Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Elköltözik a Lábdi Piac, szombattól a Szent György-hegyen válogathatunk a portékák között

Hét év után új helyre költözik a Lábdi Piac: a Badacsony helyett a következő alkalommal már a Szent György-hegyen válogathatunk a termelői finomságok és alkotások között.

2022. június 7., kedd

Gasztró

Megérkezett Szigligetre a legendás rántott hús – A Várudvarba költözött a budapesti Buja Disznó-k

Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: június 5-én a szigligeti Várudvarban nyitott új egységet a Buja Disznó-k étterem.

2022. június 1., szerda

Gasztró

Ahol a test és a szellem is jóllakik – A Skizo új borbárjában, a Nefelejcsben jártunk

Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.

2022. május 27., péntek

Gasztró

Milyen lesz a 2022-es nyári szezon? BalatonBorok és szuper vendéglátótippek már biztosan vannak hozzá!

Az új Kóstold körbe kiadvány és az új BalatonBor premierjén jártunk. A Balatoni Kör kompon tartott eseményén a nyári szezonhoz kapcsolódó aktuális problémákról is szó esett.

2022. május 19., csütörtök

új hely Gasztró

Keszthelyen nyitja meg első balatoni, hulladékmentes boltját a Tebe

Ma, május 19-én nyit meg Keszthely első hulladék- és csomagolásmentes boltja, a Tebe.

2022. május 18., szerda

új hely Gasztró

A hely, ahol a fröccs mellé az összes tanúhegyet is megkapod – A Papillon nyitó hétvégéjén jártunk

A Balaton-felvidék összetéveszthetetlen karaktere semmihez sem fogható, és ezt a tanúhegyeknek köszönheti. A hely, ahonnan mindet egyszerre lehet látni: megnyitott a Papillon, és rögtön kipróbáltuk.

2022. május 13., péntek

Gasztró

Ahol a helyi alapanyag nem csak üres szlogen – Kipróbáltuk a kéthelyi Lokal47 éttermet

A helyi itt tényleg nem csak egy jól hangzó szlogen: az étterem neve azt jelenti, hogy zömében maximum 47 km-ről érkező hozzávalók kerülnek a tányérra.

2022. április 29., péntek

Gasztró

A titokzatos borfajta, amely meghódítja Badacsonyt – Ízbankot kapott a kéknyelű

A jövő borászainak készülő ízbankba a legjobb ízélményt adó kéknyelűborok kerültek. Aki pedig jobban is megismerné ezt a különleges fajtát, május 14-én, a IV. Kéknyelű Piknik sétálókóstolón megteheti.

2022. április 26., kedd

új hely Gasztró

Az étterem, ahol mindennap grillparti van – Megnéztük a balatonfüredi Vasüzletet

Egy védett épület, egy csapat lelkes fiatal, egy faszenes grill és persze rengeteg hús és sör. Ez a Vasüzlet, ahol az se baj, ha annyira éhesek vagyunk, hogy még a vasszeget is megennénk.

2022. április 25., hétfő

Gasztró

Az olaszrizling otthonában – Csopakon kóstolhattuk újra a fajta legjobbjait

A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.

2022. április 20., szerda

Gasztró

Észre sem veszed, hogy nincs benne hús – Vega és vegán ételekkel vár az áprilisi Gasztrohegy

A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.

2022. április 7., csütörtök

új hely Gasztró

Ördög Nóra és Nánási Pál új boltot nyit: Idén nyártól Balatonfüreden is lesz Nekem a Balaton

Bővül a Nekem a Balaton, idén már Balatonfüreden is nyitnak boltot Nánásiék.

2022. április 5., kedd

új hely Gasztró

A hely, ahol még a bivalyhús is a tulajdonos farmjáról kerül a burgerbe: Megnyitott a veszprémi Bivstro

A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.

2022. április 1., péntek

Gasztró

Világversenyen szerzett ezüstérmet a Bujdosó Pincészet

A sauvignon blanc borfajta világversenyén, a Concours Mondial du Sauvignon-on lett ezüstérmes a Bujdosó Pincészet Csomó nevű bora.

2022. március 25., péntek

Gasztró

A vívóteremből a borospincébe – Földi Bálint badacsonyi borásszal beszélgettünk

Földi Bálint borásszal beszélgettünk arról, hogyan lett párbajtőrvívóból borásszá, és hogy milyen ambíciókkal tevékenykedik a Badacsonyi borvidéken.

2022. március 23., szerda

új hely Gasztró

Michelin-csillagos séf fogja erősíteni Balatonfüred legújabb hotelének gasztronómiáját

Pesti István szaktanácsadóként felel a hamarosan megnyíló LUA Resort gasztronómiai koncepciójáért.

2022. március 18., péntek

Gasztró

„Nekem itt van tennivalóm” – Egly Márk sümegi borásszal beszélgettünk

Egly Márk vezetett végig minket a helyi borkészítés legfontosabb állomásain, mesélt a templomosok alagútrendszeréről, a régióban zajló változásokról és az eredetvédett prémiumborokról is.

2022. március 17., csütörtök

Gasztró

„Izzítjuk a grilleket, kitesszük a szmókereket” – Tavaszi füstölgés a Gasztrohegyen

Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.

2022. március 15., kedd

új hely Gasztró

Magyar és olasz ízek a Bakony kapujában: Kipróbáltuk az eplényi EPL Bisztrót

Magyaros és olasz ízek találkoznak Eplény néhány hónappal ezelőtt megnyílt, mindennap nyitva tartó bisztrójában, ahová nem csak egy síelés vagy egy kirándulás után érdemes betérni.

2022. március 2., szerda

Gasztró

Koncertvacsora Lovasi Andrással, pincelátogatás, gasztrotúra – Variációk borkóstolásra a tavaszi Balatonnál

A Balaton északi partján számtalan olyan izgalmas, borkóstolással egybekötött programot találtok, amire érdemes ellátogatnotok. Ha a tóban még nem is, de bormámorban biztosan úszhattok!

2022. február 28., hétfő

Gasztró

Elhunyt Csibrák Károly, a Balaton „Halas Karcsija"

Elhunyt a legjobb halasok között emlegetett kifőzde, Halas Karcsi büféjének névadója és legendás halsütője.

2022. február 16., szerda

Gasztró

Végigkóstoltuk az összes fogást egy asztalon – Mutatjuk, milyen vadételekkel vár a februári Gasztrohegy

Belestünk a kulisszák mögé, és megnéztük, hogyan zajlanak a Gasztrohegy előkészületei.

2022. február 8., kedd

Gasztró

Mediterrán életérzés badacsonyi borokkal – A tapolcai Vulcanus Pizzabarban jártunk

A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.

2022. január 28., péntek

Gasztró

Bezárt a Szent Donát Borkúria étterme is

Újabb kiváló étteremtől kell megválnia a balatoni gasztronómiának, a Papok Borozója után most a Szent Donát Borkúria éttermének megszűnéséről értesültünk.

Gasztró

Mutatjuk, melyik borászatok palackozhatnak idén BalatonBort

Kiderült, mely borok felelnek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37