Aranyérmet nyert a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője a világ legrangosabb pezsgőversenyén. A pincészet két ezüstérmet is elhozott.
Kíváncsiak voltunk, hogyan látják az idei évjáratot a Balaton körüli borászok, ezért megkértünk hat pincét, hogy meséljenek a saját 2020-as szüretükről, a várható borokról, újdonságokról.
2020-ban is több szuper vendéglátóhely nyílt Veszprémben, ahol a balatoni főszezon végén sem áll le az élet. Bemutatjuk a város első kovászos pékségét, padthai éttermét és malmos romkocsmáját.
Éva és Olivér, azaz Nübelék azok közé tartoznak, akik felteszik a sajttérképre a Balaton déli partját is. A mennyei-idilli Siófok-Törekin élnek és készítik tehéntejből a sajtokat és joghurtokat.
A Káli-medence szívében, Kővágóörsön nyitott pékséget és reggelizőt augusztus végén Török András és felesége, Major Zsófia, hátrahagyva budapesti életüket és karrierjüket.
Kipróbálhatod, hogy bánsz a metszőollóval, beszélgethetsz házigazda borászokkal és egy legendás Fradi-győzelem részleteiről is hallhatsz beszámolót, első kézből.
Sok évig tartó felújítás és építkezés után nyílt meg a Tarányi Présházban a Tarányi 1780 nevű étterem és grillterasz, ami főleg magyaros ételekkel és pizzával bővíti a Szent György-hegy kínálatát.
Olyan éttermeket, bisztrókat, bárokat, kávézókat szedtünk össze, amik vagy vadiújak, vagy a mi radarunkat csak most érték el, de ildomos őket bemutatni.
Edit és Tamás egyedül és külön-külön is bejárta Ausztriától Walesen át Szumátráig a nagyvilágot, ebből pedig egy kúl sűrítményt alkottak Balatonfüred Jókai Mór utcáján: egy pazar tapas- és borbárt.
Együnk hotdogot, hamburgert, halat, sütit vagy fagyit, a déli parton évről évre több és jobb helyen tehetjük meg ezt. Ráadásul, már a készpénzes fizetéssel se kell bajlódni.
Lili és Bálint, a helyet megálmodó fiatal házaspár elmesélte, honnan ered a szokatlan név, hogy jönnek a képbe a kelták, és az is kiderült, mit jelent a logóban a metszőolló.
Az elmúlt vírusos hónapok lenyomata még ott él a mindennapjainkban, nem véletlen, hogy egyre több étteremben van lehetőségünk az érintésmentes költekezésre. Jöjjön néhány példa!
A legnagyobb főszezoni őrülettornádó közepén totálisan egyszerű streetfoodokból is olyat tesznek le eléd az asztalra, hogy nem lehet okot panaszra. A strandételverseny Év Felfedezettjénél jártunk.
Itt még Terence Hill is elégedett lenne a fagyiválasztékkal: a fenyvesi sétálóutcában két tűzpiros pultból merik a fagylaltot, sőt nagy szorbéválasztékot is találsz.
A tökéletes gofri nyomában avagy íme az édesség, ami megidézi gyermekkorunkat. Siófok után már Balatonfüreden is tudjátok tesztelni, hogy szerintetek sikerrel jártak-e.
A Kun család csak 2020-ban vette át a stafétát az előző tulajból, és a família legifjabb tagja – némi apa-fia veszekedés után – megalkotta az év strandételét. A halevők paradicsomában jártunk.
Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.