegsütöde nélkülözhetetlen mindenesével beszélgettünk.

2014. június 4., szerda

Gasztró

Fine dining étterem a hévízi elkerülő út mellett - a Hűvösvölgyi Csárda

Hogyan lesz fine dining étterem egy út melletti balatoni csárdából? És hogyan fér össze a francia konyha a göcseji gombalevessel? A megújult Hűvösvölgyi Csárdában jártunk és Pál János séf főztjével ismerkedtünk Hévízen.

2014. június 3., kedd

Gasztró

Szászi Pince - Fürtök köré font családi gazdaság

Képzeljük el, hogy egy Szent György-hegyi birtokon vagyunk, belátható távolságban a Balatontól, kezünkben egy hűs fehérborral! Bárki részt vehet ebben az idillben, a Szászi család otthonában.

Gasztró

Borászat, ahol minden máshogy van - Ax & Ax borászat, Kéthely

Mit keres egy borászatban moziterem, tapas bár és főleg a versenytársak borai? Hol isszák a boraikat, ha Magyarországon nem ismertek? A kéthelyi Ax&Ax borászatban mindent máshogy csinálnak, mint azt megszokhattad. Kivéve talán a borokat.

Gasztró

Szigligeti pihenő a vár tövében- az Aranypatkó étterem

A Szigligeti Várba látogatóknak nem kevés csábítással kell megküzdeniük, amíg felérnek a gyalogos ösvényen. A hegy lábánál az Aranypatkó Vendéglő illatai marasztalnak, egy szinttel feljebb pedig a Várkert cukrászda fagyikölteményei vonzzák a szemet.

2014. június 2., hétfő

Gasztró

Meseház a templom tövében - az Öreg Harang Borozó

Mint egy mézeskalácsház az erdő mélyén, úgy bújik meg az Öreg Harang Borozó Hévíz-Egregy szőlőültetvényei között. A Gault&Millau étteremkritikusai azonban így is felfedezték, és 2013-ban megkapta az „Év kisvendéglője” címet.

2014. június 1., vasárnap

Gasztró

Borok és zene Badacsonyban

A Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb borai a Badacsonyi Borheteken.

2014. május 30., péntek

Gasztró

Badacsony Bor7

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében idén is igazi meghitt, családias hangulat fogadja majd a vendégeket Badacsony központjában, a rendezvénynek helyet adó Díszparkban.

2014. május 26., hétfő

Gasztró

Balaton arcai - Kelemen Margit a tihanyi Rege Cukrászdából

A Rege Cukrászda főszereplőjét rivaldafény helyett a vendégek és a tradicionális értékek iránti szeretet tett legendássá. Kelemen Margit üzletvezetővel beszélgettünk.

2014. április 28., hétfő

Gasztró

Nyári sláger komoly művészektől: Homola 100% borok

Bármikor megiható borok, komolytalan külső, komoly tartalom. A paloznaki Homola Pincészet kilép a félhomályból a 100% borcsaláddal. Május 7-én Budapesten indul a Homola-nyár, aminek a slágere a 100% Balaton bor lehet.

2014. április 26., szombat

Gasztró

Bor, sütemény, balatoni riviéra

Egyél mandulás házi süteményeket Alsóörsön, május első hétvégéjén, aztán kóstolj bort Badacsonyban ingyen, a pincékig vivő régióbusszal, a következő hétvégén. We Love Balaton gasztró ajánlatok a Nyitott Balatonon.

2014. április 23., szerda

Gasztró

Ropi helyett borjúmirigy - Mi a kő, Köveskál

Ősszel nyílt meg az éttermekkel és borászatokkal jól ellátott Köveskál új étterme, a Mi a kő. Az egykori olcsóboros-ropis kocsmából lett borház azóta kerttel bővült.

2014. március 26., szerda

Gasztró

Medvehagymát a medvehagyma mezőről

Nem terem bárhol az országban, de a Balaton körül találsz medvehagymát. Keresd a piacokon, az éttermek táblás ajánlatain, vagy szedd magad. Jótanácsok medvehagyma-szezonra, hogy ne mérgező gyöngyvirágot süss bele a rántottába.

2013. november 19., kedd

Gasztró

Nyit az „északi part legjobb étterme”

Legalábbis ez a cél a vonyarcvashegyi Bock Bisztrónál, amely a tervek szerint december 13-án nyit. Az étlapon a budapesti Bock Bisztrók kedvencei és helyi specialitások lesznek.

2013. október 30., szerda

Gasztró

Tabunello és tabudöntögetés - Borászportré: Török Csaba

„Kerek a korty, mintha olvasztott vajgombóc csúszna le a torkodon.” Török Csabánál járunk, a 2HA birtokon, ahol az olaszrizling kóstolása után egy olyan toszkán szőlőfajtából készült vörösbor vár ránk, ami tabukat döntögetett a borvidéken.

2013. október 25., péntek

Gasztró

Tihany legjobb három órás fotelje - Teaház az erdő mélyén

A tihanyi Teázó az erdő mélyén az a fajta hely, amit mindenki ismer, aki olvasott már mesét. A fáradt vándor az erdő mélyén talál egy fogadót, leül melegedni a cserépkályha mellé, és kér egy teát. Levendulásat.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37