Keresés

Gasztró

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Gasztró

Az ország egyik legszebb szőlőbirtokát a Balaton-felvidéken találjátok

Ezt már szakmai zsűri is állítja, nem csak mi. A csopaki Szent Donát Szőlőbirtok kapta meg 2016 legszebb kisbirtoka címet.

2016. október 4., kedd

Gasztró

Szerencsére Csopakon nem ott van a legjobb szőlő, ahonnan legszebb a panoráma

Jásdi István nyilatkozott a tűzoltóvíz-tárolóként engedélyezett medencékről, az eltűnő balatoni szőlőről és az első szüretükről is.

2016. október 3., hétfő

Gasztró

A májusi fagy megviselte, a szeptemberi napsütés kárpótolta a borászokat

Van olyan borász, akinek feleannyi termése lett tavalyhoz képest, mégis szerencsésnek tartja magát.

2016. szeptember 22., csütörtök

Gasztró

Köveskálon búcsúzott a nyár

A 3. Kálibulin minden a finom ételekről, italokról és a jó beszélgetésekről szólt.

2016. szeptember 20., kedd

Gasztró

Mégiscsak a Balatoné a legjobb rizling

Azt eddig is tudtuk, hogy díjnyertes borok születnek a Balatonnál - ezúttal rizlingben sikerült aratni.

2016. szeptember 19., hétfő

Gasztró

Szombaton indul a nagy séta Somló legnépszerűbb boráért

Szeptember 24-én indul a Somlói Juhfark Ünnep, ahol a környék legelterjedtebb szőlőfajtájából készült borokkal találkozhattok. Összegyűjtöttük, miket érdemes megkóstolni.

2016. szeptember 17., szombat

Gasztró

Itt az ősz, de éhesek nem maradunk - Balatoni éttermek, ősszel is nyitva

Tényleg egyre többen vállalják a hosszabb nyitvatartást: őszre harmincnál is több jó éttermet szedtünk össze.

2016. szeptember 16., péntek

Gasztró

Több ember akar bejönni, mint ahányan beférnek

A déli után az északi parton is kérdeztünk borászt, éttermest és szörfkocsmárost arról, hogy milyen volt a 2016-os nyár.

2016. szeptember 14., szerda

Gasztró

Megszűnni látszik a "rossz idő van, menjünk haza" szemlélet

Körbekérdeztünk a déli parton, milyennek értékelik a 2016-os nyarat egy cukrászdában, egy csárdában vagy egy hatalmas borbirtokon.

2016. szeptember 13., kedd

Gasztró

Köveskál szombaton összefoglalja, hogy mit szeretünk a Balatonban

Egy elég tartalmas Kálibulival zárul a MOL Nagyon Balaton. Elmondjuk, mi mindennel készülnek.

2016. augusztus 29., hétfő

Gasztró

Poraiból támaszt fel egy régi pincét a tősgyökeres szentbékkállai borász - Káli Pince

Amikor egy kedves figura szerethető bort készít, az hamar felkerül a bortérképre. Íme, a kísérletező kedvű szentbékkállai őslakos, Káli Balázs.

Gasztró

Mennyi tannin fér el a Tagore sétányon? - képgaléria

Vasárnap ért véget a Füredi Borhetek. Fotósunk nagy képekkel megmutatja, hogyan érnek össze a jó borok, a világító vízibiciklik és a koncertek.

2016. augusztus 26., péntek

Gasztró

Öntsünk tiszta vizet a pohárba és igyunk mellé egy déli rizlinget! – hétvégi gasztrotipp

A déli parton is készülnek olyan jó borok, mint északon. Különben nem tudnánk ennyire sok jó példát hozni közülük.

2016. augusztus 22., hétfő

Gasztró

Mexikó? Itt van a szomszédban, Ábrahámhegyen! - Átjáró Grill

Az északi part talán leglazább falatozója nyílt meg Ábrahámhegyen, ahol az ember kap egy nagy falat bohém Mexikót mélyhűtött sörrel.

Gasztró

Ennyi sétát megér a somlói juhfark

A Tornai Pincészet sétálókóstolót szervez a somlói juhfark borainak.

2016. augusztus 19., péntek

Gasztró

Itt bármerre nézel, bio terem - Élő Bolygó Mintagazdaság

Szentgálon egy család megteremtette a rejtett idillt. Tartanak mangalicát, marhákat, a zöldségeket pedig semmilyen vegyszerrel nem permetezik. Csak humusszal.

2016. augusztus 16., kedd

Gasztró

A remek ételek az ilyen kertekkel kezdődnek

Reziben és Barnagon jártunk, ahol megismerhettük azokat, akik a menő balatoni éttermeknek viszik a zöldségeket. Mindketten biók, de más úton vágják a kapát a földbe.

2016. augusztus 15., hétfő

Gasztró

Szeptember elején Veszprémben találkozik a vidéki gasztronómia legjava

A szervezők nem akarnak tömegrendezvényt a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjainak éves találkozójából, ezért előre regisztrálni kell minden résztvevőnek.

2016. augusztus 11., csütörtök

Gasztró

Miért esznek emberek fehér ruhában a Balaton partján?

Szombaton megrendezik Balatonalmádiban a Dîner en Blanc-t egy menő párizsi esemény mintájára.

Gasztró

Kevesebb lehet a szőlőtermés az átlagosnál

Legfeljebb 15%-os veszteségre készülnek a balatoni borászok.

2016. augusztus 10., szerda

Gasztró

Badacsonyban és Balatonbogláron találjátok az Év Strandételét

Kecskesajtos szendvicset díjazott a Balatoni KÖR által delegált zsűri.

2016. augusztus 9., kedd

Gasztró

Egy vacsora a siófoki erdő mélyén? - Egy Csipet Nádas

A nádasba nem kell bemászni, hogy egy jót együnk, elég bevenni magunkat Siófok-Töreki csendjébe. Az Egy Csipet a nyugalmat imádók Mekkája lehet.

2016. augusztus 4., csütörtök

Gasztró

Megkóstolod ezt az appot?

Új borászati applikáció segít tájékozódni a magyar borvidékeken.

2016. augusztus 3., szerda

Gasztró

Egy sétány, három hét, közel 300-féle bor - indul a Balatonfüredi Borhetek

Füred környékéről és Csopakról is jönnek nagyon jó borok a Balaton legidősebb borfesztiváljára.

Gasztró

Londonból dicsérik a Balaton-környéki borokat

A The Telegraph cikkéből kiderül, hogy a magyar borok kezdenek felnőni. Badacsonyt külön kiemelik.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37