Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.
A Balaton környékén kifejezetten népszerű borfajtáról van szó, az északi és a déli parton is komolyan foglalkoznak vele. Íme hét olyan palack a régióból, amit érdemes felbontani!
A Szászi Birtok neve az évek alatt összefonódott a Szent György-heggyel. Az ikonikus borok készítőjével és fiával beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
Már a balatoni nyaralónkban is élvezhetjük a házhoz szállítás kényelmét, ha a NetPincérről rendelünk, ahol már nemcsak komplett ételek, hanem élelmiszerek közül is válogathatunk.
Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.
A budapesti székhelyű boros csapat néhány hete Gyenesdiáson nyitotta meg új egységét, a település egyik ikonikus épületében, a mindenkori helyi borházban.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
A barbecue-teraszt három séf és barát, Kállai Csaba, Szőllősi Imre és Putz Lajos nyitotta meg Balatonfüreden, mert úgy gondolták, hiányzik a városból egy szmókeres street foodot kínáló hely.
Langer Gábor executive chef vezetésével a vidéki gasztronómia jelenleg egyik legerősebb bástyája épült fel a csodálatos Somló hegy – Isten itt hagyott kalapja – tövében.
A balatonakarattyai Nekem a Balaton pizzát, salátákat és saját márkás gasztrotermékeket is kínál, a delikátbolt választéka pedig még több hazai termelővel és branddel bővült.
A Balaton-felvidék érintetlennek tűnő szépségét új perspektívából, a nagyközönség számára idén nyáron megnyílt pincészetből is csodálhatjuk, nem mellesleg a jó borokért sem kell máshova menni.
A veszprémi Óváros téren olyan érzése van az embernek, mintha egy kicsit lassabban telne az idő. Ehhez a hangulathoz tökéletesen illik a május végén megnyílt Füge Fagyiudvar és Kávézó.
A csopaki termőhely és kultúrtáj megőrzése egyre nehezebb feladat elé állítja a Csopaki Kódex iránymutatása alapján dolgozó és a minőségi borok előállítását minden más elé helyező termelőket.